Xantia-nakup

Začel/a Jogador, September 30, 2011, 01:25:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: vsx;119117Pri menjavi LHM obvezno operi filtre (sita). So v sklopu pokrova, boš videl. Pa dobro bi bilo odzračit zavore, da še tam porine staro olje ven. Za to ne rabiš biti extremno spreten in sposoben, edino pri ceveh na rezervoar LHM pazi. So že stare in trde, rade počijo.
Pri ključavnici pa najprej simuliraj na konektorju, da je ne boš zastonj razstavljal ali celo uničil.
Postopek menjave LHM in odzračenja zavor je napisan na tabli.
Ga je dobro prej prebrati, da ni potem presenečenj in joka.

LP

Bom najprej Haynes-a preštudiral, kako je z menjavo lhm-ja, če mi kaj ne bo jasno bom pa prosil za pomoč enga od vas, ki ima čas in voljo, seveda za plačilo po lastni izbiri :BigThumbs:

Ključavnice pomoje niti ne bom šel razdirat, če je tam fuč stikalo, pa naj bo, se bomo kasneje s tem ukvarjali, ni nujna zadeva.

Sem našel avtotrgovino, je po 11€ na liter, bom pa še Novaka poklical, kakšna je njegova cena, drugače pa res e-bay, ne vem zakaj se nisem spomnil tam pogledat.:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

hmmm, kupljena je bila brezhibna, v odličnem stanju, zdaj ima pa en kup okvar in problemov...kolk bo tebe ta xantia kaj prišla, preden jo boš spravil do brezhibnega stanja ?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

Hja to je pa tko, če ne veš kaj kupuješ, veš sam kaj hočeš:Hammer3:

Verjetno bo neki še treba vanjo vložit, to sem vzel v nakup, ampak razen zadnjih bunk resnih težav ni imela.
Upam, da bo čim manj vložka, tko kot najbrž vsak, ki kupi star avto.

Ampak sem si jo tako dolgo želel, da sem pripravljen še dati nekaj vanjo brez negodovanja, da bo vse po regelcih (predvsem so sedaj še malenkosti kot so osvetlitev armature, gumica na gumbih CZ na daljincu je zgonjena, tu in tam kakšen slab stik...).:BigThumbs:
"Watch this..."

isarajli

ja no, saj je res ,da pri avtu pogruntaš vse napake šele po enem tednu vožnje...kolk je bla pa nakupna cena, če ni skrivnost ?

Jogador

Nakupna cena je bla dobrega jurja, ravno zarad hidravlike, drugače je hotel še več.
"Watch this..."

Citroenovc

@Jogador - ja tudi to, kar si sedaj naštel, je še vedno vse serijsko v Xantii2 s (kao osnovno) opremo SX. V SLO je bilo tako, da so po prenovi modela prodajali samo še model SX (OK, pa Activo), ki je bil pa odlično opremljen.

Zakaj pa ABS ne bi delal? Xantia 2 je bila v primerjavi s starejšimi Citroëni precej bolj kvalitetno skup sestavljena in je tudi eden najbolj zanesljivih Citroënov.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Isarajli - kaj si pa ti spet "siten"? Zaenkrat ni naštel še nič resnega. In je vse v okviru pričakovanj za 13 let star avto.
OK

LP
Primož

Jogador

Citat od: Citroenovc;119196@Jogador - ja tudi to, kar si sedaj naštel, je še vedno vse serijsko v Xantii2 s (kao osnovno) opremo SX. V SLO je bilo tako, da so po prenovi modela prodajali samo še model SX (OK, pa Activo), ki je bil pa odlično opremljen.

Zakaj pa ABS ne bi delal? Xantia 2 je bila v primerjavi s starejšimi Citroëni precej bolj kvalitetno skup sestavljena in je tudi eden najbolj zanesljivih Citroënov.

Zdaj vem, zakaj se vsi bojijo starih citroenov, vsi mislijo: veliko opreme, veliko prostora za napake:Hammer3:

Noben ti pa ne pove, kako udobni so hidroti:argue1:
"Watch this..."

vsx

Citat od: Jogador;119201Noben ti pa ne pove, kako udobni so hidroti:argue1:

Ja moraš vprašat tiste, ki to vemo, ne pa na überwagen forumu.

