Pomoč pri nakupu C4 Picasso

Začel/a romascenko, Marec 08, 2011, 06:32:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lerin

sicer ni to tema,boš pač kupil C4, a naj rečem še en stavek v prid berlinga - tretja verzija niti ni več tako dostavniška, pač pa je že narejen kot družinski avto (seveda s sprimerno opremo) - in ker ste/boste mlada familija, boš moral marsikaj pretvoriti in berlingo se lahko hitro spremeni v uporabnega dostavnika - recimo, prevoz novega poištva iz ikee, dovoz novega pralnega stroja, ali pa, kar sem nazadnje počel, ko sem urejal vrtno ograjo, sem enostavno deske (1,5 metra) natovoril v berlinga in vse skupaj raztovoril pred domov - ni bilo zajebancije z iskanjem kombija, teženja frendom itd., ampak sem vse sam emnostavno porihtal. PA srečen nakup:BigThumbs:

romascenko

MSrougeZX

Nekje sem slišal da bi naj berlingo3 bil delan na isti platformi kot c4picasso.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mato

Citat od: romascenko;94531heheheh ej jst bi ga mel sam punca pa prav d je tak k d bi zjutri delavce razavazu po gradbiscu :)

Jest sem svoji enkrat omenil,da bi berlingota prodal, Sem že mislu,da bom jest mogu od bajte. Hehehe

romascenko

Citat od: mato;94631Jest sem svoji enkrat omenil,da bi berlingota prodal, Sem že mislu,da bom jest mogu od bajte. Hehehe

hahhahah car

slepec

Citat od: lerin;94582sicer ni to tema,boš pač kupil C4, a naj rečem še en stavek v prid berlinga - tretja verzija niti ni več tako dostavniška, pač pa je že narejen kot družinski avto (seveda s sprimerno opremo) - in ker ste/boste mlada familija, boš moral marsikaj pretvoriti in berlingo se lahko hitro spremeni v uporabnega dostavnika - recimo, prevoz novega poištva iz ikee, dovoz novega pralnega stroja, ali pa, kar sem nazadnje počel, ko sem urejal vrtno ograjo, sem enostavno deske (1,5 metra) natovoril v berlinga in vse skupaj raztovoril pred domov - ni bilo zajebancije z iskanjem kombija, teženja frendom itd., ampak sem vse sam emnostavno porihtal. PA srečen nakup:BigThumbs:

pod to se tudi jaz podpišem
mi smo tudi kupili berlingota 3,po renault espacu,pa vam povem da imasta enako velika pritljažnika
romascenko,jaz sem imel iste probleme kot ti
ti punci povej, da ji bo berlingo takoj ratal všeč, ko bo dokrila njegove skrivnosti,da jih malo povem
-za ta denar boš dobil novega z 2 leti garancije
-sedi se visoko,in tudi zadaj ne bo problemov za otroka,dajati ga not in ven,se ne bo sklanjala
-kar je zame najpomembnejše pa je, da so zadnja vrata drsna,ko otroci rastejo se ne sekiraš,ko odpirajo vrata,in tudi  zelo je uporabno
-zelo koristno je, da punci ne bo treba zlagati vozička za v pritljažnik,ampak bo lahko celega dala not,to je tudi veliki + pri puncah
-tudi med prvima sedežema je dovolj prostora,da bo punca lahko brez težav šla v drugo vrsto k otroku
ko si pred tako odločitvijo dobro premisli,saj avto kupuješ za več let,jaz bi na tvojem mestu kupil berlingota novega ali 1 leto starega,z boljšo opremo,naj ima saj otroški paket, ti pa želim veselo kupovanje

romascenko

Živjo fantje spet jst :) dons sm sou gledat en avto... sicer uvozen... moti me pa ena zadeva levo od prestavne rocice je na plastiki en zamasek.. vid se da ni orginal tudi drgje nisem zasledil da bi ga imel kaksen drug avto. A je mozno d je bil taxi pa ma to od taximetra , ali je mogoce mel sam kako drzalo za mobitel-sam nevem zakaj bi dau to pol stran??... uglavnem ce je kdo voljan pa it to z mano pogleat jutr??? sem z lj avto je pa z A1 tm na letaliski. Prosim za komentarje ipd.

