Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Pa Fiat Doblo ima tudi zmogljivo 2.0 dizel motorizacijo, za razliko od Berlinga, kjer si "konjev" prakticno ne mores omisliti. V tem vidim jaz enega vecjih minusov Berlinga, saj gre za dostavnik, ki bi moral kdaj hitro dostaviti tudi velike in tezke predmete. Pol pa rabi 20 sekund do 100 km/h ... Ja, vem, ti avti niso dirkalniki, samo se pa bistveno lepse peljes, ce imas dovolj moci na voljo, ne pa da moras motor prositi, naj da kaj od sebe.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mitja12345

glede moči, imam je dovolj, ker imam bencinarja 120 konjskega...mi je pa res interesantno, da ima 6 prestav + večji, podalšan tovorni prostor. Sam skrbi me, ker je Fiat :)

TeMpL

Citat od: mitja12345;117398glede moči, imam je dovolj, ker imam bencinarja 120 konjskega...mi je pa res interesantno, da ima 6 prestav + večji, podalšan tovorni prostor. Sam skrbi me, ker je Fiat :)

Slabše kot Citroen "Berlingo" je že težko....  :argue1:

Xandrej

Jebemumas. Enkrat bom probal. Dober dan berlinga... 15 000 pride! OK gospod dam vam 4 jurje zraven... Jebemomast, da dobim zlato ročko pa 22 col lite felne, remusa pa xenonke pa slušalke, da ne poslušaš ropotajočega podvozja pa še 2 francozinji za domu... Sem 100% da bi dobil pa ne samo VW znaka zraven..... He he bom probal vam rečem!

dvorjan

Tako Andrej, daj se vclani v ta klub. =) Pimp my Berlingo ownerz. =)

AndryAndro

Citat od: mitja12345;117384vse stvari imajo + in -. Je pa res, da nekaj časa toleriraš napako, potem pa, če imaš še neodgovoren odziv iz servisa, te pa 100% začne motiti in ko se stvar večkrat ponovi pač obupaš. Tako je bilo tudi pri mojem C4GP, ker nisem več zdržal in sem ga rajši vrnil. Sem izgubil nekaj denarja, ampak vseeno, ne obremenjujem se še zaradi te stvari....

Kaj mislite o Fiat Doblo Maxi?? ima kdo kakšne teste iz prve roke??

LP

Sedaj veš, o čem js govorim oz. pišem tu gor.
PS: če imaš kako drugo možno opcijo, ne kupuj fiata :)

Psa skupina in fiat, bi bili super avti, če ne bi bila izdelava tok slaba.
Ko sem js kupoval berlinga, se nisem s tem obremenjeval. Prva stvar, ki me je motila, je bila roča za zapiranje vrat. Zelo ostra neobdelana plastika, ki jo moraš vsakič prijeti. Ostri robovi pod sedeži - ureznina hčere, ko je pobirala igrače..... in še bi lahko našteval.
V tem pa prednjači švaba!

Pa še to mimogrede. Sem bil lastnik opel astra karavan 1.7 dti, letnik 2003, cca 7 let, prevozil sem cca 100 000km. V tem času sem imel poleg rednih servisev, za približno 500€ stroškov. Največji strošek je bil kiler klime, cca 350€. In malo je manjkalo, da nisem poklical kupca in ga prosil, če mi proda astro nazaj.
Samo toliko o Oplu!

Garač
Ne boš vrjel, berlingo mi ni niti enkrat pustil na cesti, je bilo drugih problemov zadosti.

Xandrej
Veliko sreče pri nabavi :BigThumbs:
&REJ

AndryAndro

Še vedno prodajam sedežne prevleke, gumi tepihe ter strešne prečke :BigThumbs:  vse zeloo maloo rabljeno
&REJ

ggorenc

Ker je Fiat te nima kaj skrbeti, sploh, ce presaltas iz Francoza. PSA skupine. Prvi jtd je bil itak osnova za vse tdi, hdi motorje in je se danes benchmark v svetu dizlov do prostornine 2l.

Ker so v Berlingu usrali tudi z udobjem, ki je bila zadnja postojanka Citroenov prakticno ni vec stvari, ki bi bila slabsa od Dobloja.

mitja12345

sam osebno nisem picajzel, tudi avto ne pazim oz. mi je avto suženj, ne jaz njemu, da mora biti vedno čist. Včeraj sem se peljal s Caddyem, pa moram povedat, da se resno veliko boljše pelje, ampak je notranjost za....ni mi všeč enostavno in tudi, 24 jurjev bi dal, da bi bil tako opremljen kot Berlingo...ne hvala, ne bom plačeval znaka.
Drugi teden grem še Fiata probat, če pa šew ta ne bo, bom kupil kombi za 500€ pa počakal na novega Berlinga.

Še nekaj, kolega mi je rekel, da se baje da naročiti Berlinga z avtomatskim menjalnikom in 6-prestavami, ve kdo kaj več povedat?

dvorjan

Ja, razlicica Multispace e-HDi Airdream ima 6-stopenjski robotiziran menjalnik, ampak je v ponudbi samo 92-konjska ... Buce.

mitja12345

AH....isto ... potem.
Naj mi moj dela, pa mir :)

Xandrej

Citat od: AndryAndro;117442Sedaj veš, o čem js govorim oz. pišem tu gor.
PS: če imaš kako drugo možno opcijo, ne kupuj fiata :)

Psa skupina in fiat, bi bili super avti, če ne bi bila izdelava tok slaba.
Ko sem js kupoval berlinga, se nisem s tem obremenjeval. Prva stvar, ki me je motila, je bila roča za zapiranje vrat. Zelo ostra neobdelana plastika, ki jo moraš vsakič prijeti. Ostri robovi pod sedeži - ureznina hčere, ko je pobirala igrače..... in še bi lahko našteval.
V tem pa prednjači švaba!

