Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

funfek

Res je, da se ponavadi oglašamo takrat, ko rabimo kak nasvet ali pa je kaj narobe.
Imam 1,6 Hdi 110, vozim ga 1 leto, nabral sem malo pod 30.000 km. Poraba nekje 6,5 l/100 km.
Z avtom sem zelo zadovoljen, na servisu sem bil v tem letu dni 4x:
- lani poleti poškodba zadnjega odbijača na parkirišču - menjan odbijač, plačala zavarovalnica
- menjava olja in filtra na 10.000 km (na mojo zahtevo),
- obrabljeni ročaj notranjih šoferskih vrat - menjan ročaj v garanciji (znana napaka iz večine citroenov, citroen je očitno   iz principa noče rešiti pri novovgradnji)
- redni servis na 20.000 km

Dobil sem tudi ponudbo za nakup podaljšane garacije, ampak je nastavljena na prevoženih 20.000 km, jaz pa delam skoraj 30.000, tako da se mi ne splača (nakup podaljšane garancije do 60 mesecev ali 100.000 km stane 347 eur, jaz bom napolnil 100.000 km v dobrih treh letih).
Po enem letu lahko rečem, da je ta avto to kar rabim: prostoren, relativno poceni, dovolj okreten v mestu, dovolj hiter na avtocesti (do 140 km/h, potem postane glasen in poraba se zelo poveča), navora dovolj za prehitevanje na magistrali.
Zaenkrat sem zelo zadovoljen, upam da tako tudi ostane.

Lp

slepec

danes odkril veliko hibo-minus tega avta,sposodim si prikolico in glej, ne morem odpreti zadnjih vrat,najprej se zadane v kljuko potem pa še v ročno zavoro,to me pa zares moti,kupil sem tudi thule za na kljuko za 4 kolesa, in takoj sem šel sprobat ,če zadeva deluje,in zopet jeza, zadnjih vrat se ne da odpreti, kljub,če ga nagnem  nazaj ker imajo  sistem za podreti-nazaj ,da lahko prideš v pritljažnik,edina rešitev vidim v ,da mi na servisu znižajo kljuko za 3 cm,ali je imel že kdo tak problem

funfek

Moja prikolica (TPV) ni napoti. Vrata se dajo odpreti, je pa res da je na knap. V tvojem primeru bi verjetno prav prišlo ločeno odpiranje zadnje šipe. Sem doplačal, večkrat mi pride prav.

Lp

slepec

to imam, samo ne moreš večje kose notri dat

AndryAndro

Citat od: slepec;100445danes odkril veliko hibo-minus tega avta,sposodim si prikolico in glej, ne morem odpreti zadnjih vrat,najprej se zadane v kljuko potem pa še v ročno zavoro,to me pa zares moti,kupil sem tudi thule za na kljuko za 4 kolesa, in takoj sem šel sprobat ,če zadeva deluje,in zopet jeza, zadnjih vrat se ne da odpreti, kljub,če ga nagnem  nazaj ker imajo  sistem za podreti-nazaj ,da lahko prideš v pritljažnik,edina rešitev vidim v ,da mi na servisu znižajo kljuko za 3 cm,ali je imel že kdo tak problem

Ta problem pri odpiranju zadnjh vrat tudi js opažam. Vrata so res velika in zato tudi precej moteča (dokler se ne navadiš). Že ko pripeljem nakupovalni voziček k avtu, se vsakič zajebem, dejansko moraš res narediti 2 koraka nazaj.
Je pa fajn v primeru dežja, si skoz pod streho :BigThumbs:
Tudi js imam Thule prtljažnik koles za na kljuko, probal montirat, ampak ni šans, da odpreš prtljažnik. Še sreča, da se odpira zadnja šipa, če si bom lahko na tak način pomagal. Upam, da mi ne bojo cariniki in policaji na meji kje težili, da naj odprem, če imam slučajno kaj za prijavit. Bom moral kompleten prtljažni dol snet :Hammer3:
&REJ

hoco

A potem Thule prtljažnik za kolesa montiran na kljuko ni uporaben? Koliko pa sfali?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

AndryAndro

Citat od: hoco;100831A potem Thule prtljažnik za kolesa montiran na kljuko ni uporaben? Koliko pa sfali?

Fali kar veliko, ta opcija pri takih avtomobilih pač odpade. Kolikor je meni znano je pri VW Turanu še mogoče odpiranje zadnjh vrat. Pri večjih pa žal ne.

Citat od: garac;100835a v kljuki pa ni problem?

Zakaj bi bil problem v kljuki? Bi morala kljuka biti zmontirana še za 20 cm bolj odmaknjeno od avta? Ali pa za 7 cm nižje?
In kako bi zgledalo potem, ko bi naložil polno prikolico? Sile na kljuko bi se popolnoma spremenile in ne bi več ustrezale predpisanim dovoljenim obremenitvam na vlečno kljuko.
&REJ

slepec

berlingo obrnil 10.000km,zaenkrat brez težav,tudi v armaturi je nehalo pokat,klimo nimam več na avtomatsko ,ampak sem nastavil ,da piha v noge in steklo,tako da ni več toliko pretoka skozi glavne šobe,ki mi je skoz premočno pihalo v telo,drugi teden še popravim vlečno kljuko-mi jo bojo za 5 cm znižal,pol pa bo avto brez pripomb:BigThumbs:

masun01

ko znižaš kljuko ,ni kakšnega straha da podrsaš ko greš s kakšnega trejekta? videl enkrat espasa kako je drgnil ob rampo trajekta pri iztopu

AndryAndro

Seveda se potem pojavijo problemi drugod. Js sm za malenkost izravnal krivino kljuke, tako sm jo za malenkost znižal, ampak samo zaradi tega, da mi prtljažnik koles stoji v vodoravni legi. Nikoli pa ne bi spreminjal česarkoli drugega na vlečni kljuki (rezanje, varjenje...)

Žal ima Bingo prevelika prtljažna vrata in to je treba vzeti v zakup!
&REJ

ModelJT

Citat od: AndryAndro;102790Žal ima Bingo prevelika prtljažna vrata in to je treba vzeti v zakup!

S krilnimi vrati rešiš ta problem, pa še avto je potem bolj uporaben.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

krilna vrata so običajno namenjena tovornem modelu, le par komadov je bilo prodanih pri nas "akcija" po takrat zelo ugodni ceni
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Saj jih naročiš, če kupuješ novega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Jaz imam na mojem Berlingu 98 krilna vrata in sem zelo zadovoljen z njimi. Èe bom kdaj drugega kupoval pa verjetno res ne bom našel teh vrat in bo na račun opreme in novejšega letnika tista hauba zadaj.