DS delavnica

Začel/a žabec, Februar 13, 2011, 10:04:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Saj to je normalno, da zadnji del dokaj hitro zleze gor, še posebej če motor dela pod čokom in se bolj vrti. Sprednji del pa tudi bolj počasneje zleze na delovno višino. Razlika med mehobo zadnjega in sprednjega dela je tudi normalna; spredaj je trša kot zadaj, kjer je zelo mehka. Se ti pa splača zamenjati ves LHM, sčistiti filter ter zamenjati vseh 5 krogel.

žabec

To imam namen narediti. Nove kugle že imam. Nabavil sem deljene, da se lahko kdaj kasneje obnovijo. LHM bom tudi zamenjal, še prej pa imam namen cel hidravlični sistem sčistiti s hydroflushem. Zanima me ali je kdo od vas to že naredil in kakšni so učinki.

Drugače sem pa danes pogledal, kako je zvezana ključavnica za volan in vžig avta, ker jo sedaj vžigam na žice, ki gredo na ključavnico. Ugotovil sem, da je identična tisti, ki jo imam in je iz DS-ke, ki sem jo razstavil, pogledati moram še kako je pritrjena na volanski mehanizem, da jo bom zamenjal.
Samo ena boginja je prava !

andraž

Menjava volanske ključavnice je po Robijevih (monami) izkušnjah prava drama...

garac

Bomo prebrali, kako bo Žabec opravil s tem, morda mu bo šlo od rok bolje, kot Robiju? Kar je do sedaj opravil, mislilm, da je za čisto 5.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Upam, da bo šlo hitreje, ker je bila Robijeva klučavnica zlomljena in ni hotela ven tudi pod prisilo.

žabec

Demontaža ključavnice, ne bi smela biti kakšen velik problem. Glede na to, da sem enkrat to že delal, vem, da največji problem predstavljata dva vijaka, ki sta v obliki konusa in jih je zelo težko zgrabiti. Narejena sta tako, da se ob montaži hesagonalni del odlomi. Doma imam dokument, ki detajlno razlaga, kako se tega lotiti.  Bom dodal ta dokument kot prilogo.

Lovro

Citat od: žabec;92553dva vijaka, ki sta v obliki konusa in jih je zelo težko zgrabiti. Narejena sta tako, da se ob montaži hesagonalni del odlomi.

Tole bi mogoče tudi mojstri za spačke lahko obvladali, kako se odvijejo tisti vijaki. Pri spačku je ista pesem, da odleti glava vijaka (ali pa je celo že odlomljena ob montaži, ne spomnim se več).
Je pa pri spačku zadeva res precej bolj dostopna.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Z žaginim listom zarežeš in si narediš utor za izvijač... pa odviješ. Spaček tega nima, ima pa dijana in ami. Dokaj dostopno za tak poseg, ne vem kak je pri DS so pa žagini listi različni, tudi čist ozki...

žabec

Pri DS je okoli še zaščitna pločevina, ni tako enostavno kot zgleda na prvi pogled.

janez

Ja sej pravim da ne vem kak je na žabi... Ko pa se dokoplješ do vijakov pa tak naredi.

žabec

Spodaj dodajam dokument, ki detajlno opisuje zamenjavo ključavnice.

žabec

Danes sem se lotil te zloglasne ključavnice za vžig. Lahko rečem "piece of cake" kot rečejo Angleži ali po domače "mala malca", pa ne ker bi jaz bil tako pameten ali sposoben. Nekdo se je s to ključavnico očitno že ukvarjal, ker sta bili  namesto tistih konusnih matic, ki se jih nikakor ne da odviti tam že navadni matici. Potreboval sem par minut, da sem spravil kompletno ključavnico ven, potem ko sem predhodno odstranil zgornji in spodnji nosilec stikal za žmigavce, glavne luči in brisalce in celoten števec za hitrost in obratomer. No, glavno presenečenje je sledilo potem, ko sem ključavnico primerjal s tisto, katero sem nameraval vgraditi. Ker je iz starejšega tipa DS-ke ima žičke fiksno pritrjene na stikalo ključavnice in na koncu konektor, pri moji pa konektorja ni, temveč se žičke direktno nataknejo na stikalo ključavnice. Potrebna bo predelava preden jo bom lahko dokončno vgradil.

deuche

Dobavljive sta dve varjanti za novo armaturo HA in M, opcije po letniku ni. Morda je tvoja xy, če je že bila demontirana.

žabec

Ja po katalogu rezervnih delov 648-1+2 obstajata po letu 1973 dve vrsti stikal na ključavnici, 8 priključkov z žico in konektorjem in 8 prilkjučkov brez žic in konektorja temveč le z kabelskimi okroglimi moškimi priključki direktno na stikalu. No moja ključavnica je nekje vmes, ker ima 6 žic vezanih na konektor, dve za vklop štarterja pa sta samostojni žici z okroglim konektorjem na koncu. Jaz jo bom predelal tako, da bom nadomestil okrogle konektorje z običajnimi kabelskimi čeveljčki, preostali dve žici pa bom pustil tako kot je.

deuche

Zakaj boš predeloval, če lahko kupiš te original okrogle kabel čevlčke za par €????