Pomoč pri nakupu C4 Picasso

Začel/a romascenko, Marec 08, 2011, 06:32:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

romascenko

fantje še eno neumno vprašanje.. če ze kupujes avto iz uvoza je kaka razlika ce je iz FRANCIJE ali ITALIJE?

dvorjan

Citat od: romascenko;94986če ze kupujes avto iz uvoza je kaka razlika ce je iz FRANCIJE ali ITALIJE?

Naceloma ne, oboji so znani po tem, da so polni busk od raznih parkingov ... itd. No, v Italiji lahko zraven pristejes se kakega imbecilnega soferja, ki so mu zakoni mehanike povsem tuji. Je pa res, da imajo avtomobili iz tujine ponavadi boljso opremo, ker imajo tam znanje, kako se kupuje avto.

Pac pogledas koliko denarja imas in izberes opremo, ki si jo zelis in nato po teh zmoznostih kupis avto. Pri nas pa vsak pogleda, koliko ima, nato pa kaj najvecjega se lahko dobi za ta denar, pa ceprav s sipami na polento, rocno klimo in podobnimi bucami.

Jaz bi raje kot avto iz ITA ali FRA iskal modele iz DE, BE, NL ... Bolj pedantni ljudje tudi drugace skrbijo za avto. Kot tile "juznjaki", ki so vcasih skregani z vzdrzevanjem ...

Pa dobro kupi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

romascenko

jah do zdaj sm zasledil le FRA in ITA avte...  dons grem gleat se enga francoza... bomo vidl.. si zelite da kaj poslikam in dam pol sem za pregleat??

garac

seveda poslikaj pa bomo kaj pokomentirali
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dejc

Slikaj volanski obroč, pedala, prestavno ročico, ročico za zapiranje vrat na voznikovih in sovoznikovih vratih ter kljuko za odpiranje vrat pri vozniku in sovozniku (ostre in normalno osvetljene slike). Po tem kar sem naštel lahko marsikatero zgodbo sestaviš skupaj.

Kar se tiče pa vozil iz uvoza. To so več ali manj leasing vozila raznih leasing hiš. Ene imajo pravilo in zahtevo, da se avto ustrezno servisira v času leasinga, drugim je vseeno. Vsem avtomobilom pa je skupno eno. Èe firma vzame avto na leasing ga more zamortizirat kar pa se vsekakor ne zgodi v cca 100k km kolikor se prodaja večina uvoza. Vozilo se zamortizira pri cca 200k km. Èe ga firma menja prej je avto izguba, ker ima še neamortizirano vrednost. V izgubo pa firma ne gre ravno rada, če ni nujno zlo.
Skratka na koncu se čudimo zakaj crkujejo turbine, injektorji in razne pritikline motorjev. Povsem normalno, ker so oddelali svojo življensko dobo.

Kar se tiče pa opreme tujih vozil. Ni bistvo v tem, da "znajo kupovat vozila". Bistvo je, da je že I ali F tržišče rangirano višje kot SLO in temu primerno prihajajo opremljena vozila na tržišče.

romascenko

matr prilepil bi eno sliko da nekaj vprasam pa neznam.. kako nardim to?

garac

dejc, razen tepiha(se itak zamenja) in recimo ene od gumic na pedalih (tudi minimalen strošek) se pri c4 picassih obraba ne pozna, pa na šoferskem rokanaslonu, če je sedež zjeban mora po moje imet že kar veliko km, pri 200tkm je sedež še cel, odvisno pa tudi najbrž kdo in kako sedi na njem.
Res je, da se npr. exlusive oprema za slo ali fr trg razlikujeta, tudi št prodanih enot se ane?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Citat od: dejc;95002Kar se tiče pa opreme tujih vozil. Ni bistvo v tem, da "znajo kupovat vozila". Bistvo je, da je že I ali F tržišče rangirano višje kot SLO in temu primerno prihajajo opremljena vozila na tržišče.

Tudi to drzi. Ampak se vedno bos pri nas videl ogromno citroenov, ki bodo imeli osnovne opreme (Attraction, Tendance, neka akcija), kot pa polne opreme vrste Exclusive, ki je zunaj nekaj povsem samoumevnega, ce kupis nekaj drazji avto.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dejc

@garač, vrjamem, da je minimalni strošek in se takšne stvari lahko menjajo. Samo nategun, ki bi rad smao zaslužil malce dvomim, da bo šel menjat kaj takega. Na koncu koncev je spet očitno, da je stvar preveč nova. Vse se lepo najde, če si vzameš čas, ko greš kupovat vozilo.

@dvorjan očitna je razlika tudi v ceni. Èe na zalogo pripeljejo vozilo z višjim rangom opreme bo prodan po nekaj nižji ceni kot, če se boš zglasil v salonu in naročil vozilo z isto opremo, ker ga nimajo na zalogi. Sicer pa že sam proizvajalec dela med tržišči razliko.

slepec

vsi pa pozabljate,če je vozilo na lizing kupljeno na firmo, pa naj  bo to pri nas ali v tujini,mi povejte kdo čuva tak, avto ,če ni njegov ,boli ga k...c,kako se vozi,ali sploh ne ve ,da ga je potrebno uteči,zato pravim stran od takih avtov,po možnosti kupi od 1 lastnika,avto star vsaj 3-5 let, z malo km,pa boš sigurno vedel ,da je lastnik za njega skrbel takšno je moje mnenje zato kupim vedno novo stvar ,če je le mogoče

romascenko

nimamo vsi denarja za novo vozilo :) jst bi mel tudi novega pa si ga nemorem privoscit..  pa sj se verjetno da preverit ali je vozilo imela fizicna oseba ali je bilo registrirano na fizicno osebo al ne?

romascenko

se popravljam fizicna oseba ali firma

slepec

tole je ok ponudba,moti me samo kje so km od zadnjega leta,če ja avto stal ok,pojdi pogledat

romascenko

no daj mi tole pojasni slepec kaj ti ni jasno da bom vedu jst tam vprasat, hvala vnaprej.