Xantia-nakup

Začel/a Jogador, September 30, 2011, 01:25:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Ja sem vzel v zakup tudi to, ampak gldee na to, da se lahko tam še kaj zraven naučim (upajmo:BigThumbs:) in pregledam avto od blizu od spodaj (doma kanala nimam), dam raje denar v bencin pa si vzamem čas, kot pa v ceno servisa v Lj.
Sploh pa po tem, ko sem o Nemcu slišal same pohvale, medtem ko Novaka eni hvalijo, drugim ni baš nevemkaj, pa še cene malo po svoje računa (to so izkušnje drugih), sam pa nimam izkušenj ne z enim ne z drugim.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Pyr0Beast

Citat od: gregor;116886Centralna bunka je hin, vsaj ena od zadnjih bunk je hin, regulatorji višine najbrž niso bili namazani že nekaj časa, pa višino je treba naštelat.

Mi lahko poveš kje so regulatorji višine skriti ?

Naj bi bili na istem nivoju kakor je ročka za višino
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

vsx

Ob prednjem in zadnjem stabilizatorju, na sredini.

Zadnji iz treh zornih kotov ...

LP

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Ker sem bil zeloo priden sta se božiček in deda mraz povezala in mi pripeljala zelo udobno darilo, pa še 110 konjev jo vleče:emot112:

Bom predstavil, ko bo kaj več časa, za zdaj pa me zanima, Avtomerkur na Samovi, jim je varno zaupat blondinko v pregled/eventuelno popravilo? Al bo denarnica obžalovala, ker jo bodo na suho...?:Hammer3:
"Watch this..."

ModelJT

Èestitke za novo pridobitev! Za servis pa raje pejli kam drugam v okolici LJ (Merlak, Jerovšek itd.). Bodo boljši, pa še cenejši mogoče.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Tudi jaz čestitam za makino! =) Predvidevam da je X2 1.8 16v?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

Jap, kot si rekel tiki, letnik 99. Moj prvi avto v katerem nimam volana med koleni!
s servisom je pa tko, da imam tam posredne veze, naj bi bilo zato ugodno oz bom tam naredil diagnostiko, pol pa
da vidimo...
Aja pa hvala za cestitke, komej cakam da jo pelem na izlet, mal prepucam masino, pa se mojo bom s sabo vzeu, da vid kaj je to potovalno udobje:BigThumbs:
"Watch this..."

Jogador

Mar bi poslušal, Avtomerkur, ena kugla zadnja 128€ brez montaže, ma ravn tok da nism čeljusti tam pustu, ka si nor:argue1:

Šel na vič, Dolinar (ta avto je bil že prej tam na servisu, ga tip pozna), 50€ nova bunka, po komadu, montaža 30€ za vse skp.
Naročene tri nove bunke, po novem letu bo montaža.:BigThumbs:

Razen tega je avto zelo lep, nikjer nič olja, nikjer ne pušča lhm, nič ne škrta, škripa ali cvili, samo občasno mi ob pritisku na bremzo malo zacvili, ampak se čuti na pedalu, preden sploh bremza zagrabi, pomoje je kakšen vzvod malo pust, bo treba mal namazat/spucat, avto je stal skoraj 3 mesece.

Èez vikend jo operem, spucam in poslikam.

Èe ima pa kdo na zalogi anteno od radia za xantio se pa priporočam za prodajo, moje pol manjka:Hammer3:

Aja kar se tiče pa same vožnje, kot da bi se v fotelju peljal 130 po avtocesti...:emot112:
"Watch this..."

grozny

o čestitke.
najboljša varjata motorja za xantijo. dobro vleče in normalno kuri benz. kere barve pa je?
kar se bremz tiče, glede na to da je stala 3 mesce, so lahko samo površine diskov in ploščic umazane pa vlago je navleklo-parkrat fajn stisni žlajfe pa bi moralo nehat

pa dobrodošel me d hidravličarje oz. po slovensko: kavč na 4 kolesih
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

isarajli

http://tinyurl.com/7jjw7y3  da ne smetim z novo temo, me zanima če kdo ve kaj o tej ladiji. bi šel pogledat, pa me malo čas tišči...klical sem , pa možakar ne zna nič kaj povedat, ker jo menda nima dolgo..
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

No tko, da se pohvalim:emot112:

Moja "nova" xantija, srebrna, 1.8 16v, '99, od opreme ima klimo, komplet električne šipe, 4 airbagi, radio (dela, samo bo šel cd noter, če bi pa dobil še komande za volan bi bil pa navdušen...). Aja pa hidravlično vzmetenje ma, some sort of witchcraft:emot112:
Motorček je zakon, lepo vleče, samo malo zamorjen je še, jo pelem drug tedn po avtocesti na trip, jo mal prepucam.
Tretji lastnik, servisi redno delani, tavelik pri 127k, zadnji na 148k, danes jih ima 152k.

Samo 2 slikici za okus, ostalo, ko jo uspem spedenat (beri oprat, posesat, spolirat dol odvečno barvo (rdečo-z odbijačev), ki je darilo prejšnjega lastnika z vrat njegove garaže...)

Bremze so že nehale cvilit, sem jih parkrat pohodu mal bl grobo.
Drug teden dobi nove zadnje bunke, pa bo zadi tut plavala, pa ob naslednjem servisu bo treba menjat zadnje ležaje (tako mehanik), česar se moje finance izjemno veselijo...

Opažam pa, da mi ni do divjanja z njo, prejšnji mali avteki (eden je viden na sliki) so bli za terat, tale je pa tko udobna (tut sedeži), da mi sploh ni do tega...
Al se pa staram:Hammer3:
"Watch this..."

garac

a ima kdo xantio mk2 brez podrgnjenih odbijačev? domim
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

Ma saj ti me niti tolk ne motijo, samo odvečno barvo stran spravim pa bo, edino zadnji levi bok je udarjen, oz samo zvit, to bom pa res dal porihtat, ker kvari linije avtu... Mal čudno, samo mene take stvari zmotjo:Hammer3:
"Watch this..."

Tiki

Citat od: garac;118830a ima kdo xantio mk2 brez podrgnjenih odbijačev? domim

Moja je tudi vsa obšlesana... Sem ji ravno za starega leta dan privoščil bližnje srečanje z betonsko telegrafštango...

Drugače pa Jogador: Prelepa Xantia! :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006