Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ledi76

lp vsem.tudi jaz sem postal lastnik berlinga 2011 1,6hdi 90km.imam ga slabe 4 mesece naredil že skoraj 9000 km ful zadovoljen z prostornostjo,ceno,samim udobjem med vožnjo.prej sem imel xsaro picasso 2005 2,0 hdi 90 km prodal pri 220 000km delala kot urca.upam da bo z berlingom tudi tako.sem si ga pa omislil zaradi vsakoletnega kampiranja s šotorom.ker moraš met ogromen robe s sabo.v picassota sem komaj zbasu.pa še zaradi dvojnih drsnih vrat,full uporabno:BigThumbs::emot112::))))  .pa tudi zadnja vrata hvala bogu velika ,če slučajno v dežju šotor pospravljaš.je pa berlingo velik bolj odziven se pravi po domač bolj živ od picassota,pa je švohnej motor.poraba pa se mi zdi nekako ista kot pri xsari.v glavnem avto je zakon cenovno ugoden pa še lepši od marsikaterih lahkih dostavnikov.švaba ma sam ceno,pa nobene opreme.tko da ja,sem se mal razpisu da bojo drug videl da ni berlingo tak defekten avto kot sem bral v drugih temah.pač treba je vedet da za švabota z dizel motorjem morš dat okol 22000€ da maš kaj od avta.pa še vse bolj traktorsko deluje motor glasen itd..tko da vsem lastnikom bingotev želim velik srečno prevoženih kilometrov pa ne glede na hitrost vožnje in porabe.l.p.ledi76:emot112:::BigThumbs:

AndryAndro

TeMpL
Hvala, upam, da ne bom imel takega sranja kot z Berlingom!

mitja12345
Lej, da je avto notr grd, pa ja ne moreš rečt. Je pa res, da je armatura švabsko umirjena, brez odvečnih stikal itd. Pa sama izdelava je bistveno drugačna.
Èe bi bilo po moje, bi iz malo Berlinga in malo Caddya, naredil prvovrsten avto :BigThumbs:
Slike so na netu, točno tega sm kupil;  
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5149098&show=1

MSrougeZX
Js avto kupujem po potrebi in po globini žepa. Trenutno mi je take oblike avtomobila najbolj primeren. Èez 10 let, ko se otroci ne bojo hoteli več voziti z mano, pa bova s ženo kupila dvoseda cabrio po možnosti na elektro pogon :)

Aja, pa vsekakor ne bo citroen -100% sem prepričan

ledi76
V nečem se strinjam s tabo. Tam kjer se cenovno Berlingo konča, se Caddy komaj začne!
Glede glasnosti motorja, pa ti iz prve roke lahko povem, da je avto bistveno tišji, kot Berlingo. Podvozje pa sploh ni primerjave. Vse ceste, vse grbine, vse luknje so ostale iste, avto je pa drug. Razlika je ogromna, tudi sam nisem vrjel, da je lahko taka. Tudi poraba je zaenkrat malenkost manjša.
&REJ

mitja12345

Se strinjam, ker Berlingo je TOP avto kar se videza tiče in funkcionalnosti....je pa neumno, da moraš za tist znak WWWWW plačat 30% več mislim pa, da ni tok bolj zanesljiv, ali pač... kar se pa globine žepa tiče, pa mislim, da bi vsak dal rajši 2000 več, pa da bi vedel, da bi manj problemov imel, sam tud to ni več 100% zanesljivo pri WWW. naj ti služi dobro, kar si pa napisal, da si 100% prepričan, pa mislim 100% enako :)

LP

ledi76

andryandro.želim ti veliko srečno prevoženih km.pa naj ti služi dobro in čim manj obiska na servisih.razen rednih seveda.        
 l.p. :))))

AndryAndro

Mitja
Js osebno bi raje dal kake 2 jurja manj za pleh, pa dal raje za karkoli drugega. Vendar me je iskušnja napeljala drugače.

Je pa še ena stvar, ki jo moram napisati tu gor.
Pri Citroenu me je strašansko motila aroganca serviserjev in njihovo poneumljanje strank. Imel sem tak občutek, kot da sem js kriv, če sm pripeljal avto reklamirat (vsakič sem ga pripeljal z razlogom). Nazadnje pa so me prepričevali, da kljuka za odpiranje vrat ni namenjena za odpiranje. S tako izjavo pa so me dokončno prepričali, da citroena nikoli več.
Pri VW se mi kaj takega še ni zgodilo v 15 letih!
Je pa res, da jih nisem obiskoval tako pogosto, kot citroenov servis v 10 mesecih lastništva Berlinga!

