Pomoč pri Xantiji

Začel/a Sith Stalker, September 23, 2011, 12:17:28 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sith Stalker

Tu v sloveniji tak komplicirajo za vse ker so munjeni. Stekla sem misliv dat zatemnit in sn slišav da je nov zakon da sprednjih stranskih oken ne smeš več temnit wtf že tak si lahk dav temnit jih mislim da za samo 10% naj me gdo popravi če se motim.Za kolesa sn si premisliv bor rajš kar te dimenzije obdržav.

Sith Stalker

Odkar sem kupil avto se mi je 2 krat zgodilo da ko sem avto prižgal se avto 3 sekunde ni dvignil kar naekrat pa tako da bi nekaj spustilo je avto skočil na pravo višino ali je kaj narobe lp.

ModelJT

Modgoče ti pa res regulator višine nagaja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: ModelJT;110798Modgoče ti pa res regulator višine nagaja.

Al pa do zadnjega tišči bremzo :P
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Sith Stalker

Citat od: Zeko124;110805Al pa do zadnjega tišči bremzo :P

Mislim da je to problem ker ko avto dvignem ali spustim gre vse vredu. Èe zdaj pomislim sem imel avto na hribu parkiran in vem da sem premzo prtisno kr močno hidralika pa premze so pa tak povezane. Navajen sn od avtošole se moram to odvadit.:Hammer3:

grozny

to ne igra vloge. pusti Zekota, ki itak smeta po vseh temah, samo da nabija procente.

mislim da bo kr regulator. ne sme ti skakat ko zajc, pa naj je to na klancu al pa na ravnem. dvignit se mora lepo počasi enakomerno.
kar se pa gum tiče-si se prau odloču. širša guma ti ne bo nič prnesla-razen malo bolj hudo bo videt. poleg tega se ti bo pa samo povečala poraba in to je to. pri večjih colah pa samo dobiš kak kilometer na končnih, zgubiš pa na pospeških. sicer minimalno nekaj pa le.
sicer pa smo o tem že debatirali-če se ne motim je tudi formula nekje v temi TEHNIKA. bom probal najdet
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Tiki

@Grozny: Tukaj ima pa Zeko kar prav. Pri mojem Xm-u in pri Xantiji poskoči zadek če tiščiš bremzo medtem ko se avto dviguje...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

pehorunkl

Citat od: Tiki;110842@Grozny: Tukaj ima pa Zeko kar prav. Pri mojem Xm-u in pri Xantiji poskoči zadek če tiščiš bremzo medtem ko se avto dviguje...

Seveda ima prav, komurkoli, ki ima navadnega hidravličarja, se je to že moralo zgoditi.....

Meni in Xantia in BX, če držim zavoro, ko se dvigujeta, ob popustitvi zavore poskočita..... BX še posebej živo, saj nima Anti-sink-a :) in je velikokrat na podu .....
Začuda pa pri CXu vedno uporabljam ročno zavoro in še tega fenomena nisem uspel zaslediti.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Sith Stalker

Zanima me če mi mehanik avto dvigne na dvigalu ali moram avto dvignit v najvišjo pozicijo vem da je treba avto dvignit če bi sam z binto ga dvigno.Pa kje natančno je na podvozju tisto ne vem kak se reče ko je povezano z ročko za dvigovanje avtomobila ker ko ga hočem dat v najvišjo pozicijo gre ročka zelo trdo. Zadnjič se komaj spravil ročko v najvišjo rad bi namazal da bo spet gladko šlo.

gregor

Moraš dvignit. Drugače avto, ko ga zopet spusti na tla, pade čisto dol, in če je dvigalo malo višje, imata potem veliko problemov, da se avto zopet pobere.
Ko boš podaj pod avtom boš hitro videl, kje sta štangi, ne moreš zgrešit.
Aja za vsak slučaj, pod hidravličarjem se nikoli ne plazi, če ni podložen,ali na kanalu. Da te slučajno ne stisne.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Sith Stalker

No še nekaj me zanima ko volan zelo obrnem na mestu slišim nekakšno sikanje ne vedno včasih se sliši (sssssssssssssssssssssssss) ali je to normalno

pehorunkl

BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

firbec

Spoznavanje z xantijo :)

Je pa to čisto naormalno.

Zanimivo, da se to sliši samo pri xantiji, pri drugih avtomobilih z hidravličnim servotom, tega ni zasledit. Zakaj ?

sop

fotke spoja palcke in zadnjega regulatorja visine, ki potuje od rocice v kabini do regulatorja. to se nahaja med zadnjima kolesoma - po domace povedano. poglej tist sistem med palcko in regulatorjem, ce niso ze kaj nazrti. slikano od zadnjega desneda kolesa proti levemu.

Sith Stalker

ok hvala za fotko bom danes to zrihtal