Pomoč pri Xantiji

Začel/a Sith Stalker, September 23, 2011, 12:17:28 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sith Stalker

Vredu v ponedeljek ali v torek bom šel na servis vprašat pa bom odpisal

andraž

Pred lepotnimi popravili preglej nosilce amortizerjev spredaj, da ne bo zvite havbe...

Sith Stalker

En problem sem še pozabil omenit v levem sprednjem smerokazu je rosa ali lahko to nekako sam popravim ali moram ga zamenjat. Ali je res da če avto npr stoji 2 dni ali več da je fajn da se avto da v najnižjo pozicijo da hidralika ne trpi. Za drugo leto pa moram kupiti letne gume in ene ALU feltne ali lahko dam 205 širino na xantio ker sem vido v navodilih da bencinarji majo vsi 185 2 dizla pa mata 205 malo sn zmeden glede tega. Za zdaj mislim da bom dal 15col gor mogoč si bom pol premislo pa dal 16col ne vem še.lp hvala

ModelJT

Citat od: Sith Stalker;110423Ali je res da če avto npr stoji 2 dni ali več da je fajn da se avto da v najnižjo pozicijo da hidralika ne trpi.

Tako pravijo. Jaz to naredim, pa še dobro izgleda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Sith Stalker

ali je tut normalno da pri  zaviranju da se rit dvigne

gregor

Smerokaz so meni dvakrat menjali na servisu preden so našli takega ki ni spuščal. Torej vso srečo. :-)
Sprednje zavesice mislim da bi še morale biti ene. Èe boš prišel po tisti komad od gretja, bova pogledala.
Avta jaz za par dni ne spuščam dol.
Lahko imaš 205 gume, če imaš v homologaciji, drugače pozabi. Pa razliko v ceni poglej, morda te bo minilo :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

sop

da pri zaviranju rit dvigne to ni normalno. niti se ne sme nos spustit, avto mora v enakem vodoralvnem polozanju pocepnit. lahko da ti nagaja regulator visine zadaj.

Sith Stalker

Za smerokaz sem našel rešitev opazo sn da je manjkal majhen kos stekla in je spuščalo zrak noter. Preprosta rešitev avto sn obrno da je sonce svetlo na smerokaz da se je posušil od znotraj potem pa razpoko zalimav z sekundim lepilom. Zjutraj bom videl če je delovalo. Za dvigovanje riti pa bom jutri šel na servis da mi to pregledajo pa tut grem pogledat če majo plastične zavese naprodaj razen če jih imaš ti gregor če jih imaš potem povej za ceno pa tudi koliko hočeš met za gretje lp.In tukaj je še slika navodil za gume za dizl piše 205 za bencin pa 185 kak gre zeh to a lahko dam 205 ali ne.

gregor

Fizično lahko daš, ne bo nikjer čohalo. Pravno gledano pa avto ne bo tehnično brezhiben, če boš imel montirane gume drugačne kot piše v HOMOLOGACIJI. Pusti navodila.
Kaj pomeni tehnično neizpraven avto v primeru povzročitve prometne nesreče, verjetno veš. (zavarovalnica bo škodo regresirala od tebe)
Za zavese pogledam zvečer.

Glede dvigovanja riti sem nekje enkrat prebral, da je treba odzračit zadnje zavore.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

firbec

Za gume poglej kaj ti piše v prometni.

Na 1,8 16v gre samo ena dimenzija! To je: 185/65 R15

Drugače pa imaš možnost, da za 30e narediš homologacijo druge dimezije.
Tudi originalnih litih platišč ne smeš imeti, ravno zaradi samo ene dimezije gume.

Sith Stalker

Torej homoligacija je 30eu bom pa dal homoligirat rad bi imel večje pa širše ampak to pride konec marca naslednjo leto za zdaj mam tak zimske gor. Sem pa študiral dimenzije kaj mislite na 16col 55/205 17 col ne bi gor deval so mi prevelike pa gume so drage.

Klemz

Sicr mal off topic, zakaj morjo pr ns komplicirat z dimenzijami ki niso "original", sej preracunas da pride kotalni obseg isti oz. Max 2% odstopanja.
Xantia 1.8 8V \'93 | ZX 1.8 8V \'96 | Subaru Legacy \'92 2.0 16V Turbo AWD | Audi A6 Avant \'96 2.5TDI 10V Quattro

Citroenovc

In kaj boš profitiral z "večjimi in širšimi" gumami? Xantia se odlično pelje s serijskimi 15" 185 gumami. In to je avto za udobno vožnjo, tako da z nekimi nizkopresečnimi širokimi gumami samo pljuneš sam sebi v skledo.
OK

LP
Primož

pehorunkl

Mogoče zato, ker je vse skupaj preračunano in optimalno odmerjeno.....
razmerje prenosa moči motorja na cesto, oprijema cestišča, izpodriva snega in vode, porabe goriva, udobja.......itd.
"Ne bo to oni tako pravili, da nije dobro."
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Klemz

Jst mam tko 14ke in jih ne mislm menjat, sprasujem se samo zato, ker v tujini ne komplicirajo tok k tle...
Xantia 1.8 8V \'93 | ZX 1.8 8V \'96 | Subaru Legacy \'92 2.0 16V Turbo AWD | Audi A6 Avant \'96 2.5TDI 10V Quattro