Sicer se pa strinjam z Mitjem, da je Berlingo TOP avto po videzu in prostornosti. Ampak samo s tem!
&REJ

gap

andryandro - čestitam za nov avto, no jaz sem pa imel vw( sharan ) pa ti povem da tako pogosto kot sem bil z njim na servisih in kolikokrat me je pustil na cesti (3), me 3 citroeni pred njim in 2 za njim niti približno skupaj niso pustili na cedilu oz. da bi zaradi takšnih in drugačnih napak hodil po servisih, toliko kot sem z vw.

aja bila sta med njima dva berlinga MK1 in en MK2, ostalo pa C5

zaenkrat bom rekel ne hvala vw, sploh po tem kar slišim in vidim.

lp

garac

A ni včasih imel zadaj na drsnih vratih okno v oknu? Vsaj izvedba familly? Pa tist plastičen pokrov na motroju so tudi uknili?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

AndryAndro

Citat od: garac;117323A ni včasih imel zadaj na drsnih vratih okno v oknu? Vsaj izvedba familly? Pa tist plastičen pokrov na motroju so tudi uknili?

Res je, pri VW je vse za doplačat, osnovne opreme so bolj žalostne. Je pa opazna kvalitetnejša izdelava. Še najmanj me moti plastičen pokrov na motorju, pa tudi tistega okna ne rabim. Upam samo, da ne bom imel takega sranja, kot sem ga imel z Berlingom.

Gap
Tole zgodbo s Sharanom ti pa vrjamem, pa nisi bil edini lastnik. Precej so ga skritizirali, ker se je ful kvaril. Js sem s Sharanom prevozil cca 400 000km, pa ni bilo večjih problemov. So pa eni imeli strašanske težave.

In tale zgodba pri citroenu se nanaša na Berlinga III. Sem se pogovarjal s par lastniki in feni Berlingov, pa so vsi hvalili starejše modele, novega so pa precej popljuvali, čeprav so lastniki teh avtov.
Žal, s tako serijo se bo citroen precej zasral in se bo kolaček prodaje zmanjšal. Za zamerit pa je našim pooblaščenim serviserjem, ki se ti še v faco posmehujejo ob reklamaciji. O dejanskem popravilu pa da sploh ne govorim!
&REJ

garac

aja caddy life je bil tisto z ropotajočim oknom, sem že malo pozabil

Važno je, da si zadovoljen z avtom in imaš zaupanje vanj! Mimogrede, nisem zasledil, kolikorat te je berlingo pustil na cesti?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gap

okey - servis morda res bi lahko bil kdaj boljši oz.vedno je prostor za boljše usluge. Morda se z dražjimi avti tudi ta usluga boljša. Drugače imam tudi motor znamke BMW in moram reči, da mogoče res pogrešam njihovo ustrežljivost in pripravljenost da vedno prejmeš nadomestni motor za čas servisa in pa drobne a pomembne usluge. Sicer plačaš ampak občutek je pa fajn. Vsaj jaz imam dobre iskušnje recimo z BMW servisom, ampka tudi z citroenom nimam slabih, kot sem zapisal vedno je pa prostor še za bolje.
lp

mitja12345

vse stvari imajo + in -. Je pa res, da nekaj časa toleriraš napako, potem pa, če imaš še neodgovoren odziv iz servisa, te pa 100% začne motiti in ko se stvar večkrat ponovi pač obupaš. Tako je bilo tudi pri mojem C4GP, ker nisem več zdržal in sem ga rajši vrnil. Sem izgubil nekaj denarja, ampak vseeno, ne obremenjujem se še zaradi te stvari....

Kaj mislite o Fiat Doblo Maxi?? ima kdo kakšne teste iz prve roke??

LP

garac

sem sedel v fiatu, ampak jaz najbrž nisem prava oseba za to, ker zame še vedno zmaga berlingo, edino, ker mi je všeč je 6prestav, sama izdelava je pa tudi na prvi pogled nekje na psa ravni. Drugače je novi opel combo tudi dvojček dobloju, samo ne vem, če je že na našem tržišču
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Zeko124

Ni slaba ideja Vrtnar, Èe sta v igri 2 popolnoma enaka avta, samo z različnimi značkami, pač vzameš onega z Švabsko, je velik manj možnosti da se kaj pokvari :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

mitja12345

Niti na misel mi ne pride, da bi vzemal opla....me pa za Fiata zanima, ker je dobil nagrado za najbolši VAN leta 2011. Nima noben več izkušenj?

LP