Radotova Boginja (DS21)

Začel/a dvorjan, Maj 14, 2011, 11:39:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Èe ti bo kaj v pomoč - Majeva je srebrna, noter ima pa še starejši tip merilnikov - ne 3 okrogle ampak podolgovat set.

Generalno (z izjemo četrtka in sobote popoldan) lahko pridem tudi jaz pomagat DSko ven spravit pa v kaki pozi za certifikatarje pofotkat. Èe želiš.
OK

LP
Primož

Zeko124

@ Rado, pr'letimo ;).

Majeva DS-ka pa ima poleg vsega naštetega sedaj tudi NM registrsko (semizdi).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krka964

Kaže, da bo dogodek v nedeljo dopoldan, če bo vse posreči.Danes sem govoril z gospodom, ki je varil avto pred kakimi petimi leti. Vse je iz nerjaveče pločevine, "pigal" ga je sam, očitno ima s citroeni izkušnje, je pa starejši gospod. Žal zadnjega odbijača pa luči nima, ima pa še en pokrov motorja, morda ga bom vzel. Ta projekt so dobro zastavili, potem pa je zmanjkalo veselja. Je pa imel lastnik namen vrata in blatnike zamenjati z novimi, potem pa ...
Motor je pa mojster vžgal vsaka dva tedna, tako, da bom skušal urediti kable, pa vžgati. Tudi hidravlika je bila menda v redu. Stroškov je bilo pa menda kar krepkih ....

Citroenovc

No Zeko, dej bodi fajn posrednik pa pridem v nedeljo dopoldan pomagat. V bistvu je to idealen termin.
OK

LP
Primož

dani77si

Ne razumem zakaj rabiš certifikat dokler avto ni v voznem stanju..
Sej pa ga dobiš takoj če se pripelješ h gospe v vransko..

janez

Ne gre se tolko za certifikat... so druge stvari v igri. Bo Rado povedal, če bo...

andraž

Malo sem firbčen... Je bilo sestavljanje?

krka964

Ni bilo sestavljanje! Papirji so se malce založili v teh letih.Zdaj bo treba pa rekonsrtuirati zadevo. Tako je to! Sicer sem pa avto zrinil na dež, ga opral in poslikal za postopek.Ko bo imel Zeko kaj časa bomo pa obesili informacije na forum. Notranjost je malo bolj vidna, sedaj, ko sem iz nje znosil tisto tono tepihov , panelov, tesnil, letvic, vijakov, stekel, odbijačev, radkap, .....
Avto je v bistvu v celoti povarjen v nerjaveči pločevini, pa še ne slabo, kot se mi vidi. Zdaj pa razmišljam o popravilu vrat, blatnikov in zadnje havbe. Obstajajo kakšni deli, ki se jih da kupiti, kot recimo spodnji deli vrat, robovi blatnikov, ali pa pločevina na blatniku, s katero je blatnik pritrjen, zataknjen na karoserijo?? Da se ne mučimo preveč! Pa še nekaj, kaže, da je bencinska pumpa zanič. Jo bom snel, pa da vidim, kaj je na stvari.

andraž

Vse pločevinaste dele se da kupiti pri kar nekaj prodajalcih. Vsi spodnji robovi, za vrata tudi kompleti zunanje in notranje pločevine, skratka skoraj vse kar ponavadi prerjavi. Cene so pa dokaj zmerne.

janez

Rado, zdajle sem dobil dele vrat - pločevino ... imam v Berlingotu. Bom naredil kose ala Keža pa če boš rabil... ali pa še kdo drug, ki ma žabo lahko dobiš v bodoče  pri meni. Šipa in zadnji odbijač je na voljo tu v moji bližini, ti pošljem telefonsko številko.

krka964

Odlična varianta! Ravno včeraj sem imel obisk kolega, ki se tudi spozna, pa mi je rekel, da je ugodneje, če v Franciji kupim nova vrata, blatnike, ... Ampak mi je obnova bližje, sploh, če se dobi "home made" material za take projekte.
Sicer pa počasi študiram žabo, dokumentacijo, sheme, elektriko, ...
Janez, ob priliki se slišiva, kakšne možnosti so za pripravo teh delov.

andraž

Ma ne nova vrata in blatnike. To bi bil finančni samomor... Vrata, sprednji blatniki kos po 700 Eur, zadnji malo čez 100... Raje ne seštevam... Èe ti Keža to lahko popravi je super in bistveno ceneje!

janez

Zdajle je mal pavze s plehom... je zmanjkalo tistega cinkanega , iz navadnega pa ne grem delat. Pa sej se ne mudi a ne?

krka964

Ma ne sme se muditi ! Počasi se daleč pride. Sicer smo pa danes vžgali motor. Nekako sem rešil problem kratkega stika, priklopil amijev akumulator in dal kontakt. Pa nič ! Seveda je bilo treba prej preko cevke z nadtlakom pripeljati bencin do vplinjača, kar smo tudi uspeli urediti. Ampak avto pa tiho, razen brisalce, ki delujejo in ventilatorja. Potem sem pa naše specialen gumb s katerim sem obrnil zaganjač. Avto je takoj vžgal ! Parkrat je crknil zaradi dotoka bencina, ampak teče pa izredno mirno in tiho. Manjka sicer zadnji del izpušne cevi, tista dvojna, ampak ne moti preveč. Ja, kaj je s hidravliko pa ne vem, ker motor nisem laufal dlje od pol minute, za vsak slučaj. Je kakšna finta ?

andraž

Ni, če imaš dovolj LHM-a in črpalka deluje, ter če so vse cevi cele, potem zleze gor zelo hitro. Èe dolgo stoji nebi smela rabiti več kot 20-30 sek, po urnih ali dnevnih postankih pa skoraj takoj.