Radotova Boginja (DS21)

Začel/a dvorjan, Maj 14, 2011, 11:39:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Rado, da poslikaj Tomosovo ploščico in tudi Citroenovo,če je še gor, bo po številkah jasno kaj poganja tvojo DS-ko(različni motorji in opreme imajo različne serijske številke v istem letniku) Ali je 21 ali 23? Èe piše na tablici DS 21, potem to verjetno že je...

deuche

andraž

Sorry, slabo gledam. Knjiga Johna Reynoldsa pravi, da je po številki šasije na Tomosovi ploščici 4499246 to DS 21, narejena v letu 1970, glede na barvo, ki je verjetno Bleu platine AC632, pa je modelno leto 1971-proizvedena po 1.9.1970, spada pa pod francosko produkcijo

Zeko124

Ja, še enkrat naprošam(o) admina, da prestavi slike v tole temo :). Hvala.

Kar se pa Zekotove (skromne) tehnične pomoči tiče pa seveda ni problema, samo pokliči ;)!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krka964

Andraž, točno taka je (bila), kot si opisal, oziroma pripel sliko. Ali še drugače, enaka je sliki te DSke, ki sem jo našel v predalčku.
Sicer sem pa ravno danes imel obisk in posvet z gospodom iz veteranske zveze glede ureditve dokumentov in začel s postopkom ocene starodobnika, potem pa naprej. Keža mi je obljubil dokumentacijo v zvezi s tem, če ima pa še kdo kaj na voljo se seveda priporočam.Počasi bom moral začeti z inventuro kaj imam, oz. kaj je primerno za naprej in kaj bo potrebno še poiskati. Aja, pa še to, če bo sreča mila bom v soboto poskušal pognati motor, prej pa preveriti, če je še kaj olja in bencina. Pa akumulator ....
Morda bo pa vžgala .......

Markolin

Citat od: Zeko124;100855Ja, še enkrat naprošam(o) admina, da prestavi slike v tole temo :). Hvala.

Kar se pa Zekotove (skromne) tehnične pomoči tiče pa seveda ni problema, samo pokliči ;)!

Pa kje so te slike?????, da jih damo gor.

Zeko124

Citat od: Markolin;101013Pa kje so te slike?????, da jih damo gor.

Že premaknjeno na začetek teme, hvala.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Jaz pa imam že spečen DVD z dokumentacijo za žabo ... ,če mi bojo zrihtali do konca tedna dvorišče pa grem v nedeljo mal na izlet . Itak imam pumpo za AMIja da mu prinesem...

žabec

Samo ena boginja je prava !

andraž

Je že bilo poskusno vžiganje Žabe?

krka964

Ja, včeraj sem žabo opremil z akumulatorjem, poskusil spojiti , pa ni šlo. Se je začelo smoditi na kablih, tako, da sem zaenkrat, do prihoda kakšnega električaja to namero opustil. Motor se pa vrti, sem ga z ročnim zaganjačem vrtel.Ta teden imam namen zadevo zvleči izpod kozolca, sestaviti kot se pač da in jo poslikati za pridobivanje dokumentov.Aja, pa par kupcev se je vrtelo okrog, čeprav je lepo skrita pred pogledi. Ma, ne dam !!!
Trenutno študiram literaturo, ki mi jo je prijazno posredoval Keža in se čudim žabinem drobovju, kot recimo volanskemu drogu z nekimi koleščki , ki tečejo po volanskem drogu... Hja, bo treba na kakšen tečaj, "šnelkurz" za začetek. A kdo kaj organizira ??

Zeko124

Citat od: krka964;101952pridobivanje dokumentov.Aja, pa par kupcev se je vrtelo okrog, čeprav je lepo skrita pred pogledi. Ma, ne dam !!!

Edino pravilno, Rado!

Èe boš kaj doma ta teden popoldan pa pokliči, sem zgubil tvojo cifro (Slovenija ima talent --> sem zbrisal imenik), prideva pogledat s Citroenovcem ;).

Se vidmo! :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Rado, eno vprašanje - moja se vozi v službo v Zagradec - in me je včeraj prepričevala, da je pri gostišču Krka ena "Žaba" rjavkaste barve parkirana.

Mogoče kaj veš o njej? Je res tam dnevno kaka "Žaba"? Ker sem prav rekel, da a slučajno misli GSko al pa kaj takega - pa je rekla, da bo pa že vedela, kaj je Žaba. In da misli Žabo.
OK

LP
Primož

žabec

Citat od: krka964;101952Ja, včeraj sem žabo opremil z akumulatorjem, poskusil spojiti , pa ni šlo. Se je začelo smoditi na kablih, tako, da sem zaenkrat, do prihoda kakšnega električaja to namero opustil. Motor se pa vrti, sem ga z ročnim zaganjačem vrtel.Ta teden imam namen zadevo zvleči izpod kozolca, sestaviti kot se pač da in jo poslikati za pridobivanje dokumentov.Aja, pa par kupcev se je vrtelo okrog, čeprav je lepo skrita pred pogledi. Ma, ne dam !!!
Trenutno študiram literaturo, ki mi jo je prijazno posredoval Keža in se čudim žabinem drobovju, kot recimo volanskemu drogu z nekimi koleščki , ki tečejo po volanskem drogu... Hja, bo treba na kakšen tečaj, "šnelkurz" za začetek. A kdo kaj organizira ??

Ta kolešček je za vračanje volana v izhodiščni položaj, vendar ne tečejo po drogu temveč po posebej oblikovanem exscentru, ki je pritrjen na volanski drog.
Samo ena boginja je prava !

krka964

Žabec, hvala za info. Res, takihle detajlov kar mrgoli. Sicer pa bom proti koncu tedna rabil pomoč, da izvlečem žabico izpod kozolca, da jo poslikam za certifikat. Je kar projekt, ker moram avto nekako zložiti v pozo za slikanje, to pa pomeni, da bom moral šipe zložiti v vrata, pritrditi blatnike in ogledala, pa še kaj. Zeko, če imaš čas, si kajpak kot "oficielni "fotograf prisrčno vabljen, pa še za kak štrik boš poprijel, da izvlečemo žival iz hleva.
Citroenovc, dekle ima prav, prav tam pri Nacetu je dva dni stala DSka. Èigava je, ne vem, sem si jo pa dobro ogledal, morda je Majeva, glede na usnjeno notranjost. Mislim, da LJ registracije.Je pa res, da sem prvič videl ta avto tam, kaj je pa delala tam dva dni, pa nimam pojma, morda je kak dvodnevni izlet posredi.