"Ajm bak !" ...

Začel/a janez, Oktober 22, 2011, 08:11:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

V DAKa bom vložil denar s časom... v lepoto, funkcionalnost in tehniko. To stane... Dak bo za srečanja.
Hymer ... pohištvo in malo tehnike... mal manj stane. Hymer bo dejansko samo za bolj vikendaške izlete.

Dyana pa mora biti vsakdanji avto. Bolj malo na lepoto pa več na tehniko. Tolk da je ziher... velik dela malo denarja. Sej se spomnite moje zelene dijane, kakšna je bila in kaj vse je prenesla . Èe bi hotel to dijano spravit v stanje kot delam ostale avte od strank , bi stalo preveč (že tak mi DAK denar pobira). Ostala bo doma pa nikoli ne reci nikoli..., da jo ne bom pa kdaj orng uštimal. Potencial ima. Šasija je še original, motor nisem gledal... Največji problem je spodnji del karoserije. Vse je od Smrtnika in v večini pogledov rjasto in malo sfaljeno skup zvarjeno. Pomeni, bi moral celo kabino od sredine dol bek odrezat in naredit novo. Za sedanjo vožnjo pa bo dosti da poflikam zadnji del - prtljažnik in notranje blatnike.

Evo, poskusil sem, vozil Berlinga... mi je šel na živce in sem sedaj spet nazaj na dijani. Vem da je jajca pa vendar na njej  ni stvari, ki je ne bi mogel sam poštimat in z minimalnimi stroški. Pa še pije manj... bo pila manj.

dyfan

Kaj ti je pa pri Berlingu najbolj šlo na živce?

Vidim, da je Dyana že v podpisu in to v originalni barvi  :-)
Fino bi bilo, če bi vse avte tako "pobarval" v njihove orig. barve (razen belih seveda).

Dyana pa naj ti dobro služi - za delovno živinče in za vse ostalo.

Lp
Lep pozdrav!

janez

Citat od: dyfan;112901Kaj ti je pa pri Berlingu najbolj šlo na živce?

... elektronika...

Citat od: dyfan;112901Vidim, da je Dyana že v podpisu in to v originalni barvi  :-)
Fino bi bilo, če bi vse avte tako "pobarval" v njihove orig. barve (razen belih seveda).
Dyana pa naj ti dobro služi - za delovno živinče in za vse ostalo.
Lp

Po današnji vožnji imam dober občutek... 100 km brez problema .

Po službi sva z mojo krenila proti Lendavi in nekje ob pol petih sva bila na dvorišču pri Samotu. Dijana naju je čakala lepo očiščena in z vsem kromom. Èist drugačen pogled kot zadnjič. Z lastnikom sva preverila svečke, ena je bila odlomljena in sva jih menjala, malo sem še vplinjač naštelal, preložil vso prtljago iz amija in nalil bencin. smo se poslovili, si rekli, da se vidimo ob priliki (spomladi ...) in sva se odpeljala. Dijana je sicer malo nergala - cukala... pa nič hujšega. Èez čas se je vnesla in ob osmih smo se pripeljali domov. BP.

Dijana je zelo dobra vendar  rabi pač normalno nekaj štelanja, servis, menjavo ene vzmeti (se čuti da je zlomljena) , čiščenja, malo varjenja in zaščito...

Občutek je pa super... se spet peljat v svoji dijani... :BigThumbs:

Slika z lastnikom...(do danes) ...
...med vožnjo...
...doma.

MSrougeZX

Ta cesta mi je znana...no AC....:)  Kolko časa ste rabili da ste prišli do doma?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Dyanozaver

Glavno da je volk sit in koza cela .Pa vsi smo zadovoljni.Naslednjih 25 let bom vozil spačka,potem pa Amija,mogoče Ds-ko.
LP Dyanozaver.

janez

Dyanozaver... Samo? Èe si to ti... imaš prvi servis na spačku (delo) zastonj pri meni.

Zdajle sem prišel domov iz Celja. Celi dan sem šraufau dijanco... zdaj leti ko sneta sekira. Ne povedat okol... od zreč proti konjicam po ravnini 120 brez problema.

Jutri pošvasam ispušni lonec ker se dere kot konkord, pa fedro menjam... Edin škoda ker so sorniki čist fuč. Bom moral nove kupit in menjat pred tehničnim.

Kaj je dejansko "štopalo" dijano... Poleg svečk so bile platine premaknjene. Sicer naštelane kot treba vendar so se premaknile iz svojega ležišča in enkrat sekale drugič ne... klasika. Cevi za bencin so bile preperele tolk ,da so vlekle luft skozi in rosile. Vplinjač je bil rahlo zapacan in ... no ja, zdaj je OK.

