Pomoč pri Xantiji

Začel/a Sith Stalker, September 23, 2011, 12:17:28 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pehorunkl

Citat od: vsx;111556Kar pomeni, da menjuješ vitalne dele starega avtomobila letno, mesečno, morda tedensko ?
Ali kako ti vplivaš na zadevo ?
No ja, ta, po tvoje 'gola neumnost' me že nekaj desetletij kar dobro služi.
Nekateri moramo gledati na življenje tudi skozi denar.

LP

No, nisem imel v mislih vseh vitalnih delov..... sem imel pa v mislih predvsem tiste, ki fatalno odpovejo in to zelo ogroža varnost. En takih elementov je npr. hardi zglob pri volanu, ki je pravtako gumijast.....ni treba posebej poudarjati, da ob odpovedi izgubimo nadzor nad volanom.
Èe se prav spomnim je tale MichoBX zletel s ceste ravno zaradi odpovedi nosilca amortizerja. Naj mi kdo potrdi.
Sicer nisem prepričan, a upam in močno želim, da ti avto zdrži do spomladi.:BigThumbs:
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Sith Stalker

Danes sem avto dvigoval pa spuščal da sem pregledal natančno kak je hidralka pa zvod sem z wd 40 našprical da gre ročka v kabini za dvig in spust bolj rahlo.Ampak ko sem ga spustil z najvišje na najnižjo potem pa nazaj na normalno sprednji del ni hotel se dvignit sem potem dal na srednjo visoko še vedno nič potem sem pa primo za blatnik pa zelo na rahlo malo zamajal avto in se je kr naenkrat dvignil ve keri v čem je problem.

Pyr0Beast

Citat od: pehorunkl;111577No, nisem imel v mislih vseh vitalnih delov..... sem imel pa v mislih predvsem tiste, ki fatalno odpovejo in to zelo ogroža varnost. En takih elementov je npr. hardi zglob pri volanu, ki je pravtako gumijast.....ni treba posebej poudarjati, da ob odpovedi izgubimo nadzor nad volanom.
Èe se prav spomnim je tale MichoBX zletel s ceste ravno zaradi odpovedi nosilca amortizerja. Naj mi kdo potrdi.
Sicer nisem prepričan, a upam in močno želim, da ti avto zdrži do spomladi.:BigThumbs:

Se da dobiti še kaj več informacij na temo tega zgloba ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

sop

Citat od: Sith Stalker;111597Danes sem avto dvigoval pa spuščal da sem pregledal natančno kak je hidralka pa zvod sem z wd 40 našprical da gre ročka v kabini za dvig in spust bolj rahlo.Ampak ko sem ga spustil z najvišje na najnižjo potem pa nazaj na normalno sprednji del ni hotel se dvignit sem potem dal na srednjo visoko še vedno nič potem sem pa primo za blatnik pa zelo na rahlo malo zamajal avto in se je kr naenkrat dvignil ve keri v čem je problem.

podoben problem sem imel jaz - scasoma je delala samo se avtomatska regulacija - problem je bil zapacan korektor visine.
avtomatsko se ti pa normalno dviguje in spusca in ce ga dodatno obremeis tudi? spredaj je malo problem ker je regulator tezje dostopen kot zadaj. kdaj je bilo menjano LHM in sciscen filter v posodi za LHM?

pehorunkl

Citat od: Pyr0Beast;111599Se da dobiti še kaj več informacij na temo tega zgloba ?

Ah, to je pri BXu. Na mojem je bil precej načet. Na sliki je to element št. 3. Mislim, da Xantia nima tega zgloba na tak način.
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Sith Stalker

Citat od: sop;111604podoben problem sem imel jaz - scasoma je delala samo se avtomatska regulacija - problem je bil zapacan korektor visine.
avtomatsko se ti pa normalno dviguje in spusca in ce ga dodatno obremeis tudi? spredaj je malo problem ker je regulator tezje dostopen kot zadaj. kdaj je bilo menjano LHM in sciscen filter v posodi za LHM?