LP

Jogador

No tako, trajalo je eno uro, naredil sem pa 2/3 dela.:Hammer3:
Zopet deluje osvetlitev ure, tudi zgornji del ročic ventilacije je osvetljen, spodnje žarnice pa nisem dobil v lokalni trgovini, dobil sem samo daljše podnožje, ki ne paše noter ama niti slučajno, se mi pa ne da v lj vozit samo zaradi tega, bo tekom tedna prišlo na vrsto.

Demontaža sploh ni bila takšen problem, če le vse šravfke spravljaš sproti po regelcih (hvala @francl za navodila kako se tega sploh lotiš, sem našel v eni temi:BigThumbs:)

Nisem pa prvi, ki je to delal, nekaj vijakov je bilo zamenjanih z navadnimi križnimi namesto torx-ov, šlamparija.
"Watch this..."

ModelJT

@jogador važno da držijo vijaki pa tut če so drugačni. Saj verjetno na bolj vidnih mestih so originalni.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jogador

Citat od: ModelJT;119237@jogador važno da držijo vijaki pa tut če so drugačni. Saj verjetno na bolj vidnih mestih so originalni.

Tako je, samo me zmoti tist moment, ko se čudim, zakaj torx nastavek noče zagrabit šraufa:Hammer3:

Vprašanje, a je vžigalnik za cigarete zaprešan v plastiko, ali se ga da kako spravit ven?
Oz gre se za osvetlitev pepelnika, ki je tudi (presenetljivo) fuč, samo mi pa ni uspelo priti do same žarnice, samo do ohišja (tik ob ohišju vžigalnika), ki ga lahko odhaklam samo z ene strani, se pa bojim, da bom kaj polomil, če na silo ven vlečem...:breaking_pc:
Pa osvetlitev pepelnika je od iste lučke, ki osvetljuje spodnjo polovico komand gretja, al je posebna lučka (al je celo od lučke vžigalnika)?
"Watch this..."

Jogador

Citat od: Jogador;119239Oz gre se za osvetlitev pepelnika, ki je tudi (presenetljivo) fuč, samo mi pa ni uspelo priti do same žarnice, samo do ohišja (tik ob ohišju vžigalnika), ki ga lahko odhaklam samo z ene strani, se pa bojim, da bom kaj polomil, če na silo ven vlečem...:breaking_pc:
Pa osvetlitev pepelnika je od iste lučke, ki osvetljuje spodnjo polovico komand gretja, al je posebna lučka (al je celo od lučke vžigalnika)?

Urejeno, samo moraš bit super previden in super natančen:breaking_pc:
Zdaj imam lepo osvetljen swiss army knife v pepelniku:BigThumbs:
"Watch this..."

isarajli

Citat od: Citroenovc;119198Isarajli - kaj si pa ti spet "siten"? Zaenkrat ni naštel še nič resnega. In je vse v okviru pričakovanj za 13 let star avto.

zato ker vem ,da član tega foruma prodaja xantio v odličnem stanju za 1200€, pa verjetno to ni čist zadnja cena....in zato ker je blo rečeno da je brezhibna... ko jaz prodajam brezhiben avto, se vedno najdete pacienti ,ki veste za hibe, čeprav avta niste nikol vidli...!!!!
Avto je lahko star tudi 30 let, pa je lahko popolnoma brezhiben......
Hja, kmalu bom imel za prodat xantio v brezhibnem stanju za 600€ :BigThumbs:  :emot64:

Jogador

Kaj točno ma to veze z mojo xantio sicer ne vem, je bila pa moja kupljena pred vsemi temi brezhibnimi naprodaj na forumu, pa raje dam nekaj več za avto od drugega lastnika (povrhu vsega še znanca), preverjeni kilometri, itd...
Pa v vsak star avto je treba nekaj vložit, brezhibnega rabljenega avta jaz še nisem videl, razen če je kleparsko in mehansko popolnoma obnovljen, pa še takrat ni nujno da je vse bp po enem mesecu vožnje (recimo na soncu težko opaziš, da osvetlitev ure ne dela, če se itak vse blešči) :Hammer3:

Tisti 2 bunki pa pol litra lhm-ja, pa nekaj žarnic za armaturko mi pa tut ni težko plačat, čeravno to vse ni nujno  popravilo... Moje mnenje pač:emot64:
"Watch this..."