Meni mora dijana letet in včeraj sem bil kar malo živčen, ko mi je moja v Bistrici rekla..."pa kaj se ne moreš hitreje peljat?" . Ko ti ženska to reče, te veš da moraš šraufat avto da bo letu. Vse dobro kar se dobro konča. Avto je super in Samo, jaz sem ti hvaležen ,da si mi omogoču nakup tvojga avta. Hvala, pa bom skrbel zanj, brez skrbi.

Šasija je odlična... podi, pragovi so OK, prtljažnik je z notranje strani poflikan, sam z zunanje strani pa ni za naše tehnične preglede. Èe me prime sekam ven pa novega not (verjetno še najbolj kul varijanta za v bodoče...). Notranji blatniki niti niso tolk slabi razen v kotih, se bo dalo rešit. Zunanjost pa tri dni dela pa je nova.

Res sem imel srečo...

MSrougeZX

Mi je malo žal da se nisem zagrebel za njo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Dyanozaver

Pozdravljen Keža in ostali.
Dyanozaver ..... ali Samo,kot je napisal moj frend Cuci ,
Vidim,da ste se kar razpisali,pa dodajam še jaz svoje.
Najprej Keža,držim te za besedo,kar se servisa tiče na Spakozverinci .Enkrat pomladi,do takrat bom kupil vse potrebno.Hvala v naprej .

Kar se tiče Dyane pa res ,da Dyanca zadnja 3 leta ni bila vožena več kot 2000 - 3000 km letno.Je pač moj  ta mali imel glavno vlogo in pa seveda bajta v naši familji .Drugače pa sem avto redno servisiral pri ljudeh ,ki so vredni vsakega sit ali eur (Mensur, -doktor za A serijo,pa Wolf - še 1 doktor ,Tonaj-človek s posluhom za Dyane,nazadnje pa MIč-človek z veliko volje in znanja)  ki sem jim ga pustil.
Avto je vedno letel ko strela,nisem pa nikoli iskal zadnjo mejo, pretiraval po domače.Bil je vse skoz garažiran,zadnja 3 leta pod nadstrškom.Prevozil sem pa dobrih 140 -150 000 km,ostalih 40 000 pa moji starši,še največ dedek,ki me je za ta prave Citroene navdušil.Na srečo brez karambola v vseh teh letih .Ko sem mu skušal pojasniti ,zakaj bom dal od hiše Dyano je bil kar malo razočaran,saj sem ga še poleti nekajkrat peljal v toplice, vedno je užival v vožnji.
Res pa je,zdaj je spet navdušen ,da imam zdaj lepega spačka.Dedek je  letos praznoval 91 ,pa je še vedno za ....izdarije .
"Krasen je ,sine ! Èuvati ga boš moral za Filipa ." ,to so bile njegove besede,ko sem ga pripeljal iz MB .
No,bom zaključil zaenkrat,pa drugič napišem še kako .
Keža,
želim ti dobro vožnjo,vem,da bo ti avto služil in vesel sem,da bo v dobrih rokah.
Se vidimo.
lp Dyanozaver

janez

Zdravo Samo. Sej jaz tudi ne pretiravam... moram pa vedet kje je meja. Èe pride do brzine katero sem predvidel pomeni ,da sem dobro naredil in da je dobra mašina. Spomladi se pa kar pojavi pri meni... na obisk in servis.

Zadnje luči sem menjal...

Jaz uživam v Dijanah, ti boš pa tudi s spačkom...

janez

Zdajle sem nalagal doma dijano z deli za v Celje... pa prekopavam škatlje v kleti in najdem ... Èist nove dijanine luči prednje, še v Citro škatlah. Ne morem verjet, čist pozabil sem nanje. Zraven pa sem našel še čist nove saturnusove prednje luči samo oni stari tip, za plehnato sklečko. Èe kdo rabi ... ?

Bom moral inventuro naredit...

isarajli

po slikah sodeč je kr v dobrem stanju. Tista slika ,ko se te vidi v ogledalo, je pa najbolj zanimiva. Pogled kod da bi v strahu razmišljal kako se boš ustavil ,hehe. Velik brezkrbnih km želim.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

2sv

super da se bo še ena diana ohranila pri življenju z tvojo pomočjo

dvorjan

Janez, cestitke za novo pridobitev. To, da bo se dolgo drsala po cestah, pa sploh ne dvomim.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Dane v Žireh kupil "nove" delavske sedeže za mojo dijano... :BigThumbs:

A.T.K

Od Daka? Genau za ,pokončno, vožnjo..