Za olje ne vem kdaj je bilo menjano zato bom še jutri šov do mehanika da pogleda za olje pa filter.Pa koliko olja se rabi pa koliko dela je to mehaniku ki ga peljem se spozna na te xantie sam je pa znan da rad nabija cene nebi rad da me  nategne.:argue1:Drugače pod obremenitvijo pa se normalno dviga in spušča.lp

firbec

Menjava LHM-ma ni noben baubau :)  Rabiš eno uro cajta.

Za menjavo rabiš 4-5l HHM-ma, najceneje ga ima Novak.

Nekako tako gre menjava:
- Avto daš na spdnji položaj in razbremeniš hidlavliko (vijak pri prvi bunki na motorju)
- Iz LHM rezervoarja izčrpaš star Lhm
- Razdreš in odstraniš "hobotnico"
- Demontiraš rezevoar
- Filtre in rezervoar opereš z bencinom
- Sestaviš nazaj in naliješ nov LMH

To je to!

Še slike:
1. LHM rezervoar
2. Èrpanje LHM-ma, taka barva ni priporočljiva
3. Hobotnica z filtri
4. Zapacan filter

Sith Stalker

Super hvala sem bil danes pri mehaniku mora olje naročiti naslednji teden bo menjava in boma vse pregledla regulatorja za višino bo spucal,olje menjal filter spucal olje v menjalniku bo tudi pregledal če ga je dosti ker včasih mi gre zelo trdo v prestavo npr 5 v 2 ,4 v 2  rekel je da lahko je treba samo zajlo na sklopki nategnit je pa pozabo če ma sklopko na zajlo ali je hidralična.Zvodi se bodo spucali pa namazali pa tudi nosilci amortizerjev bodo pregledani rekel je da je dela za okol 3 do 4ure. Novembra pa še mali servis potem pa bi moral imet mir za en čas.

pehorunkl

Citat od: firbec;111685Menjava LHM-ma ni noben baubau :)  Rabiš eno uro cajta.

- Razdreš in odstraniš "hobotnico"
- Demontiraš rezevoar

3. Hobotnica z filtri

Hm, jaz sem pa mislil, da je hobotnica vse to cevlovje, ki izhaja iz tega filtra?
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

firbec

Po pravici povedano tudi sam ne vem točno kater del je "dobotnica".

Sam si predstavljam hobotnico tisti del na 3-ji sliki, vse cevi so pa njene lovke :)
Torej na 3-ji sliki je hobotnica brez lovk. :)

Naj nekdo drug napiše kaj točno je hobtnica, ker ima vsak svojo predstavo kja je kaj.

vsx

sop

glede olja v menjalniku: jaz sem pri ca 200kkm dal zamenjat olje in ni bilo nic boljse. ko je blo hladno zunaj je prestavljal trse, predvsem v 1 in R. ko se je avto segrel je bilo bolje.

po menjavi LHMja bi jaz "za vsak slucaj" se odzracil pri zadnjih zavorah, al pa najbolje pri vseh (nekje sem nasel opis da se pri vseh zavorah pravilno odzracuje krizno - SL, ZD, SD, ZL) odzracujes seveda s prizganim avtom v najvisjem opolozaju.

Sith Stalker

Ja bom dal zavore tudi odzračit ker če ne lahko zadnji del fejst dvigne ko se močno premza samo pa nisem vedel da je fajn da se križno odzračuje bom to rekel mehaniku.Za trd menjalnik olje bom menjal ker ma čez 200kkm drugače mehanik je rekel da lahko je sklopka kriva da ni dosti zajla našpanana samo je pozabo če je sklopka na zajlo ali je sklopka hidralična ali kdo ve.

gregor

Na zajlo.
Hidravlično (ampak nima veze z oljem od hidravlike) imajo ML5 menjalniki, ki so skupaj z V6, 2.1td in tamočnimi HDI motorji. Za tct ne vem iz glave.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Sith Stalker

Super tej nebo problem nastaviti hvala