Radotova Boginja (DS21)

Začel/a dvorjan, Maj 14, 2011, 11:39:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deuche

Sicer si naredil doktorat, vendar me veseli, da si jo uspel dvignit in, da imaš očitno hidravliko v dobrem stanju.

Kar se letvic tiče, mislim, da imaš ti srednje in ne zgornje, če praviš, da so z gumo. Pallas ima še spodnje in zgornjr tanke, ki izgledajo približno kot tiste na spačku na vratih, le da so nerjaveče jeklo. En zavoj starih citroenovih letvic imam jaz vendar ne vem več kaj je not, je pa tudi nekaj žabine robe. Bom pogledal ob priliki.

Pa še za lažjo komunikacijo bi bil vsaj jaz (verjetno še kdo) zelo vesel, če bi ti začel uporabljat fotoaparat. :take_picture:

andraž

Nekaj srednjih, še uporabnih imam tudi jaz, ob priliki pogledam kaj imam.

deuche

Pa še za bencin pumpo. Vprašaj Robija-Monami, če jo ima na zalogi, če ne ti jo lahko tudi jaz prinesem po dvajsetem, ko prihajam v SLO.

krka964

No, me veseli, če se bo kaj našlo. Deuche, se priporočam za pumpo. Kajpak jo prej vzamem ven in poslikam. Sem bolj stare sorte in ne pretiravam s fotosešni. Mi je pa zadnjič Citroenovc naredil nekaj res profesionalnih fotk .  
Torej, imam vse zgornje inox letvice in vse srednje - gumirane. Manjkajo pa spodnje, z izjemo zadnje leve na blatniku. Danes sem eno malce očistil - neverjetno kako je spremenila barvo, se vidi, da so zadeve malce uležane.

andraž

Bencin pumpe so za letnike od 68 naprej vse enake, le da so ene delno plastične.

rok.si

Za bencinsko črpako lahko poskusiš http://www.ptz.si/?id=products&pr=2, imajo v katalogu črpake za vse mogoče stare avtomobile, tudi za žabo.

andraž

Prvič slišim! Imajo pa res ogromno modelov.

deuche

Dober link. Tudi jaz nisem nikdar prej to srečal. Ni mi jasno samo zakaj 21 ni specificirana, samo mali in velik motor je v katalogu.

Po moje bi jo moral Robi imeti na zalaogi, če ne, pa bom jaz skočil do Sassena, samo definitivno se moramo zmenit.

andraž

Sem pregledal letvice, je leva za sprednji blatnik in desna za sovoznikova vrata, ostalo je neuporabno.

krka964

Andraž, se priporočam! Prideš pogledat zadevo na Krko?

andraž

Ja, bom ob priliki prišel pogledat in ti prinesem dele, ki jih ne rabim. Mogoče ti kaj pride prav. Kaj se dogaja s DS-ko? Že kaj konkretno obnavljaš?

krka964

Torej, dobil sem manjkajoči zadnji odbijač,  sprednjo šipo in sestavil seznam delov, ki jih zdaj naročam Sassnu. Ni prav veliko, malo pa tudi ne. Ko tole dobim, gremo pa k varilcu, da mi povari vrata, prednje in zadnje blatnike in malce popravi prednji pokrov. Avto bo še kak teden ali dva doma, zato vabljeni na ogled in debato.

krka964

Ja, pa še en problem, na katerega sem malo pozabil, gre pa za to, da je avto obnovljen z nerjavečo pločevino. Po nekaterih razmišljanjih naj bi zadeva na stikih pospešeno rjavela, zato je potrebna posebna zaščita. Kdo kaj več ve o tem?

janez

Na stikih rjavi originalna pločevina zaradi pregrevanja pri varjenju... Èe bi pa bil delan iz navadne pločevine pa bi rjavelo vse. Zunanjost očisti vse rje, znotraj pa bo pomagala samo kakšna kemija...

deuche

Citat od: krka964;110810sestavil seznam delov, ki jih zdaj naročam Sassnu.

Zakaj k Sassnu, če imaš v mariboru Robija, ki ti bo enako robo dobavil po nižji ceni?

Jaz sicer jemljem pri njem, ker grem tja in robo pogledam, če se mi dopade, jo potipam in iz škatle kjer so naprimer manšete izberem gumjaste in plastičnih ne vzamem (jih bo pa en tak kot ti fasal po pošti) in se nakocu še pogajam. Na račun te nove robe pa še po rabljeni iščem kar se novo ne dobi. Vsega tega ti na daljavo ne boš mogel in ne vidim smisla zakaj bi se to šel.