Xantia-nakup

Začel/a Jogador, September 30, 2011, 01:25:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: Tiki;118909Moja je tudi vsa obšlesana... Sem ji ravno za starega leta dan privoščil bližnje srečanje z betonsko telegrafštango...

Drugače pa Jogador: Prelepa Xantia! :BigThumbs:

Tiki, sploh ne veš, kok sem navdušen nad njo! Vsakič, ko grem od doma se mi smeje, ko se usedem vanjo:BigThumbs:

Vprašanje za  poznavalce: sicer so zadnje bunke res hin, ta tedn dobi nove, ampak se mi je danes že drugič zgodilo, da ko ugasnem avto, se mi posede obenem pa spušča precej glasen zvok (ne znam opisat, kot sikanje samo precej glasno, sklepam da je hidravlika), vse skupaj pa traja par sekund...

Pa še eine frage, kje so stikala za ambientno lučko oz odprta vrata? Ker se mi lučka ne prižge, če odprem sovoznikova vrata, na vseh ostalih pa dela normalno...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

sop

Citat od: Jogador;118761Opažam pa, da mi ni do divjanja z njo, prejšnji mali avteki (eden je viden na sliki) so bli za terat, tale je pa tko udobna (tut sedeži), da mi sploh ni do tega...
Al se pa staram:Hammer3:

tako je, to je avto za uzivat. tudi sam sem zvporedno vozil se enega malega in imel za vsakega cisto drugacen nacin voznje.

Citat od: Jogador;118926..sicer so zadnje bunke res hin, ta tedn dobi nove, ampak se mi je danes že drugič zgodilo, da ko ugasnem avto, se mi posede obenem pa spušča precej glasen zvok (ne znam opisat, kot sikanje samo precej glasno, sklepam da je hidravlika), vse skupaj pa traja par sekund...

problem z antisinkom.

Jogador

Citat od: sop;118929problem z antisinkom.

Hvala! Bomo preverili na servisu, upam da ni preveč drag problem...:Hammer3:
Pa je mogoče samo zaradi prebitih zadnjih bunk?
"Watch this..."

Pyr0Beast

Ko se ustaviš počakaj da se avto 'nafila', če malo prej pelješ po nagnjenem terenu ali pa ga tko parkiraš zna sitnarit.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;118940Ko se ustaviš počakaj da se avto 'nafila', če malo prej pelješ po nagnjenem terenu ali pa ga tko parkiraš zna sitnarit.

Hvala za info, tko al tko ni vse bp s hidravliko, ko bodo bunke nove nima kej težit...upajmo:BigThumbs:
Je pa res da imam do doma konkreten klanec, v garažno hišo je pa tut precej nagnjen uvoz, bomo sprobali.
"Watch this..."

Pyr0Beast

Potem je verjetno klasika, ustaviš, stopiš ven, odpreš vrata, hidravlika se malo dvigne/spusti da skompenzira, nato zapelješ notri in ugasneš :)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Ker doma nimam garaže bo pomoje bolj tako: Ustaviš, stopiš ven, sprazniš fasingo iz prtljažnika (še ena zakon stvar na tem avtu!) in milijon stvari, ki jih ma boljš polovica v avtu (plašč, torbica, tri vrečke stvari, ki ne grejo v torbico ampak jih mora met s sabo:Hammer3:), hidravlika skompenzira, in ugasneš...:BigThumbs:
"Watch this..."

Tiki

Moja se tudi par sekund po tem ko jo ugasnem spusti za ene 3cm... Samo jaz jo samo zaklenem in adijo. Ko jo pa vžgem pa počakam 10sekund da se nazaj dvigne in to je to.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

Sprobal prejle, če jo pustim laufat pol minute se nič ne poseda oz vsaj slišati ni nič, tako da Pyr0 hvala za nasvet!:BigThumbs:

Komaj čakam, da bo od servisa, da bo cela plavala, pol pa še armaturko razdrem, da bo spet osvetljena, pol pa šibamo...:funny34d:
"Watch this..."

Citroenovc

???

Kaka "klasika" je pa zdaj, da stopiš ven, počakaš, da skompenzira, potem pa nazaj v avto, dokočno parkiraš in ugasneš? Halo?

Pripelješ, parkiraš, ugasneš, stopiš ven, se ne sekiraš, avto se bo že zniveliral kakor se more in zna.

(preden mi kdo ugovarja - mislim, da pri trenutno treh različnih hidravličarjih pri hiši bom že vedel ;) + eno je ravno Xantia2 z enakim motorjem).

Aja - še novopečenemu lastniku - tvoja blondinka je standardna SX Xantia - vse kar si naštel od opreme je imela davnega '99 serijsko. Noro, ane :-)
OK

LP
Primož

gregor

Citat od: Jogador;118926Pa še eine frage, kje so stikala za ambientno lučko oz odprta vrata? Ker se mi lučka ne prižge, če odprem sovoznikova vrata, na vseh ostalih pa dela normalno...

V mehanizmu za zapiranje vrat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

vsx

Preden se lotiš razdiranja vrat in ključavnice, se prepričaj, ali ni samo žička v pregibu med vrati in štokom prekinjena.
Da ti prihranim jezo, ko mikrostikalo v ključavnioci ne bo krivo ...
Za cviljenje pri posedanju pa preveri antisink ventil, če je dober pa zavorni dozer.

LP

Jogador

Pravkar dobila nove zadnje bunke in pol litra lhm-ja...

Kot bi se vozil na oblaku, čisto drug avto:BigThumbs:

VSX: sm nameraval najprej samo pregib pogledat ja, sem prebral, da je velikokrat problem ravno na tem mestu, pa hvala za opozorilo.
Drugače bom pa ključavnico odprl, ampak to bo čez vikend, ko nameravam tudi osvetlitev armaturke zrihtat, če bo čas.

Citroenovc: ja saj to me preseneča, kaj vse ima, abs (še vedno dela!), senzor za dež (vsaj mislim da ga ima, delujejo že tako brisalci-auto pozicija), 4 airbagi, pa motorček je tut špica:emot112:

Je pa lhm počasi zrel za menjavo, moj mehanik ga ima po 15€ na liter (total), preveč?
Bom pa itak počakal na naslednji servis (redni), če se vmes ne bom kar sam lotil menjave, sem nekje bral temo na to temo, ne zgleda tako težko, nesposobn pa tut nisem:Hammer3:

Skratka, zaenkrat super zadovoljen z avtom, za to ceno pa sploh.:BigThumbs:
"Watch this..."

vsx

Pri menjavi LHM obvezno operi filtre (sita). So v sklopu pokrova, boš videl. Pa dobro bi bilo odzračit zavore, da še tam porine staro olje ven. Za to ne rabiš biti extremno spreten in sposoben, edino pri ceveh na rezervoar LHM pazi. So že stare in trde, rade počijo.
Pri ključavnici pa najprej simuliraj na konektorju, da je ne boš zastonj razstavljal ali celo uničil.
Postopek menjave LHM in odzračenja zavor je napisan na tabli.
Ga je dobro prej prebrati, da ni potem presenečenj in joka.

LP

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio