Radotova Boginja (DS21)

Začel/a dvorjan, Maj 14, 2011, 11:39:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

krka964

Hja, več kot pol minute je pa res nisem laufal. Bom pa naslednjič poskusil urediti napajanje z bencinom tako, da bom lahko ugotovil, če zadeva deluje. Pa bencinsko črpalko moram demontirati, da vidim, kaj je na stvari. Kaže, da bo demontaža lažja, kot pri amiju.

andraž

Èe daš kantico bencina na streho, vanjo 0,8 cev čez katero prvo na usta potegneš bencin in jo potem takoj prikolopiš na uplinjač, ti lahko motor dela kolikor hočeš. Tako bo hitro jasno kaj se dogaja s hidravliko.

krka964

Poskušam naložiti par slik ...

krka964

Andraž, hvala za nasvet. Praviš, da ji dam max. minuto, da dvigne rit ? Je treba še kje pobezati, mislim, LHM bom že prilil, če bo treba ...

krka964

Pa še par slikc, zdaj, ko gre ...

ModelJT

Rado :BigThumbs:. Še posebi podn.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: krka964;103333Pa še par slikc, zdaj, ko gre ...

Zdej vsaj vemo zakaj je rjava po vratih pa blatnikih... Je že nekdo pred nami švical ko so jo prestavljali iz delavnice na frej ;). Pa ubogo angleško travco smo tudi malo popraskal... Mah si bo že opomogla, važno da je žaba spet na suhem. Sem pa šele sedaj opazil da sva tu z Anžetom (valjda pametna ko 100 mater :P) prav v black&white varianti... hehe
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

andraž

Citat od: krka964;103330Andraž, hvala za nasvet. Praviš, da ji dam max. minuto, da dvigne rit ? Je treba še kje pobezati, mislim, LHM bom že prilil, če bo treba ...

LHM boš težko preveril, ker ga lahko kontroliraš na prozorni cevki ob LHM posodi samo ko je avto v najvišjem položaju, na posodi sta na sprednji strani oznaki min in max. Ko avto miruje mora biti olje na dnu posode. Èe ga ni, ga je sigurno premalo in ga dolij. Natančna kontola količine pa je kot sem opisal. Bi se pa morala dvigniti, če so občasno motor štartali in ga pustili delovati, kot si napisal. Èe je bil LHM v sistemu tudi ni moglo nič zarjaveti. Kar pusti motorju da teče, pa bo že zlezla gor. Prvo seveda dvigne rit.

janez

Pomojem bi se tudi morala dvignit. Jaz sem imel pred leti CXa rešilca... Ko sem ga vžgal takrat prvič še pri prodajalcu se je takoj pokazalo kje je napaka. Rahlo se je dvignil zadaj potem pa je takoj začela špricat LHM megla ispod tadnjega dela avta. Potem sem menjal eno cev zadaj in se z njim odpeljal domov. Doma pa je naslednji dan spustila druga. In ko se to menjal je čez deset minut spustila druga... "i tako pet - šest puta" heheheh
In tak po parih dnevih, nekaj litrih LHMja in nekaj metrih lajtung se je CX umiril in hidravlika je delovala BP... kar se tiče dvigovanja, spuščanja,itd. Se je pa med samim delovanjem slišalo pumpo pa glavno kuglo al kaj vem kaj...

Rado, po mojem, če ti nikjer ne šprica LHM ko zaženeš motor bi se morala dvignit... sam jaz bi ji dal kar enih par minut več časa.

Še to... Ko se bo dvignila jo daj v najvišji položaj in pripravi si nekaj podstavkov. Ko bo v luftu jo hitro podloži preden se ji kaj zgodi in pade nazaj. Tako boš imel dostop do podvozja. Kak že ima žaba cevi speljane ? Zadaj blatnike dol poberi pa v prtljažniku zadaj za sedežem je en pleh, ki ga odšraufaš dol in je dostop do cevi. Pol so pa menda po levem pragu speljane lajtnge proti motorju. Èe je kaj zrostanga je to zadaj ali na boku. Spredaj je pomojem dost masno da niso rjavele cevi.

andraž

Po bokih, kjer so cevi ravne načelno ni težav. Spustijo ponavadi kje pri kolesih zadaj ali spredaj, včasih pa na povratnih ceveh. Èe boš snel zadnje blatnike, kot je napisal Janez se lepo vidijo cevi in krogle, še največja verjetnost je, da ti bo puščala manšeta na amortizerju, ki je verjetno zelo stara, guma pa s časom napoka. Spredaj je najbolje, da tudi snameš blatnike in tudi pločevino, ki pokriva nosilec amortizerja (med kolesom in kabino), vijakov verjetno ne boš videl takoj, ker jih umazanija vedno prekrije. Tam je tudi podobna manšeta kot zadaj, ki je lahko vzrok puščanja, ter cevi in sprednji regulator višine.
Za začetek nebi tam dosti čaral, naj zleze gor, potem boš pa videl kaj se dogaja. Èe ti bo spredaj konstantno klikalo, ni nič narobe, tako se oglaša regulator pritiska, ki tako reagira če krogle niso polne, predvsem centralna. Načelno klikne ob dobrem sistemu na več kot minuto ali še več, če avto vozi po ravni podlagi, oziroma ne zavija ali zavira.

janez

Ja, men je to klikliklikliklikalo ko se je dvigoval CX. Drugače pa so bile cevi problematične sam zadaj. Jaz sem potem dobil eno idejo "spretnih rok" in sem  poiskal en kup starih dijaninih zavornih cevi in potem menjaval vse tiste, ki so počile. Nič flikal, samo če je bila predolga sem jo zvil na fedro in s tem dobil pravo dolžino. Cx je imel enake zaključke kot dijana - isti ključ osem. No po težki in neisprosni borbi Keža VS CX  je Keža zmagal in je CX deloval.

mirchi

Vcasih so rekli: pametnejsi popusti. Pri nas bi to lahko zvenelo dvoumno.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

Rado, kaj je zdaj? Je nekaj potihnilo vse... Kako je kaj z zabico, kaj napredka? ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krka964

Torej, dokumentacija je oddana, upam, da bo rešeno še pred veljavnostjo novega zakona. Kar se tiče dela pa smo se dogovorili za sprednjo šipo(stara je počena) in zadnji odbijač(manjka). Pleharija pri vratih bo kot kaže na jesen, ko se dogovorim za nekaj pomembnejših kosov, ki pa jih ne bo potrebno prav veliko, saj je načeloma stanje kar dobro. Ko dobim primeren akumulator bom skušal preveriti kaj je s hidravliko. Stari mojstri pravijo da dela ...

Zeko124

Citat od: krka964;104532Torej, dokumentacija je oddana, upam, da bo rešeno še pred veljavnostjo novega zakona. Kar se tiče dela pa smo se dogovorili za sprednjo šipo(stara je počena) in zadnji odbijač(manjka). Pleharija pri vratih bo kot kaže na jesen, ko se dogovorim za nekaj pomembnejših kosov, ki pa jih ne bo potrebno prav veliko, saj je načeloma stanje kar dobro. Ko dobim primeren akumulator bom skušal preveriti kaj je s hidravliko. Stari mojstri pravijo da dela ...

Rado, super! Kar se akku tice imava z Anzetom v VG en mislim da 65 AP akumulator (zadnjic pripeljan z odpada za elektro poskuse), mu lahko recem pa ti ga pripelje. Nic ne obljubim. Aja, dela pa se, smo ga nafilal.

www.keramika-genorio.si