Xantia-nakup

Začel/a Jogador, September 30, 2011, 01:25:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

Zdravo!

Sem bodoči novopečeni lastnik xantie 1.8 16v, '99, dobrih 100k kilometrov. Avto trenutno že 2 meseca stoji v garaži, pred tem je bilo na njem zamenjano vse, kar ni bilo brezhibno.

Samo zaradi tega sem napisal....sej nema veze, glavno ,da si zadovoljen itd. Veliko prijetnih km želim !
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

Citat od: isarajli;119345Zdravo!

Sem bodoči novopečeni lastnik xantie 1.8 16v, '99, dobrih 100k kilometrov. Avto trenutno že 2 meseca stoji v garaži, pred tem je bilo na njem zamenjano vse, kar ni bilo brezhibno.

Samo zaradi tega sem napisal....sej nema veze, glavno ,da si zadovoljen itd. Veliko prijetnih km želim !

Po tem je pa trajalo še 2 meseca da sem jo dobil, za hidravliko pa itak nisem stručko, da bi po enem krogu vedel, kako je s tem...

Sem pa zadovoljen, kilometre pa tut pridno nabirava!:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Jogador

Vprašanje za avtoakustične zanesenjake, pozna kdo tale radio oz znamko?

http://www.conrad.si/Bluetooth-avtoradio-z-rezo-zaSD-kartico-Renkforce-BSD-3023.htm?websale7=conrad-slowenien&pi=373521&ci=SHOP_AREA_17279_0304001&ireusocl=1

Ne rabim enega, da mi razbija šipe, samo kvaliteten zvok, pa tale se mi dopade zaradi usb/sd vhoda, cena je pa tudi ugodna...

Al je boljša varjanta tale Pioneer? Imam dobre izkušnje s to znamko...

http://www.mimovrste.com/artikel/1300001050/avtoradio-pioneer-deh-1420ub

Hvaležen bom za vsak nasvet.:BigThumbs:
"Watch this..."

Tiki

Sicer nisem strokovnjak, samo jaz bi se glede na ceno odločil za Pioneerja, ker imam tudi sam dobre izkušnje z to znamko.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Jogador

Hvala za mnenja:BigThumbs:

Torej je odločeno, sčasoma dobi pa komplet nove zvočnike tut, ko najdem nekaj, kar paše v original luknje pa lepo špila.
Basovca pa verjetno ne, moje sorte muzka ni tolk na basih, so predvsem vokali pa kitare:Hammer3:
"Watch this..."

ggorenc

Na original zvocnikih je cisto vseeno kateri avtoradijo vzames. Ampak pod pogojem, da gre za vsaj priblizno znano firmo, tj. Pioneer, Alpine, Blaupunkt, JVC, Kenwood, Becker. Vse ostalo je brezpredmetno, ker igra kot kasetar. Razni kitajci odpadejo.

Veliko bos storil ze, ce zamenjas obstojec prednji sistem, v xantijo gredo v vrata 165mm in tweeterji v armaturo, za ene normalen prednji sistem. Tale recimo odlicno igra v kombinaciji z osnovnimi modeli avtoradijev in to brez zunanjega ojacevalca.

http://www.radiovili.si/si/gt_power_zvocniki/364/

Jogador

Citat od: ggorenc;119676Na original zvocnikih je cisto vseeno kateri avtoradijo vzames. Ampak pod pogojem, da gre za vsaj priblizno znano firmo, tj. Pioneer, Alpine, Blaupunkt, JVC, Kenwood, Becker. Vse ostalo je brezpredmetno, ker igra kot kasetar. Razni kitajci odpadejo.

Veliko bos storil ze, ce zamenjas obstojec prednji sistem, v xantijo gredo v vrata 165mm in tweeterji v armaturo, za ene normalen prednji sistem. Tale recimo odlicno igra v kombinaciji z osnovnimi modeli avtoradijev in to brez zunanjega ojacevalca.

http://www.radiovili.si/si/gt_power_zvocniki/364/

No saj nekaj takega imam v planu zmontirat, samo ko bo čas oz predvsem denar za igrat se :argue1:
Gledu sem tut Hertz prednji sistem, isto s tweeterji, samo je cena še višja.
Zato pa pravim, ko bodo finance, ne mislim dat enga krša noter, če že delam.:Hammer3:
"Watch this..."

Jogador

Še eno vprašanje, opazil sem (po menjavi zadnjih bunk), ko do konca stisnem bremzo oz ko nato spustim pedal naredi nek čuden zvok, kot sikanje oz pretakanje zraka in tekočine ali nevem kaj, pač zvok, ki ga ni bilo pred menjavo.

Gre danes mehaniku nazaj na ogled, na vprašanje,če je lahko zrak vmes mi je pa odgovoril, da se ta sistem (sepravi zavore/vzmetenje) zrači sam...
Ker prvič slišim za kaj takega, sprašujem, če je to res?:Hammer3:
"Watch this..."

Citroenovc

Kot prvo - hidravlika sika (kako to pogrešam pri C5, ko ni več klasičnega hidravličnega volana - pri Xantii tako lepo sika, ko vrtič obroč :-) )

Kar se samo zračenja tiče - verjetno ti ga je "prezračil" na regulatorju in to bi moralo biti dovolj. Edino če so kake fore z antisink ventilom zadaj ...
No, ti bo kdo, ki je v praksi že servisiral Xantie2, povedal
OK

LP
Primož

garac

Kolikor vem, so fantje zadnje zavore odzračevali, markolin, grega...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Citat od: Citroenovc;119884Kot prvo - hidravlika sika (kako to pogrešam pri C5, ko ni več klasičnega hidravličnega volana - pri Xantii tako lepo sika, ko vrtič obroč :-) )

Kar se samo zračenja tiče - verjetno ti ga je "prezračil" na regulatorju in to bi moralo biti dovolj. Edino če so kake fore z antisink ventilom zadaj ...
No, ti bo kdo, ki je v praksi že servisiral Xantie2, povedal

Sikanja sem vajen (res je fino, sploh na mestu, ko manevriraš:BigThumbs:), sej pravim, da ne znam točno zvoka opisat, ampak tega zvoka ni bilo pred menjavo bunk zadaj, se pa sliši tut samo po popustitvi zavore po močnem zaviranju.
Pa regulatorja tudi nisem videl, da bi se dotikal sploh, sem bil cel čas zraven, edino če sem spregledal...

No bo povedal danes, kaj je. Drugače bo pa pač tako ostalo:Hammer3:
"Watch this..."