Pa še to mimogrede. Sem bil lastnik opel astra karavan 1.7 dti, letnik 2003, cca 7 let, prevozil sem cca 100 000km. V tem času sem imel poleg rednih servisev, za približno 500€ stroškov. Največji strošek je bil kiler klime, cca 350€. In malo je manjkalo, da nisem poklical kupca in ga prosil, če mi proda astro nazaj.
Samo toliko o Oplu!

Xandrej
Veliko sreče pri nabavi :BigThumbs:

Doma imamo Peugeota 607 2.2 HDi do danes je bilo z njim 120€ za luftmeser stroškov... Tolko o Peugeotu, Imeli smo safrana 2.0 16V do 188 000 je stal 22 000 SIT zadnji lonec! Tolko o Renaultu. Oni ko pa jih razmi fauveji pa audiji jebejo pa itak potem o tem ne govorijo! In sem 2000% ko ti bo kaj sral neboš nobenemu na svetu povedal, da je fauve zajebava... A ko se peljam mimo porscheja v MB imajo cela dvorišča teh avtov nažganih da jih nimajo kam dat več... Pa hecni so ljudje ki mislijo, da če bosch naredi elektroniko za avto citroen, da je drugačna od one v fauveju ali pa valeo luč, da pa je ona luč v fauveju boljša... Preplača avto za 5000 jurjev pol pa maha čez 5 let kolko je za njega dobil kot za rabljeno vozilo...

AndryAndro

Citat od: Xandrej;117460Doma imamo Peugeota 607 2.2 HDi do danes je bilo z njim 120€ za luftmeser stroškov... Tolko o Peugeotu, Imeli smo safrana 2.0 16V do 188 000 je stal 22 000 SIT zadnji lonec! Tolko o Renaultu. Oni ko pa jih razmi fauveji pa audiji jebejo pa itak potem o tem ne govorijo! In sem 2000% ko ti bo kaj sral neboš nobenemu na svetu povedal, da je fauve zajebava... A ko se peljam mimo porscheja v MB imajo cela dvorišča teh avtov nažganih da jih nimajo kam dat več... Pa hecni so ljudje ki mislijo, da če bosch naredi elektroniko za avto citroen, da je drugačna od one v fauveju ali pa valeo luč, da pa je ona luč v fauveju boljša... Preplača avto za 5000 jurjev pol pa maha čez 5 let kolko je za njega dobil kot za rabljeno vozilo...

Lej, dnevno se srečujem z kar lepo številko avtomobilov, taka mi je služba. Dnevno poslušam ljudi, s takimi in drugačnimi problemi okrog svojih avtomobilov. In ko vse skupaj prefiltriraš, je ogromno ljudi razočaranih nad PSA skupino - z mano vred.
Vedno sm trdil, da če kupuješ rabljen avtomobil, moraš imeti srečo pri nakupu. Danes trdim drugače. Srečo moraš imeti tudi pri nakupu novega. In to je tisti problem, ki ga opisujem tukaj gor.
V 20 ih letih sem zamenjal kar nekaj avtomobilov, od fička pa do golfa in vse ostalo vmes. Fička sem imel v lasti dobro leto, skoz sem ga šraufal, pa danes ne trdim, da je bil to moj najslabši avto. Berlingo je bil v moji lasti samo 9 mesecev, in hvala Bogu, da sem se ga rešil. Èeprav sem ga kupoval z velikim navdušenjem, sedel mi je v oko, ženi je bil ful všeč, cenovno ugoden in za ta denar dobiš največ avta. Ampak žal tudi sive lase in mnogo požrtih živcev.
Caddya nisem kupil s takim navdušenjem, vem pa, da mi bojo na servisu vsaj poslušali, če bom imel probleme z avtom.

Kar se pa tiče elektronike ali kakršnih koli delov pri eni ali drugi znamki, pa podajam primere.

Je čokolada milka iz Špara drugačna kvaliteta kot iz Milerja??
Je pralni prašek, kupljen v SLO drugačen od praška iz Avstrije??
Je golf, kupljen v Nemčiji, drugačne kvalitete, kot kupljen pri nas??

DA, kvaliteta je drugačna, dokazano!!!
&REJ

mitja12345

100% drži, da je kvaliteta druga...sploh dokazano, kar sem kupil v Milerju, je veliko boljše od "špar" enakega izdelka.

naj ti dela Caddy tako kot mora in to je to...ni važno več zakaj pa kako. Tudi jaz sem svojega vrnil hitreje kot v 6. mesecih, pa je imel max opreme + najmočnejši motor..... pa enostavno ni šlo....je pa res, da je to moj že 3. nov Citroen, in že tretjič imam probleme, me pa čudi. Moj prvi avto je bil Hyundai Lantra, star 5 let, pa še danes vem da dela z 530 000 km, s tem, da sem z njo delal zelo grdo in imel čez 2000 drag raceov. niti ene večje stvari nismo menjali, razen servisov + bila je 2x grdo zeletena (moja krivda) In če bi vedel, da bi dobil isti izdelek, bi takoj kupil isto!!!!, ampak berem po forumu, da Hyundi tudi ni več to kar je bil..

LP

Gox

Ja počasi pa lahko že nehamo jamrat kdo je boljši a ne?

Pač vsi vemo da so danes izdelki narejeni drugače kot pred leti, danes morejo vsi zaslužit, proizvodnja rezervnih delov, prodajalci, serviserji ...

Vozimo dalje vsak svoje in upajmo na čimmanj okvar ... pa naj bo to Citroen, VW ali ssangyong ...