Radotova Boginja (DS21)

Začel/a dvorjan, Maj 14, 2011, 11:39:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

krka964

Èe je možno, ga pa naj pripelje. Mislim, da bom žabo vžigal v soboto ali nedeljo. Dober predlog ..:emot112:

deuche

Citat od: andraž;103337LHM boš težko preveril, ker ga lahko kontroliraš na prozorni cevki ob LHM posodi samo ko je avto v najvišjem položaju, na posodi sta na sprednji strani oznaki min in max. Ko avto miruje mora biti olje na dnu posode. Èe ga ni, ga je sigurno premalo in ga dolij.

Andraž nivo olja, ko je avto na tleh ne more biti na dnu posode, ker, ko žaba stegne krake se to zgodi s pomočjo 4 cilindrov, katerih volumen je treba napolniti. Seveda z oljem iz rezervarja in nivo lahko samo pade in ne naraste.

andraž

Mislil sem, da mora biti precej LHM-a v posodi, ko DS-ka počiva, ker če ga ni, ga je sigurno premalo. Da pa natančno ugotoviš, če ga je med min in max, pa lahko vidiš, ko je avto v najvišjem položaju.

deuche

OK, upam, da sem te samo jaz narobe razumel. Drugo je pa ravno tako vse res.

krka964

Prejšnji vikend sem žabo ponovno vžgal z nekaj problemi, ki so posledica prežgane električne napeljave. Vžge takoj! Ampak hidravlika pa ne dvigne zaboga. Nivo olja LHM je na normali, kljukica za nastavitev višine na pravam mestu, avto pa nič.Motor je delal kakih pet minut. Nisem preverjal kaj je s hladilno tekočino, oz. do kje mora segati nivo. Pač sem navajen na zračno hlajene stroje. Kaj predlaga konzilij za dvig? Sem kaj pozabil, je kje kakšna stvar za preveriti? Se priporočam!

deuche

Rado sedaj sem malo prebral nazaj poste, pa mi manjka en podatek. Koliko časa je avto stal in ali si sploh imel LHM v rezervarju in še kaj so delali pred tabo bi bilo lepo vedet???
Predpostavljam, da imaš jermene na pumpi in se ta vrti med delovanjem motorja.
Žaba ima visoko pozicionirano pumpo v primerjavi z rezervarjem, dovodna cev v pumpo gre pa še višje. Ko je pumpa enkrat zalita, bo potegnila BP tudi če je lok proti tanku prazen, če ne pa ne. Zato moraš pumpo pred zagono zaliti z LHMmom na roke tako, da potegneš filter na katerem je cev iz rezervoarja, dvigneš, obrneš in natočiš olje not iz kantice. S tem je pumpa zalita in lahko vrneš nazaj.
Na levi strani motorja imaš en kos na katerega je od spodaj privita kugla. To je regulator tlaka in na njemu je en vijak, katerega je potrebno popustit, da spustiš pritisk iz sistema. Tega imej med zagonom odtegnjenega in ga pusti še par minut delovanaj, da ti bo olje precirkuliralo in se bo sistem odzračil. Potem ga med delovanjem zategni in boš videl kje si, če se bo ustvaril pritisk v sistemu. Počakaj še magari par minut, če se bo dvignila.
Èe se še vedno ne dvigne probaj preko volana in zavor definirat, če si ustvaril tlak v sistemu pa javi za dalje.

krka964

Deuche, hvala za nasvet! Torej , rezervoar je primerno poln, cev, ki gre iz rezervoarja ven na zgornjem koncu pa je treba zaliti. Glede na to, da je bila varovalka odpeta(tista, ki zapne cev na rezervoar)se mi zdi, da je bil to standarden postopek pri dvigu. Mojster, ki je varil avto je rekel, da se avto normalno dvigne, res pa je, da je avto že kar nekaj časa izven delavnice(par let). Upam, da bo recept deloval. Pa še nekaj, kje se preveri nivo hladilne tekočine v sistemu, da mi zadeva ne zariba? Regulatoja tlaka pa zdajle v temi nisem odkril, bom pa preštudiral dokumentacijo. Javim, ko se kaj premakne !

krka964

Ja, pa jermeni so tudi v redu napeti, le v notranjosti je še od prej majhna lužica LHM.

deuche

Saj imaš sistem brez ekspanzijske posode tako da ni potrebno komplicirat. Gretje kabine daj na vroče, da imaš odprt še tokokrog do radiatorja. Na vrhu radiatorja bi moral biti vijak, za ga odzračit (vsaj moja), s katerim spustiš zrak iz radiatorja. Hladilnik pa imej poln, bo že porinil višek vode ven, ko se bo segrel.

Procedura za dvig ni standardna za dvig temveč za menjavo olja ali pri menjavi pumpe, ker prazne ne more potegnit nikakor. Èe je tvoj avto tako dolgo stal je možno vse. Ali si ti dolil LHM v rezervoar ali je že bil napolnjen?

krka964

Verjetno ne bo nič narobe, če v hladilni sistem natočim destilirane vode? Ali je potreben antifriz? Za standardno proceduro sem bolj mislil na dejstvo , da je varovalka na cevi, ki vodi iz rezervoarja LHM do pumpe odpeta. Nekdo je verjetno na tak način urejal problem. Rezervoar pa je bil napolnjen do sredine primerne napolnjenosti(skala).

deuche

Na netu sem ti najdu vodič za odpravljanje napak, ki je sicer za stari model, vendar je to, kar tebe matra isti k. Samo preskoči kar govori kot specifiko za DS, ker so stare imele vse polavtomatik, ti ga pa mislim, da nimaš.

deuche

Regulator je tole na sliki. Tisti edini vijak je za spustit pritisk. Ta mora biti normalno zategnjen. Stvar je sicer obrnjena na glavo in v njo je privita 5 kugla. Poglej pod usisni kolektor.

Voda ti je za sedaj v redu, vendar jo do zime spusti ven, če je avto pod kozolcem. Not rukni še deci olja ki se meša z vodo (emulzija za odrezovanje) proti koroziji in piči.

krka964

No, tole je pa že bliže rešitvi. Danes sem nalil LHM v cev, kar nekaj ga je šlo v cev. Jutri pa naprej v akcijo.Hvala!

deuche

Kaj je sedaj ratalo al ne? Drugače delaš vse na enkrat, ne danes naliješ, jutri štartaš, če pušča bo spet odteklo in bo cev spet prazena. Koliko si nalil?

krka964

Par težav se je pojavilo, ko sem postavil kanto z bencinom na streho, se mi je vseh pet litrov scedilo čez noč ven! Ponovi vajo! Kje je tale regulator za odzračiti, na levi strani, če gledaš odspredaj? Na desni, je nekaj, kar bi lahko bilo ta regulator za odzračiti, pod alternatorjem. Je to to?