Pomoč pri nakupu C4 Picasso

Začel/a romascenko, Marec 08, 2011, 06:32:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: dejc;95002Slikaj volanski obroč, pedala, prestavno ročico, ročico za zapiranje vrat na voznikovih in sovoznikovih vratih ter kljuko za odpiranje vrat pri vozniku in sovozniku (ostre in normalno osvetljene slike). Po tem kar sem naštel lahko marsikatero zgodbo sestaviš skupaj.

Kar se tiče pa vozil iz uvoza. To so več ali manj leasing vozila raznih leasing hiš. Ene imajo pravilo in zahtevo, da se avto ustrezno servisira v času leasinga, drugim je vseeno. Vsem avtomobilom pa je skupno eno. Èe firma vzame avto na leasing ga more zamortizirat kar pa se vsekakor ne zgodi v cca 100k km kolikor se prodaja večina uvoza. Vozilo se zamortizira pri cca 200k km. Èe ga firma menja prej je avto izguba, ker ima še neamortizirano vrednost. V izgubo pa firma ne gre ravno rada, če ni nujno zlo.
Skratka na koncu se čudimo zakaj crkujejo turbine, injektorji in razne pritikline motorjev. Povsem normalno, ker so oddelali svojo življensko dobo.

Kar se tiče pa opreme tujih vozil. Ni bistvo v tem, da "znajo kupovat vozila". Bistvo je, da je že I ali F tržišče rangirano višje kot SLO in temu primerno prihajajo opremljena vozila na tržišče.

Volan stane 200€, prestavna ročka 20€ pedalke pa 10€... Tolko o teh stvareh... Potem pa ti avto kemično ščistijo, operejo motr zbijejo kilometrino za ene 150 000 pa je kot nov kao... Pol pa se kupi. v delavnici pa stoji potem teh avtov en za drugim ko imajo odprte haube, stranke pa zunaj jočejo...

Zadnjič sem bil na servisu:

C4 picasso... Kot nov pravi pa ena lučka sveti če bi lahko popravili to... Avto je bil zadaj desno razbit in so FAP kar odstranili spodaj samo na hitro grdo popravili, gospod trdi, da je kupil 1.6 HDI avto pa je bil 2.0 Hdi... Pa še dopovedat si ni dal. Na avtu magičnih 120 000 kilometrov. Avto 1x več... Svaka čast. Sem mel na jeziku da bi kaj povedal mu ker je bil citroen kriv pa servis pa vsi so bli butli pa sem mislil ma ko te jebe...

garac

mislim, da tole ni comfort, ker ima običajno klimo, enobarvno armaturko, sedeži so brez naslonov za roke, sicer pa morda ni slab nakup?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

romascenko

ja sj to me mal tko matra... ta klima pa naslon za roko... bi mel to :)

slepec

Citat od: romascenko;95028no daj mi tole pojasni slepec kaj ti ni jasno da bom vedu jst tam vprasat, hvala vnaprej.

kar me moti je da avto ni delal servise kot je treba
1 šele na 24.ooo
2 na  51ooo
3 na 78000 in
kar me še moti je,da je letno delal 25.000km zadnje leto pa samo 15.ooo,samo ser intervali so pa res redolgi,pojdi pogledat poglej še ostalo,jaz bi peljal avto na drugi servis, da ga pregledajo,če ga boš kupil naredi takoj servis, in nato delaj servise na 15000 in boš mel mir

romascenko

in zakaj bi delal servis na 25km ce se ve d je treba delat na 15??? u cem je point?

dejc

Citat od: romascenko;95024kaj pravite na tole c4p? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4466936&show=1

Točno tega sem jaz gledal.

romascenko

in si si ga sel fizicno ogledat al samo preko neta? in ce ja povej kaj vec kar si videl :)

dejc

Citat od: dejc;94935Pozdravljeni!

Kot naročena je tale tema pa še povsem sveža.

Torej kupuje se C4 Picasso 1.6 HDi. Trenutno je nagledan en primerek z nekaj manj kot 100k km, letnik 2007 od prvega lastnika s slovenskim poreklom (zadnje dvoje je tudi pogoj; slovensko poreklo in 1. lastnik). Avto je na zunaj BP. Sem pa tja kaka praska, kar je povsem pričakovano. Motorni prostor je OK, ni znakov pranja motorja ali kaj podobnega. Ko sem ga šel gledat je mrzel vžgal brez problema.
Kaj več kot, da sem ga podrobno pregledal zunaj in znotraj danes ni prišlo na vrsto, ker je bil prvi ogled. Edina malenkost, ki sem jo našel je mogoče malce zračnosti na volanskem mehanizmu. Občutek sem imel kot, da bi imel en  zglob krmilnega mehanizma malce zračnosti pri obračanju volanskega obroča levo/desno v dolžini cca 20cm kar je bilo čutiti tudi na podnu avtomobila preko nog. So imeli ti modeli kakšno težavo z volansko letvijo?

Tole sem zasledil in, da so servisi čudni. Nisem pa naprej preverjal.

romascenko

altair123

Citat od: dejc;95041Občutek sem imel kot, da bi imel en zglob krmilnega mehanizma malce zračnosti pri obračanju volanskega obroča levo/desno v dolžini cca 20cm kar je bilo čutiti tudi na podnu avtomobila preko nog. So imeli ti modeli kakšno težavo z volansko letvijo?

Jaz sem pri mojem grand picassoju tudi čutil pri obračanju volana "preko nog". Ampak se je izkazalo da se mi ena objemka na volanskem drogu zaletava v tepih. Rešitev je še vedno, da ko mi tepih zleze preveč naprej, potegnem tepih nazaj...

Xandrej

dejc

@altair123 niam tepiha notr :) Dejansko se čuti na podnu in tudi na volanu.

@Xandrej se strinjam kar si napisal koliko stanejo novi deli in se zamenjajo. Vendar nov del je nov del in je spet sumljiv, če je nov, avto ima pa 100k km.

Kake so vizualne razlike med 1.6 in 2.0 HDi? FAP se vidi s spodnje strani oz. pod vozilom. Je to kot dodaten lonec za katalizatorjem? Kako ga prepoznat?

Torej napaka tega srebrnga je, da ni oprema za katero se izdaja, poleg servisnih intervalov. Prodajalec je rekel, da avto stoji 2 meseca in pol. Vinjeta pa še lanska. To mi je blo mal čudn, da bi se nekdo mesec dni s takim avtom vozil brez vinjete v LJ.

EDIT: Lahko nekdo malce opiše pakete opreme in kake so razlike med opremami, da se čim bolj izognem nateganciji.

dvorjan

@dejc:
Letna vinjeta velja do konca januarja naslednje leto, tako da je to cisto mozno ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

romascenko

ziv spet jst :) a tale carfax dejansko deluje? ker sm si ogledu en avto uvoz francija in vtipkam VIN in ne najde nic.. zakaj???

romascenko

takole tegale sem si ogledal in na tole sm bil opozorjen naj slikam... pozabu sm slikat menjalno rocico ki je bla cist ok nc scefrano usnje al kakrkol.. in pa pedale ki so bli rahlo izrabljeni..