"Ajm bak !" ...

Začel/a janez, Oktober 22, 2011, 08:11:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Sem spomnim svetovca v avstriji...prva pa na izi gas...megleno je blo tak da sva rabila pol ure da sva se premaknila nekaj sto metrov do najinega šotora...prekleta maðarska palinka..
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Citat od: janez;11694583634 km na števcu, ko sem jo odpeljal v novi dom in danes 85443 prevoženih po števcu... skupaj torej 1809 km do danes.

Dijana laufa, nimam kaj rečt... Vsaki dan 60 kilometrov. Sem pa ji  - si privoščil letno vinjeto in se sedaj vozim po AC na šiht in nazaj. Včasih počasi, včasih pa hitro... danes se mi je mal mudilo domov pa je letela svojih 130 in doma sem preveril kak zgleda pod haubo po taki brzini in ni nekih sprememb. Olje je tam kjer mora bit - v mašini in nobenih znakov pregrevanja. No pa saj je zima...se nima kaj pregret.   :BigThumbs:

To zdaj zaradi mrzlega zraka, dobi še par konjskih moči...kot, da bi imel intercooler...:Hammer3:

janez

Danes je bila pa dijana na vrsti za na dvigalo. Najprej mazanje, mazanje, mazanje... potem pa pregled spodnjega dela.

Do pomladi bo zdržala, je pa slaba. Šasija spredaj pri nogah kaže luknje. Pa ne na spodnjem delu, na zgornjem kjer sedi na njej karoserija. Bo kar nekaj dela da se spravi v red. Predvsem, ker je malo čudno karoserija privarjena na podvozje.

Prtljažnik zadnji del , oziroma kar komplet se je razpadel - dezintegriral... Jebi ga, sej se zgoraj vidi to, sam spodaj je še bolj očitno. Stebrički, notranji blatniki,... Pragovi in podi so dobri.

Zadnji blatniki so za v koš. Nazunaj so dobri, spodaj se pa vidi ,d ajih samo kit skupaj drži - ni robov...

Ena fedra je potrebna menjave, je počena...

Bolcni so ... dok se mažejo.

En semering je spustil, zadaj za vztrajnikom...

Zadnje zavore blokirajo...

Dalje pa nisem gledal, ker ni bilo več časa. Aprila je tehnični in do takrat moram te stvari v red spravit.

janez

Z Dijano zabave nikoli konec...

Včeraj grem domov pa se lepo pelem po AC svojih 100. Nekje od Dramelj dalje ko se začne klanec proti tunelom se mi je začelo zdet ,da dijana mal čudn laufa. Grem skoz tunele... še bolj čudn laufa. Grem dol proti Tepanju, spustim gas, zavijem dol z AC... pa Dijana ugasne. Bemti, dam v tretjo, spustim sklopko... dijana vžge. Se ustavim na križišču, hoče ugasnit... pa tak skoz do doma. Doma pa parkiram in dijana mrkne. Kaj hudiča... ?

Odprem haubo in... svašta. Dizo sem s frgazerja zgubu. Zgleda je bila fedra bolj slaba in se je lepo odvila in nekje na AC ven padla.

Drugo not pa laufa...

Danes sem pa imel dosti plesanja po dežju s temi Toyo gumami in sem zmontiral zimske Dunlop. Malo široke in trde pa se zdaj vozim kot z  golfom... trdo.

deuche

Nič ni feder kriv. Ti ne znaš z A modeli, pa si jo neživljensko gonil, da je od vibracij začela razpadat. :funny34d:

janez

Nič nisem gonil... sem se peljal samo 100 ... :)

dami

Mogoče bi bilo bolje, če bi jo v četrti "tiščal" 60!:emot167:

vinotoc

Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

Zaj si me pa dobu... sej zato sem jo pa prodal, ker sem lak na haubi popraskal. Veš da ne prenesem avto, ki je spraskan, kr od hiše s takim.

Lovro

Lak se je spraskal? Sem mislil, da ni bilo nič.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

7.12.2011 ...
Citat od: janez;11694583634 km na števcu, ko sem jo odpeljal v novi dom in danes 85443 prevoženih po števcu... skupaj torej 1809 km do danes.

Lepo dela... ne vžiga, štangas je prevelik, leti pa ko sneta sekira... jo kr pr mir pustim. Poraba olja od nakupa... neverjetnih pol litra. Ajde mogoč mal več...

Danes ima na števcu 88888 km, od nakupa (25.10.2011) skupaj prevoženih 5254 km od tega vsaki dan na AC minimalno 60 km (no, nekaj nedelj ni bila na AC) .

Èe bo vse po sreči jo bom malo razbremenil čez en mesec in se bo vozila po lokalni cesti kakšnih 20 km na dan maksimalno.

gule

Citat od: janez;1216627.12.2011 ...

Lepo dela... ne vžiga, štangas je prevelik, leti pa ko sneta sekira... jo kr pr mir pustim. Poraba olja od nakupa... neverjetnih pol litra. Ajde mogoč mal več...

Danes ima na števcu 88888 km, od nakupa (25.10.2011) skupaj prevoženih 5254 km od tega vsaki dan na AC minimalno 60 km (no, nekaj nedelj ni bila na AC) .

Èe bo vse po sreči jo bom malo razbremenil čez en mesec in se bo vozila po lokalni cesti kakšnih 20 km na dan maksimalno.

Zamalo, da napišem, da verjetno meša vodo in olje, ko sem to porabo olja zagledal...:Hammer3:

Zeko124

Hja, ko ga bo pa čist nehala pit si pa sploh zmagal :P.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

andraž

Ja, predvsem vodo... Mogoče bencin in olje preko pumpe, kar rade delajo DS-ke.

2sv

Citat od: janez;1216627.12.2011 ...

pa menda ja ne da  delavnico  seliš iz celja