Xandrej

nebom razumel ljudi že zdaj ti je avto sumljiv pa sumiš, da je bil taxi se pravi uvožena varijanta... Pa če ga dajo za 1€ ga ne vzamem!

romascenko

hehe zato pa sem se obrnil na strokovnjake :) da ga nekdo pogleda mal zapelje in bo vedel vec kot jst..

dejc

Pozdravljeni!

Kot naročena je tale tema pa še povsem sveža.

Torej kupuje se C4 Picasso 1.6 HDi. Trenutno je nagledan en primerek z nekaj manj kot 100k km, letnik 2007 od prvega lastnika s slovenskim poreklom (zadnje dvoje je tudi pogoj; slovensko poreklo in 1. lastnik). Avto je na zunaj BP. Sem pa tja kaka praska, kar je povsem pričakovano. Motorni prostor je OK, ni znakov pranja motorja ali kaj podobnega. Ko sem ga šel gledat je mrzel vžgal brez problema.
Kaj več kot, da sem ga podrobno pregledal zunaj in znotraj danes ni prišlo na vrsto, ker je bil prvi ogled. Edina malenkost, ki sem jo našel je mogoče malce zračnosti na volanskem mehanizmu. Občutek sem imel kot, da bi imel en  zglob krmilnega mehanizma malce zračnosti pri obračanju volanskega obroča levo/desno v dolžini cca 20cm kar je bilo čutiti tudi na podnu avtomobila preko nog. So imeli ti modeli kakšno težavo z volansko letvijo?

Zanima pa me iz vaših izkušenj;
   kako se obnese sam 1.6HDi motor? Kakšne posebnosti, težave, ...? Na kaj biti pozoren pri nakupu. Bojda je več ali manj identičen motor kot 1.6TDCi motor pri fordu, kjer vem, da je okoli tega letnika bilo nekaj težav s tesnili injektorjev (strošek zamenjave in dela cca 30€). Z dizli nimam praktičnih izkušenj, zato bo vsak nasvet dobrodošel.

kako je s podvozjem (recimo Xsara vem, da je imela problem s pušami in ležaji zadnje preme, prvi in drugi model). Kako je pri tem modelu?

in seveda ostale posebnosti na katere je dobro biti pozoren pri ogledu avtomobila.

Hvala za vsak nasvet, info, predlog, ...

EDIT: Pozabil vprašat. Ima ta motor FAP filter ali kaj podobnega? Kako bi lahko to ugotovil?

romascenko

..pa se nekaj sem poabil povedat, voznikov sedez je imel na levi strani posedeno peno??? zakaj? se da menjat to?

garac

@romascenko seveda se da menjat peno, ampak to pomeni tudi da ima avto precej km. Cena pene je ponavadi lepo zasoljena. Odvisno je ali se dobi samo peno, najbrž se to da viden na service-citroen.com.
Škoda, da nisi slikal tistega dela. To je tam proti bauhausu, sem v soboto malo uč vrgel, tam, kjer je več dilerjev na enem mestu?

@dejc, motor je ob rednem vzdrževanju vzdržljiv in lahko bi rekli, da poceni za vzdrževanje. Ima fap filter, ki se, če avto redno vzdržeuješ menja na 160tkm, strošek pa je cca 500€. Èe boš prebral obstoječe teme na forumu, boš večino informacij že dobil.
Recmo tole si preberi. http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=2556&highlight=picasso+servisu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

romascenko

avto naj bi imel 130km.. dajo pa 1 leto garancije na menjalnik turbino in masino... zdej nevem a je to zadostna kilometrina da se unci pena al jih ma vsaj se 100km zraven?

tomazpog

Mislim, da ne dajo svoje garancije, ampak NSA garancijo, ki pa v osnovi, kar nudijo oni, pokriva SAMO motor, brez vseh pritiklin...  Poleg vsega pa naj bi vsi trije prodajalci, ki so tam zbrani, bili uvrsceni med tiste, katerim se je dobro izogniti.. Vec o tem pa imas v temi "nategatorji" na nekem drugem avto forumu...

romascenko

prav si rekel da imajo NSA garancijo amapk z doplacilom si sa zavarujes se to kar sem jst nastel.. ni veliko za placat pa lahko zelo prav pride..  to da pa avtodealer nateguje.. pa lahko vsak najde za vsacga enga k ni zadovoljen z nakupom ane? :)