Pomoč pri Xantiji

Začel/a Sith Stalker, September 23, 2011, 12:17:28 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Da ne bom preveč "pameten"... Kaj pa sprednji nosilci? To je pri Xantiji in še katerem najbolj na udaru... Da ne boš iskal nove havbe...

Sith Stalker

nosilce so bili pregledani  in so vredu

Sith Stalker

Danes sem videl xantio active ista kot moja srebrne barve zelo lepo ohranjena bol sem jo gledal bolj sem študiral da bi dal 205 gume avto res lepše zgleda.Mel je tut spojler sam men se lepši zdi brez pa alu feltne je mel od peugeota lol.

dexterboy

heh, kaj fse hude felge pa šroke gume ne naredijo v očeh gledalca :)
mal heca, ampak vendarle; če nisi sin po zanimanju, dej lepo običajne 185 gume gor, ki so še zelo poceni (uniroxal rainexpert je kos cca 57 evrov, pa je ZELO posrečena gume, to je reklo že par vulkanizerjev, pa še oceno ima zelo priporočljivo), pa vloži denar v gumi nosilce, kot ti je napisal @andraž. Glede na to, da je tudi najmlajša bjonda stara 10 let, se znajo pojavljati težave z gumi nosilci. To sem opazil že na moji, da je guma počasi napočena. In nisem klical na uradni servis, ampak na vič in so mi rekli, da je cena za EN kos okoli 190 evrov :(((
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Jogador

Citat od: dexterboy;111375heh, kaj fse hude felge pa šroke gume ne naredijo v očeh gledalca :)
mal heca, ampak vendarle; če nisi sin po zanimanju, dej lepo običajne 185 gume gor, ki so še zelo poceni (uniroxal rainexpert je kos cca 57 evrov, pa je ZELO posrečena gume, to je reklo že par vulkanizerjev, pa še oceno ima zelo priporočljivo), pa vloži denar v gumi nosilce, kot ti je napisal @andraž. Glede na to, da je tudi najmlajša bjonda stara 10 let, se znajo pojavljati težave z gumi nosilci. To sem opazil že na moji, da je guma počasi napočena. In nisem klical na uradni servis, ampak na vič in so mi rekli, da je cena za EN kos okoli 190 evrov :(((

Mene pa zanima, o katerih gumi nosilcih je govora v zvezi s šibkimi točkami xantije... Da vem, na kaj paziti.

Po mojih izkušnjah pa kar se večjih/širših gum tiče: res je, zgleda lepo, ampak sem v prejšnji službi imel ogromno strank, ki so prišle nazaj po original dimenzijo. Al je vožnja bol neudobna, al je poraba prevelika, al se na pospeških pozna, al so blatniki v napoto (dobro 205 na xantiji je še brez teh problemov)...
Tako da jaz vedno dajem gor original dimenzijo, pozimi pa 1 cm ožjo, če je v homologaciji navedena, ker pač veliko vozim po snegu.:emot168:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gregor

Citat od: dexterboy;111375To sem opazil že na moji, da je guma počasi napočena. In nisem klical na uradni servis, ampak na vič in so mi rekli, da je cena za EN kos okoli 190 evrov :(((

Ja, drži. Malo še čakajte, pa bo 250. Jaz sem oba zamenjal, takrat je bila polna cena 150 za komad.
Za xantio brez hydractive se baje dobijo kopije po nekje 70eur/komad, tako sem bral na Andre formumu.
Predelati navadnen nosilec za hydractive se tudi da. (vozim enega original citroenovga navadnega predelanega za hydravtive)
Ali pa mojster iz Hrvaške...
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

andraž

Citat od: Jogador;111379Mene pa zanima, o katerih gumi nosilcih je govora v zvezi s šibkimi točkami xantije... Da vem, na kaj paziti.:

Nosilci amortizerjev spredaj. Èe nosilec popusti, imaš zvito havbo...

Jogador

@andraž hvala, taki detajli me zanimajo, da ne bom spregledal, pa se bo nato pokazalo, ko bo že prepozno.

Ko pride xantia domov gre najprej na dvigalo, pa za lučko od sklopa do sklopa...
"Watch this..."

andraž

Naj ti jo pregleda kdo, ki ve kaj mora gledati. Laična ocena je vprašljiva...

Jogador

Citat od: andraž;111394Naj ti jo pregleda kdo, ki ve kaj mora gledati. Laična ocena je vprašljiva...

To je pa itak samo po sebi umevno. Avto gre najprej na generalni pregled/servis h Novaku oz na en servis, ki mi ga je priporočil kolega, tudi sam navdušenec nad citroeni.

Nato ga bom pa še sam pogledal, da se spoznam z njim, kot do sedaj še z vsakim avtom.
Še posebej pa zato, ker je to moj prvi citroen, in me firbec matra, kako se razlikuje od ostalih znamk, ki sem jih že vozil/servisiral. Da vsaj svečke najdem pa štarter, filter za olje ipd.:emot64:
"Watch this..."

Sith Stalker

Saj obdržal bom te dimenzije sem pa res študiral ampak sem se že prej odločo da bom obdržal 185.Moram pa najti ene lepa alu feltne pol za poleti.Zdaj Novembra bom naredil mali servis in bom tudi menjal olje v menjalniku mi lahko kdo pove kakšno gre not pa koliko.Drugače sem pa do zdaj naredil 1600km in sem zelo zadovoljen je boljša po udobjo kot laguna 2 ki jo ima moj oče pa stokrat boljši kot pa lada samara ki sem jo imel lol.

Citroenovc

Citat od: Sith Stalker;111436pa stokrat boljši kot pa lada samara ki sem jo imel lol.

Ma ne ga "srat" ... ;-)

hehe
OK

LP
Primož

pehorunkl

Citat od: Sith Stalker;111436Zdaj Novembra bom naredil mali servis in bom tudi menjal olje v menjalniku mi lahko kdo pove kakšno gre not pa koliko.

Total Transmission 75W80 do roba, oz. circa 1.8litra
Tankaj, ko je avto hladen in preveri nivo še enkrat po parih minutah, ko se olje "vsede". Ali pa celo še enkrat po krajši vožnji.

Kar se tiče nosilcev amortizerjev:
http://www.elastomer.eu/en/strut-mounts.html
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Citat od: pehorunkl;111479Kar se tiče nosilcev amortizerjev:
http://www.elastomer.eu/en/strut-mounts.html

Hvala! zdaj vem točno, kako to izgleda... je pa razlika očitna.:emot112:
"Watch this..."

vsx

Hm, ker bo moja Xantia ostala pri hiši vsaj še do pomladi, me zanima, kako dejansko izgleda oz. se preveri ta gumi nosilec.
Da ne bo potem panike sredi zime. Tega pa res še nisem v živo videl, niti ne vidim, kje in kako preveriti brez demontaže. Letnik in kilometrina sta prava, da sem potencialni kandidat za 'preboj'. Veliko se je pred časom o tem pisalo, vendar nikjer nisem našel, kako pregledati.
Je sploh možno pregledati brez demontaže, in če je, kako ?

LP