"Èipanje" 2.0 Hdi 140 KM

Začel/a Mika, Januar 11, 2012, 06:53:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: gepl83;208247Zakaj pa si tak pristaš valjev Xandrej?  Ti je nerodno, ko tvojga 6 cilindrca pihne navit mlinček? Al kaj?

:Hammer3:

gepl83

Citat od: Xandrej;208167Najbolj gnilo je ko se za visoko tehnologijo danes kadi za vami ko za starimi kripami potem vidis da imajo ljudje avtw samo da se vidi pa itak jim zere 2 litra pa ful prisparajo pa obogatijo. Za njimi pa ko golf 1 D iz leta 80.
Po mojem primeren komentar na to kar si napisal. Pa še vedno nisi napisla zakaj te moti.

Xandrej

Citat od: gepl83;208253Debata je bila res na nivoju. Sploh tvoji posti so vsi nad nivojem. Še enkrat si jo preberi od začetka. Za informacijo: jaz imam vse original. Ne spotikam se pa ob nikogar ki to nima. Še vedno mi nisi odgovoril zakaj tebe moti, če ima nekdo čipan (optimiziran) avto, ali pa odstranjen DPF. :emot28:

Bila je debata ker sem zadnjič imel 50 ccm skuter na tehničnem pa je oni kompliciral ko zmaj pa sem razmišljal ja pa fakin tu mene drkaš ker me LAHKO, kaj pa primeri načipanih avtov? Pa kje si ko se kadi za novodobnimi dizlaki mater? Da bi ga potegnu iz one kancelarije idiota!

gepl83

Pa ok. Ne moreš pomagat, če je bil oni na tehničnem idiot.

sl1

Ja v bistvu imaš prav - dr.... ker lahko. Scooterju izmerijo končno hitrost, ne pa moč in to res z lahkoto vidijo ali presega mejo predpisanega.
Pa ko scooter odblokiraš, gre namesto 45km/h naenkrat 70-80km/h, kar je 80% več. In kdo bo potem kupoval dražje in močnejše scooterje in plačeval dražji davek, registracijo itd?
Če bi avto ko ga načipaš šel namesto 180 naenkrat 300+, potem bi najbrž tudi valjarje za avte hitro imeli na tehnicnem. Samo ko nacipas avto se koncna prakticno ne spremeni, samo zadnja prestava se morda malenkost bolj zvrti, tako da morda gre 10km/h vec. In jim tako merjenje koncne pri avtih ne pomaga.

Na scooter daj tako blokado da jo komot das gor in dol. Saj so se kaj takega sigurno ze zmislili - ne vem ker nimam scooterja, ampak predvidevam da nisi edini s scooterjem brez blokade. Nekaj vem da lahko das podložko v avspuh in tako zmanjsas pretok in zadusis masino da se ne vrti toliko, pa da tudi obstajajo neki elektronski omejevalci obratov.

špik

Živjo.

Opazil fajn razpravo glede optimiziranja, žal na koncu debata malo zašla s teme. :)

Bom izkoristil tole temo pa kar tu vprašal.
Ima kdo kakšne izkušnje (od znancev, če ne že osebne) z optimiziranjem Berlinga (HDi90)?
Kolk se da pridobit na moči? Nisem divji voznik, normalno vozim, rad bi pa kak klanc malo lažje speljal (recimo prelaz Ljubelj) ali pa lažje/hitreje prehitel kak avto na AC.

Pa še morda malo mim vprašanje ... Za garancijo vem, da jo uradni servis ne prizna (tudi opazil komentar, da se lahko SW povrne v prvotno original stanje), me pa zanima kako je s tem, da je avto na lizing? So lohk kkšne težave z lizing hišo?

Romzi

Tule: http://www.hdi-tuning.co.uk/
V čipiranje pejt samo, če imaš res dobro sklopko, drugače raje ne.

jakobssen

pred čipanjem C5, sem čipal tudi berlinga, letnik 2007. iz 90, na nekje 115 KM. precej bolj odziven avto, poraba je šla dokazano dol (poraba.com). ista vožnja, vsak dan MB-LJ-MB. v garanciji ni več bil, zato me to ni skrbelo, dobiš pa na CDju zapečeno original mapo, ki ti jo tuner v primeru težav brezplačno nazaj naloži. jaz sem bil zadovoljen, tudi zato sem potem čipal še C5. sklopka na berlingu zdržala bp, na C5 crknil vztrajnik še pred čipanjem. zdajšnji in tudi nova sklopka držita že več kilometrov, kot prva vgradnja, ki so jo morali menjat pod garancijo (pa avto še ni bil čipan). tolko od mene.

Romzi

Šele zdaj opazil, da sprašuje za čipiranje Berlinga HDI90. Karkoli že to pomeni....

zlomjo

Jaz sem dal čipat Berlingota 2003 2.0 HDi. Na performansah se mu je kar poznalo, na porabi pa nič. Vozil sem po isti relaciji iste hitrosti pred čipanjem in po. Èe me je pa prijelo za bolj divjo vožnjo je pa itak več pil.

špik

Citat od: jakobssen;209592pred čipanjem C5, sem čipal tudi berlinga, letnik 2007. iz 90, na nekje 115 KM. precej bolj odziven avto, poraba je šla dokazano dol (poraba.com). ista vožnja, vsak dan MB-LJ-MB. v garanciji ni več bil, zato me to ni skrbelo, dobiš pa na CDju zapečeno original mapo, ki ti jo tuner v primeru težav brezplačno nazaj naloži. jaz sem bil zadovoljen, tudi zato sem potem čipal še C5. sklopka na berlingu zdržala bp, na C5 crknil vztrajnik še pred čipanjem. zdajšnji in tudi nova sklopka držita že več kilometrov, kot prva vgradnja, ki so jo morali menjat pod garancijo (pa avto še ni bil čipan). tolko od mene.

Kje pa si optimiziral? Daš link na tvoj poraba.com profil, če ni skrivnost?

@zlomjo hvala za odgovor :)

Navaroff

Sedaj bom vgradil enomasno sklopko Valeo 4P potem pa ga bom cipiral. Imam 2.0 140KM. Morda kdo koga priporoca, ki to naredi dobro in ugodno?

BT-C5

verjetno misliš enomasni vztrajnik,ne?
pa vseeno poročaj kako se obnese..

lp.

Navaroff

Citat od: BT-C5;210118verjetno misliš enomasni vztrajnik,ne?
pa vseeno poročaj kako se obnese..

lp.

Ja, mislim Valeo kit 4P komplet sklopka in enomasni vztrajnik. Ce bo se koga zanimalo za moj model 2.0 in 140KM sem narocil tega http://www.pkwteile.at/valeo/1110368

Sedaj iscem le se mehankarja, da mi porihta zadevo ;)

BT-C5