Pomoč pri nakupu C4 Picasso

Začel/a romascenko, Marec 08, 2011, 06:32:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Aja se opravičujem. Upam, da boš našel pravi avto. ;)

romascenko

nimas se kaj opravicevat :) dau si predlog kar ni nc slabga pac zame ne pride v postev.. hvala vseeno

Xandrej

no pa dajva vseeno razvit debato... Zakaj C4 picasso se ti zdi večji od C5? V prtljažniku je le 20 litrov razlike da pa ne govorimo, da se peljaš v C5 kot direktor so rekli pa hidravlika pa avtomatik pa xenon pa ni da ni... ;)

garac

@xa, vsak si izbere model, ki mu ustreza. Sam bi recimo tudi raje izbral c4 pic, ker je veliko bolj prostoren, nima tiste brezvezne konzole po sredini, sedi se višje, če hočeš en utesnjen enoprostorec si kupiš renault scenic.
C5 je popolnoma drug avto. Kupiš avto, ki si ga lahko privoščiš, osebno take c5 ne bi vzel, ker si niti vzdrževanja ne morem priviščit.
Avto, ki ga ponujaš je res dober, ampak za nekoga, ki tak avto išče, mu je všeč in mu ustreza. Vprašaj mojega očeta, če bi menjal xp za C5? Nikoli
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

romascenko

prva stvar je look :) ni primerjave :) drugo ko podres zice v c5 in c4 picasso mislim da je precej razlike ane :) tretje novorojencka je lazje dajat v enoprostorca kot se sklanjat v navaden avto... to so ene moje misli tako nahitro..

altair123

Èe lahko dodam k andreju, meni osebno je včasih žal, da nisem kupil raje c5 break/tourer namesto C4GP.
Sploh pa c4 picasoji niso enoprostorci, kot je recimo C8 ali Xara picasso, kjer dejansko maš en prostor, ki ga lahko nameniš bodisi prevozu ljudi ali tovora ali oboje hrakti. Sem lastink Grand Picassoja (prej Evasiona, ki je bil pravi enoprostorec), pa ima jasno začrtano, kje je prtljažnik in kje potniški porstor. OK, lahko podreš sedeže če rabiš dodaten prostor, ampak je dno "tovornega prostora" na tistem mestu, kjer si podrl sedež v višini sedala ostalih sedežev v vrsti.  Tako je to tudi pri vsakem avtu, ki ni klasificiran kot enoprostorec. Tega pri klasičnih enoprostorcih nismo navajeni. Ko si odstranil sedež iz avta in si naložil do nekega nivoja kramo, brez da je sopotnik imel občutek da sedi na prtljagi.
Èe se je kdo, ki je prebral ta tekst do sem že vprašal zakaj sem ga kupil...
Kupil sem ga zgolj zaradi tistih dveh dodatnih sedežev v prtljažniku, ki ju občasno rabim. Poleg tega pa se mi proti ostalim avtom zdi uporabno tudi to, da ni neke visoke pregrade med sprednjima sedežema (čeprav spet pogrešam evasiona, ki med sedežem ni imel prav ničesar!), kar pomeni enostaven prehod sovoznika na voznikov sedež ali obratno. To ima kar nekaj praktičnosti, recimo, da voznik izstopi,naprej pa želi peljati sovoznik, ali parkiranje blizu kakšne ovire na eni izmed strani in še bi se našlo.... No pa na status, ki ga uživajo enoprostorci v trenutnem avtomobilskem trgu na koncu tudi ne smemo pozabit... šarem picasojev se vidi na daleč, tudi za nepoznavalce... hidravlike v c5-ki pa se seveda ne vidi tako daleč na okrog.

Aha pa še to za zraven. Kar se nalaganja otrok tiče v avto (spet govor o grandu). Pri zadnjih vratih je omejilnik odprianja (tista reč, ki določa "stabilne lege" odrptih vrat je za naša parkirišča popolnoma neprilagojen. Èe je prva stabilna lega pri tako ozko odprtih vratih, da pratkično skozi lahko zleze le sam droban otrok, je druga stopnja tako daleč, da predno jo dosežemo, rob vrat že sloni na sosednjem vozilu. Odraslemu sopotniku še nekako dopoveš, da ko leze ven iz avta ali v avto, mora vrata zadržati med prvo in drugo stabilno lego, pri otrocih je to težje...  A kdo kaj ve a bi se dalo to kako "naštelat" bolje?

garac

Pa tudi ta hidravlika se po moje najbolj pozna na ac. Drugače po luknjah ali kakšnih kockah se morda na fedrih še bolje pelje, kakor tudi ne razumem, čemu je potrebno zračno vzmetnje na C4gp, ker je klasika čisto ok.
Hidravliko ima ds, cx, gs, ko pa so začeli neke sport tipke vgrajevat, je...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Citat od: romascenko;94503prva stvar je look :) ni primerjave :) drugo ko podres zice v c5 in c4 picasso mislim da je precej razlike ane :) tretje novorojencka je lazje dajat v enoprostorca kot se sklanjat v navaden avto... to so ene moje misli tako nahitro..

Dobro oblika je čisto osebna stvar. Za enega otroka pa res rabiš enoprotorca. Sicer osena odločitev pa le... Hecno je enkrat bom kupil enega golfa 1 pa bom pred njega postavil fotra pa ga vprašal:

Pa kak pr pizdi si 4 člansko familijo na morje peljal za 3 tedne ej s tem golfom.

romascenko

ma jst sm bolj mislu ko moras dajat lupinco v avto je lazje meni ki sm kr visok (188cm) v enoprostorca dat kot se sklanjat v navaden avto.. plus za punco ravntko lazji..  to kar pravs za otroka ki sam leze v avto in iz njega je pa drugo... ampak to ne igra vloge ker pri navadnem avtu je isto kot pri enoprostorcu..

romascenko

bo hmal se drugi otrok :9 sj ves ko si v zagonu je najbol nastepat d mas pol mir :)

Xandrej

Citat od: romascenko;94508ma jst sm bolj mislu ko moras dajat lupinco v avto je lazje meni ki sm kr visok (188cm) v enoprostorca dat kot se sklanjat v navaden avto.. plus za punco ravntko lazji..  to kar pravs za otroka ki sam leze v avto in iz njega je pa drugo... ampak to ne igra vloge ker pri navadnem avtu je isto kot pri enoprostorcu..

No ker jaz imam 192 cm... Pa v C5 se res ne rabiš nekaj sklanjat ker je odlična varijanta. Sicer si se odločil saj pravim in upam, da boš dobil dober pa preverjan avto, da neboš spet gledat te italijanske nategancije...

romascenko

ne ne avto bom kupil slovenskega porekla, kar pa ne pomeni da je lahko ravntko se vecji nateg kot kaksen iz uvoza ane :) mal je tud sreca 0potrebna pri izbiri :)

Xandrej

Ne ne pomeni ampak bolj ziher pa bo...

lerin

če  boš širil familijo, ti utegne prav priti tudi berlingo - za tovorjenje otrok je odličen - imamo 3 in vse zložim v drugo vrsto brez problemov - sem pa se odpovedal limuzinski vožnji, hebat ga, nemoreš imeti vsega

romascenko

heheheh ej jst bi ga mel sam punca pa prav d je tak k d bi zjutri delavce razavazu po gradbiscu :)