Radotova Boginja (DS21)

Začel/a dvorjan, Maj 14, 2011, 11:39:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

krka964

Danes sem izpeljal vse po postopku. Natočil LHM, vžgal motor, odvil vijak na regulatorju, počakal par minut, pa nič. Zadeva se ne dvigne, pa konec! Govoril sem z mojstrom in tudi on pravi, da se je zadeva normalno dvignila. Kaj pa sedaj?

andraž

superca13

Citat od: krka964;106351Danes sem izpeljal vse po postopku. Natočil LHM, vžgal motor, odvil vijak na regulatorju, počakal par minut, pa nič. Zadeva se ne dvigne, pa konec! Govoril sem z mojstrom in tudi on pravi, da se je zadeva normalno dvignila. Kaj pa sedaj?

Mogoče neumno vprašenje ampak kaj si vijak za prezračevanje po par minutah privil nazaj?
Slišiš pumpo da dela? Slišiš regulator da "klika"?
Poskusi še počasi premikat ročico za regulacijo višine od najnižje do najvišje, da razmigaš korektorje.
Tako kot so ti že povedali:
-pumpo +dovodno cev zalit in priklopit nazaj na rezervoar
-prestavi ročico višine na najvišji položaj
-motor prižgat in imet minuto-dve vijak za prezračevanje odvit
-vijak priviješ nazaj in mora sčasoma dvignit.

superca13

Citat od: krka964;106294Par težav se je pojavilo, ko sem postavil kanto z bencinom na streho, se mi je vseh pet litrov scedilo čez noč ven! Ponovi vajo! Kje je tale regulator za odzračiti, na levi strani, če gledaš odspredaj? Na desni, je nekaj, kar bi lahko bilo ta regulator za odzračiti, pod alternatorjem. Je to to?

Ni mi jasno tole s kanto na strehi...
Pumpo enostavno zaliješ tako, da snameš dovodno cev iz LHM rezervoarja, jo do vrha zaliješ z LHM nato pa prikopiš cev nazaj na rezervoar. Nato NE čakaš na jutri ampak takoj vžgeš motor in odzračiš.

krka964

DELA!!!!!

Ravo zdajle se me je usmilila in dvignila glavo. Kaže, da je bila potrebna odzračenja, potem pa nisem zategnil vijaka nazaj. Vse dela, volan, zavore, regulacija ...
Samo tale izum s kanto bo treba urediti. Bencin teče po moje tudi v motor ..

Hvala svetovalcem, posebej pa še .....

Slike sledijo!

andraž

Super. Je rabila dolgo, ampak važen je končni rezultat! Kako naj bi tekel bencin v motor? Saj ima uplinjač ventil, ki ga zapre, ko je ta poln bencina.

krka964

Nimam pojma, ampak zadnjič mi je stekla cela kanta v neznano. Bo pač treba popraviti črpalko za gorivo. Aja, koliko časa pa traja, da se usede nazaj, zdajle je še vedno max. dvignjena -po štirih urah. Upam, da ji ne škodi.

andraž

Ni mi jasno kako bi lahko tekel bencin skozi uplinjač v motor. Pa saj bi imel potem v motorju poplavo... Da si ni kakšen sosed sposodil za moped. Vsekakor bencin ne zgine kar tako... A si jo pustil na najvišji-servisni višini? Na tej višini je lahko teoretično stalno. Èe pa je na vozni višini in če je ostala dvignjena, je to znak, da sta oba regulatorja dobra, sicer se zelo kmalu po zaustavitvi črpalke zlekne. Napiši kdaj bo zlezla dol.

žabec

Lahko je pa nastavitev plavača v vplinjaču, pri moji malce kaplja na osi za vklop mrzlega teka, kadar motor ne dela. Bom pa itak dal vplinjač obnovit k sosedu v vasi.
Samo ena boginja je prava !

Lovro

Saj je prav, da stoji. Meni se iz vozne višine dokončno dol spusti šele po kakih 2 dneh (počasi leze dol).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

@Rado: super, da se je dvignila, pridem ob priliki kaj pofirbcat spet ;)!

Aja, kam je odtekel bencin bi jaz pa najprej vprašal cigane.

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krka964

Žaba stoji na servisni višini in je max. dvignjena. Še zdajle! Kako pa bencin odteče mi pa ni jasno, ampak nekam ponikne. Za preveriti bo vplinjač, pa še kaj. Pušča mi tudi hlajenje, sprva sem mislil da je LHM, ker je podobne barve, ampak sem včeraj opazil, da teče iz nekega dela pod ključavnico. Občutek, ko se DS dvigne je pa res fantastičen, sploh, ko ga parkrat neuspešno poskušaš spraviti pokonci. Še familiji se je dobro zdelo!

andraž

Da ti malo kaplja iz uplinjača o.k., ampak da ti poniknejo 4 litri v motor... Saj ga potem nebi vžgal... V kabini ni nobene cevi gretja, ker je ogrevalna pečka v ohišju ventilatorja. Èrna plastika na voznikovi strani, na zgornji strani so cevi za vodo. Spusti Žabo na vozno višino - bela črta na obeh straneh ročice višine, boš videl koliko časa bo ostala v tej višini.
Ker me močno daje firbec, bi se enkrat malo pripeljal naokoli, če je to možno...

krka964

Evo, zdajle sem jo spustil na nižji nivo, dolil LHM, ker ga je bilo skoraj premalo. Označil sem višino, pa bomo videli! Za obiske se priporočam, ta vikend sem doma, naslov se pa ve, na Krki, za detajle pa po dogovoru!

andraž

Kje pa je bil nivo LHM, ko je bil avto najvišjem nivoju? Pazi na oznako max.! Kje je Krka vem, sem nekdaj tam blizu hodil v srednjo šolo, pa so mi tisti kraji znani.