Pomoč pri nakupu C4 Picasso

Začel/a romascenko, Marec 08, 2011, 06:32:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Probaj se izognit tem prodajalecem...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

smartboy82

In probaj se izogniti mašini 1.6....to je premalo za takšen avto.

MSrougeZX

Za normalno vožnjo je čisto dovolj 1.6
R5 e-tech 2025

smartboy82

Citat od: MSrougeZX;151387Za normalno vožnjo je čisto dovolj 1.6

To je družinski avto in ko je treba kaj prehiteti ne sme cela družina trepetati ali bo šlo ali ne. 1.6 je premalo za takšna avta in pika. 1.6 je kvečjemu dovolj za c3 in pa navadnega c4.

veliki

Jaz oz. moj avto s svojimi 75 konji, čisto v redu slediva prometu :)

MSrougeZX

Citat od: smartboy82;151413To je družinski avto in ko je treba kaj prehiteti ne sme cela družina trepetati ali bo šlo ali ne. 1.6 je premalo za takšna avta in pika. 1.6 je kvečjemu dovolj za c3 in pa navadnega c4.

Ti to govoriš iz lastnih izkušenj? Maš doma c4picasso z 1.6 motor? Èe imaš OK, če pa ne pa bodi raje tiho. Ravno zato, ker je družinski avto je ta motor čisto dovolj, če pa treba it prehitevat, se da tudi čisto normalno, če pa že greš nevarno prehitevat (naj ne bi, če si družinski človek) pa šaltaš 1 ali 2 prestavi nižje in pohodiš na obratih avto in lepo pospeši.

Govorim iz lastnih izkušenj...sem peljal velikokrat očetov 1.6VTi.
R5 e-tech 2025

peter skala

kaj je zdej.sem bral tale roman zdaj pa ne vem a je romascenko kupil avto ali je družina prej razpadla?
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

Milan48

Zame so bili včasih dovolj močni avtomobili, ki so imeli eno desetino (ali več) konjev od teže avtomobila. 1500 kilski avto vsaj 150 konjev. Polno obremenjen s prtljago in potniki pa vsaj 40 konjev več. Kar je manj naredi avtomobil manj primeren za živahnejšo vožnjo. Ne pišem o maksimalni hitrosti, ali pa o potovalni hitrosti, ampak o ostalih prvinah vožnje (prehitevanje, pospeški, obvladovanje krivin in klancev, ...). Vozniki C4 Picassoja z dizelskim motorjem se lahko spoznate na ta način, da tistemu, ki povprečno troši manj kot 7l/100km ustrezata 1,6l motor in stari 100kW dizel, ostali pa naj bi pogledovali k močnejšim variantam.
To so moje izkušnje in ne me sedaj preveč mrcvariti zaradi mojega mnenja. :argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

Xandrej

Debata ali je dovolj 200 konjev ali pa 35 ali pa 500 je že odprta in nismo prišli zadevi do dna. Nekateremu je dovolj to drugemu pa ne!

antasi

Citat od: Milan48;151722Zame so bili včasih dovolj močni avtomobili, ki so imeli eno desetino (ali več) konjev od teže avtomobila. 1500 kilski avto vsaj 150 konjev. Polno obremenjen s prtljago in potniki pa vsaj 40 konjev več. Kar je manj naredi avtomobil manj primeren za živahnejšo vožnjo. Ne pišem o maksimalni hitrosti, ali pa o potovalni hitrosti, ampak o ostalih prvinah vožnje (prehitevanje, pospeški, obvladovanje krivin in klancev, ...). Vozniki C4 Picassoja z dizelskim motorjem se lahko spoznate na ta način, da tistemu, ki povprečno troši manj kot 7l/100km ustrezata 1,6l motor in stari 100kW dizel, ostali pa naj bi pogledovali k močnejšim variantam.
To so moje izkušnje in ne me sedaj preveč mrcvariti zaradi mojega mnenja. :argue1:

Zelo zanimivo mnenje,
bolj ko to študiram,bolj je to res,
poenostavljeno in resnično:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

namcu

da nekoga varno prehitiš ni odvisno od avta ampak od šoferja. upam, da ti bodo kmalu isit uzeli. PRAV Z VESELJEM VAM PRIVOŠÈIM

smartboy82

hehe kaj vse človek prebere. Letno delam cca 50.000km in vem kaj pomeni varna vožnja, saj sem do zdaj hvala bogu plačal samo kazen za pas (pa še to sem slučajno pozabil). Večino km delam z službenim vozilom, ki je pravtako 2.0 mašina, sicer VW, ampak vseeno, je isti šmorn, ker imamo tudi 1.6 različico in je popolna polomija in pesek v oči ljudem, ki niso vozili močnejšega vozila. To kar sedaj delajo, da "velika" avta delajo z malo kubičnimi motorji, je totalna bedarija, tega mnenja mi ne bo spremenil nihče. Sam imam 2.0 hdi in sem zadovoljen. Ko sem ga kupoval, sem poskusil tudi 1.6 in je bil absolutno prešvoh za takšno "škatlo", kaj bi šele bilo, ko bi imel polno naložen avto, nisem hotel niti pomisliti. In ne, nisem probal samo enega, da bi bilo kej narobe z avtom, dejansko je to premalo, saj avto tehta 1500kg+.

sicer pa brezveze nadaljevati tole, ker ne bomo nikamor prišli...naj vsakdo kupi kar želi, jaz povem samo svoje mnenje

peter skala

AMPAK JAZ ŠE ZDAJ NE VEM ,ÈE JE ROMAŠÈENKO KUPIL AVTO ALI SE JE LOÈIL ALI OBATROJE
ne morem ne jesti ne spati,pa tudi vse nohte sem že poglodal.

Dol mi visi 1355 konjev,jazt hočem vedet
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.