Pomoč pri Xantiji

Začel/a Sith Stalker, September 23, 2011, 12:17:28 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sith Stalker

LP sem nov na forumu in lastnik mojega prvega citroena xantie. Avto je neverjetno udoben 1.8 16v mašina pa je super,mašina je suha hidralika je vredu bunke menjane 6.000 nazaj in pleh je v super stanju nič rje(bil sem presenečen kako je pokrov motorja težek ) ampak je prednji obijač poškodovan. Tam ko so meglenke manjka manjši kos pa razpoke so bile ampak je prejšnji lastnik zvrtal luknje in zaneto ga. Zanima me ali se da dobit samo spodnji del obijača ali je treba celotnega kupiti in koliko je cena. Zadnji je pa malo popraskan in ga bom dal pobarvat pa tut okrasne letve bi obnovil ker se sploh ne svetijo več.Pa na klimi stikalo ki se premika levo in desno je zlomljeno tisto za nastavljat kam bo pihalo in za ali bo zrak krožo ali bo zrak prišel od zunaj kako naj to popravi si ži glavo razbijam glede tega cel dan:Hammer3:. Slike pridejo kmalu, sem hvaležen za vse odgovore lp

garac

Spodnji del se ne dobi posebej, sicer pa ima lepooo ceno ta prednji odbijač.
Stikala ima najbrž tudi kdo od članov na zalogi (grega) sicer pa kak avtoodpad

Srečno vožnjo!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Goli odbijač, brez plastik ki so gor namontirane spredaj levo in desno od prostora za reg. tablico, je okoli 150 eur, se mi zdi.  
Tisti blok za gretje/hlajenje še imam en.
Odbijač sem pa ravno prejšni teden prodal.  Razen če imaš slučajno serijo 1, (do 1998) tega še imam enega.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Lovro

Avtoodpad Bine? Ali pa so xantie prestare in nima več delov?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Sith Stalker

imam 1998 letnik a torej bi za klimo moral kupit celotno ploščo od spredaj?

Sith Stalker

pa če mi lahk kdo pove kak se slike naložijo:breaking_pc:

alesz

Citat od: Sith Stalker;110357imam 1998 letnik a torej bi za klimo moral kupit celotno ploščo od spredaj?
Verjetno misliš ročice gretja.......ja najbolje da zamenjaš kompletne........počila ti je pa zato ker ti na peči blokira loputa reciklaže.......

Sith Stalker

Koliko je pa cena pa tudi zanima me če se da dobit plastične blatnike ki se pritrdijo na prage

ModelJT

Citat od: Sith Stalker;110360pa če mi lahk kdo pove kak se slike naložijo:breaking_pc:

Ko odpreš tisto za pisat, imaš spodaj gumb "UREDI PRIPONKE". Klikneš in lahko nalagaš. Je pa omejitev 5 slik na post.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Sith Stalker

tu je nekaj slik :take_picture: naložo sem tudi sliko ki kaže poškodovan odbijač in klimo ki nima zgornjih stikal

ModelJT

Ma je bil pa en zelo iznajdljiv s tem odbijačem. A stikala za klimo imaš ali je že prišla brez. Mogoče se da zalepit.
[SIGPIC][/SIGPIC]

firbec

Lep avtombilček :)

Tale malenkost na prvem odbijaču lahko rešiš z malo kita. Sicer zadeva ne bo čisto profi poravljena, ampak
ker ni na zelo vidnem mestu se skoraj ne opazi domače popravilo.
Jaz bi na tvojem mestu snel prvi odbijač, zadaj nalepil kovinsko ploščico za ojačitev, pokital in pobarval s sprejem.
Standardni sprej RAL 9006 je zelo podoben tej sivi barvi, pa še poceni je.

Kar se tiče komand klime, nabaviš "nove" komande in premontiraš. menjava ni nič posebnega. Par vijakov in malo potrplenja pa je.
Ko imaš komande zunaj, zamenjaš še dve žarnici za osvetlitev gumbov.
Moraš se pa tudi vprašati, zakaj so komande polomljene? Kaka mehanska napaka na loputah??

Lp,
firbec

Citroenovc

Jaz se pa za odbijač sploh ne bi sekiral. Resno.

A stoji gor? Je pričvrščeno? Ja? Ne diraj. Èas in (pa četudi malo) denarja, ki ti ga bo tole pobralo raje pokoristi za kaj drugega ... Raje pa zi kako puščaš parkiran avto - upoštevaj, da se kar dodobra spusti kljun, ko je nekaj časa parkirana in da lahko hitro ponoviš poškodbo z malo nepozornosti ....
OK

LP
Primož

Sith Stalker

ko sem ga kupil je klima bla brez 2 stikal eno mam drugo je pa prejšni lastnik zgubil. Za odbijač bom pa mal na odpadih pogledal al pa ga sam popravo jas bi pač rad da to zgleda lepo. Zadnji odbijač tut ma praske na robovih ker prej pač niso pazili in ga bom prebarval ko bom mel denar. Nimam trenutno veliko denarja ampak mi ni problem ker avto bom  imel vsaj 4  leta in mam čas popravit. Pa tut me zanima če kdo ve kje bi lahko dobil plastične zavese tiste ki se namontirajo gor  na prage da bi pozimi prednji del pragov bil zaščiten pred snegom pa brozgo.Odbijač sprednji je tut na drugih mestih poškodovan pri meglenkah je pokjen itd.

ModelJT

Na servisu jih boš najlažje našel, če jih seveda imajo še. Èe boš že gledal pa še napiši koliko stanejo.
[SIGPIC][/SIGPIC]