Xantia-nakup

Začel/a Jogador, September 30, 2011, 01:25:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Zdravo!

Sem bodoči novopečeni lastnik xantie 1.8 16v, '99, dobrih 100k kilometrov. Avto trenutno že 2 meseca stoji v garaži, pred tem je bilo na njem zamenjano vse, kar ni bilo brezhibno. Zunanjost brez pike rje, motor teče kot urica, edino kar sem opazil je "pokanje" oz klikanje, ko na mestu obračam volan iz skrajnih leg...:funny34d: Je to težava na hidravliki? Sem ljubitelj udobne vožnje, me pa zanima, če je takšen simptom lahko kaj tako resnega, da bi bilo pametno prekiniti nabavo, da ne bo potem servis dvakrat dražji kot je bil avto...:emot63:

Bom pa vesel tudi kontakta kakšnega kvalitetnega citroen serviserja v Lj ali okolici, nekako me ne vleče na uradni servis, cene so ponavadi navite zelo...

Hvala vsem!
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ModelJT

To se pumpa sliši. To je normalno, da klika, ker takrat pumpa, saj so zavore, sevro, vzemetnje vsi skupaj povezani.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Kakšni se ne bodo strinjali, ampak dober je Novak na Dolgem mostu.

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Obračanje do skrajnih leg volana, naj nebi bila priporočljiva, to sem nekje slišal, to naj bi veljalo za hidravlične volane.
To pokanje, je pa tak napamet težko povedat, lahko so končniki, lahko je volanska letev,....

pehorunkl

Meni se zatakne in nato ko popusti pokne v prehodu iz čisto skrajne desne lege že 80000km. Sicer tega ne prakticiram, a včasih se zgodi, da je potreba po skrajni legi in potem je to neizogibno. Nisem se mučil z ugotavljanjem vzroka, saj bi bila potrebna dva...... eden za volanom, eden spodaj z roko in ušesom na podvozju. Èe je podobno kot pri meni, mislim da si lahko brez skrbi.... v primeru da so vsi sklopi podvozja brez znakov obrabe.
Èe pa je to klikanje, se pa sliši regulator pritiska, kar je normalno. Volan je največji porabnik pritiska v sistemu. V primeru, da je centralna krogla prazna, je klikanje pogostejše oz. črpalka pri obračanju volana vseskozi polni (siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik,siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik).
Èe je avto slovenski in z realnimi km ter se je zanj lepo skrbelo, ga je vredno "poštimati" in voziti!
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

pehorunkl

Citat od: aygo;111082http://www.citrofranky.com/

Malo me zmoti slovnica na omenjeni strani...... to najbrž ni problem poštimat..... bo MNOGO boljši vtis dalo.
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Za Novaka sem slišal, bom preveril, če mi bo ustrezal, večino stvari bom pa tako ali tako rihtal sam, kot vedno:emot54:

Tale spletna stran...če je slovnica indikator kvalitete servisa potem jojmene...

Še enkrat sem peljal tole xantio in se je izkazalo da je to ubistvu klikanje, torej nič narobe, na amzs-ju so pa ob pregeldu rekli samo "lepa je...":emot26:
Razen tega je pa avto kot iz škatlice, slovenskega porekla, servisna knjiga, garažiran...

Komaj čakam, da ga parkiram doma, bom naložil tudi kakšno fotko, da se malo pobaham:emot67:

Pa hvala za info.
"Watch this..."

pehorunkl

Citat od: Jogador;111212Za Novaka sem slišal, bom preveril, če mi bo ustrezal, večino stvari bom pa tako ali tako rihtal sam, kot vedno:emot54:

Tale spletna stran...če je slovnica indikator kvalitete servisa potem jojmene...

Še enkrat sem peljal tole xantio in se je izkazalo da je to ubistvu klikanje, torej nič narobe, na amzs-ju so pa ob pregeldu rekli samo "lepa je...":emot26:
Razen tega je pa avto kot iz škatlice, slovenskega porekla, servisna knjiga, garažiran...

Komaj čakam, da ga parkiram doma, bom naložil tudi kakšno fotko, da se malo pobaham:emot67:

Pa hvala za info.

Èe je slovnica indikator, da zna fant tudi spletno stran poštimat... potem že ne more bit tako slabo.

Èe bo tvoja, jupiiii........
pol pa plin not pa gaaaasaaaaaa.....
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Zdaj čakam, da se lastnik vrne iz tujine, ne rabim govort, da precej nestrpno.

Hja kar se pa plina tiče, mislim da je z mojim proračunom to malo huda investicija, bo treba najprej še par let študirat.

Bo tudi brez plina vejetno gasaaaaaaaaaaaaa...
Bencinske bodo pa moj drugi dom =)
"Watch this..."

garac

@peroh, misliš tole: Znanje in potrebne izkušnje sem si pridobil pri delu na uradnih Citroenovih zastopnikih

Mogoče je pa zastopnike rihtal, ne avte?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Citat od: garac;111383@peroh, misliš tole: Znanje in potrebne izkušnje sem si pridobil pri delu na uradnih Citroenovih zastopnikih

Saj je besedilo na celi strani bolj ubogo...

Saj razumem, da se kvaliteto mehanika določa na podlagi servisnih storitev, ampak vseeno, to je prvi stik stranke s podjetjem, vsaj 20€ daš študentu, da ti lektorira besedilo... Moje mnenje pač.
"Watch this..."

pehorunkl

Citat od: garac;111383@peroh, misliš tole: Znanje in potrebne izkušnje sem si pridobil pri delu na uradnih Citroenovih zastopnikih

Tudi to, čeprav se tako "globoko" nisem spuščal.
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Citroenovc

Kakorkoli - Frenk je drugače prima mehanik. Ga poznam že vrsto let - in je edini nepooblaščeni, ki se dejansko redno udeležuje vseh izobraževanj ipd. Je tudi dober diagnostik.
Zame je poleg Tonija prvi naslednji izbor, če bi karkoli rabil.
OK

LP
Primož

Jogador

Citroenovc hvala za ta info, takšen podatek precej popravi moje zaupanje v njegove sposobnosti.
Sploh še zato, ker mi je še bližje kot pa Novak servis. Se bom odpeljal tja, pa da se tudi sam prepričam.
"Watch this..."