Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: AndryAndro;117497Lej, dnevno se srečujem z kar lepo številko avtomobilov, taka mi je služba. Dnevno poslušam ljudi, s takimi in drugačnimi problemi okrog svojih avtomobilov. In ko vse skupaj prefiltriraš, je ogromno ljudi razočaranih nad PSA skupino - z mano vred.
Vedno sm trdil, da če kupuješ rabljen avtomobil, moraš imeti srečo pri nakupu. Danes trdim drugače. Srečo moraš imeti tudi pri nakupu novega. In to je tisti problem, ki ga opisujem tukaj gor.
V 20 ih letih sem zamenjal kar nekaj avtomobilov, od fička pa do golfa in vse ostalo vmes. Fička sem imel v lasti dobro leto, skoz sem ga šraufal, pa danes ne trdim, da je bil to moj najslabši avto. Berlingo je bil v moji lasti samo 9 mesecev, in hvala Bogu, da sem se ga rešil. Èeprav sem ga kupoval z velikim navdušenjem, sedel mi je v oko, ženi je bil ful všeč, cenovno ugoden in za ta denar dobiš največ avta. Ampak žal tudi sive lase in mnogo požrtih živcev.
Caddya nisem kupil s takim navdušenjem, vem pa, da mi bojo na servisu vsaj poslušali, če bom imel probleme z avtom.

Kar se pa tiče elektronike ali kakršnih koli delov pri eni ali drugi znamki, pa podajam primere.

Je čokolada milka iz Špara drugačna kvaliteta kot iz Milerja??
Je pralni prašek, kupljen v SLO drugačen od praška iz Avstrije??
Je golf, kupljen v Nemčiji, drugačne kvalitete, kot kupljen pri nas??

DA, kvaliteta je drugačna, dokazano!!!

Tukaj je samo razika da ljudje NE govorijo o problemih uber ales avtov. Pri hiši so bili stroji vredni več od marsikatere hiše takrat da ti ne govorim kolko stanejo servisi pa kake težave so bile z temi avtomobili. Do sedaj se je najbolje odrezal Audi A8 3.7 bencinar iz leta 1996.... Ostalo vse hin... S klasa, A8 3.0 Tdi itd itd... Ampak OK

Jaz ti želim srečno vožnjo...

Xandrej

Moj C5 prejni je bil narejen za nemški trg in ta tudi pa nevidim neke razlike. To je vse v naših balkanskih glavah...

TeMpL

Seveda ne vidiš razlik citroen je klump, pa je naret za bilo kater trg.. :(
S tem se je žal potrebno sprijaznit. Avtomobili, še posebej pa izdelava, so naravnost sramota.

A8 in podobni so pa tehnološko prehudi avti za 16letne serviserje z 2-3 letno srednjo šolo in 3 dnevnimi tečaji za "spoznavanje" z avtomobilom :) Žal.

Pač je danes  vse orientirano samo na dobiček.. Ostalo sploh ni pomembno. In Berlingo res ni vreden svojega deleža pri prodanih avtomobilih. Je pač nek jajc za otopel folk s katerim se, če imaš srečo, da prit iz točke a -do točke b.. to je pa tudi vse. Zadeva je na ravni "katre" in trabanta.

Kot mulc sem z z 2o let starim "hoščem" sam naredil še 300.000 km brez nekih resnih težav (čeprav jih je imel pred man vsaj že x jrat po 100.000 in čeprav sem oz smo priganjali reveža vel čas koliko je šel. (res da ni bil raketa in da te je zbalo pozimi na začetku zebst.. ampak.. Berlingo z 500.000 prevoženimi in 20 leti starosti sigurne ne bo nikoli obstajal.)..

Xandrej

Ne samo berlingo noben današnji avto sploh pa ne tile danšnji dizli z njihovimi fapi pa turbinami pa še čem....

alesz

slepec

da malo obudim temo
bližam se 30000 km,avto dela super,poraba je padla celo na 5,5l,kar je o,5l manj kot lansko leto,servis bom naredil na 30ooo km, ker jih delam na 15ooo,imam pa vprašanje ali naj zamenjam grelac kabine ,ki poka-ko se segreva,zadeva ni tako moteča ,da ne bi zdržal še 10 let,ker ste tukaj gor napisali ,da ste zadevo menjali in so se simptomi ponovili,zato ne bi razderal armature,če bo naslednje leto isto, ali se motim
podvozje deluje ok,skratka z avtom zelo zadovoljen
ps:rad bi montiral več funkcijski avtoradio,ki ima dvd, tv, navigacijo,zadeva je iz kitajske cena 500 eu,po velikosti paše v odprtino če odstraniš original avtoradio in konzolo pod njim,skrbi me če bo taka naprava delovala v avtu in da ima ustrezen priklop,lokalni avto električar mi ni dal 100% zagotovila da bo stvar delovala
linka od avto radia pa ne znam gor dat

MSrougeZX

Zakaj pa ne bi delovala...to je vse plug&play...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dbostjan

CitatPa še to mimogrede. Sem bil lastnik opel astra karavan 1.7 dti, letnik 2003, cca 7 let, prevozil sem cca 100 000km. V tem času sem imel poleg rednih servisev, za približno 500€ stroškov. Največji strošek je bil kiler klime, cca 350€. In malo je manjkalo, da nisem poklical kupca in ga prosil, če mi proda astro nazaj.
Samo toliko o Oplu!

Garač
Ne boš vrjel, berlingo mi ni niti enkrat pustil na cesti, je bilo drugih problemov zadosti.

Ko sem tole prebral, sem se moral oglasiti, čeprav malo pozno. Julija 2007 sem kupil novo Opel Astro 1.4 twinport, tudi karavan, pri Avtotehni v Ljubljani. To je bil hud polom, prve tri mesece sem bil petkrat na servisu, začel sem že takoj drugi dan po nakupu. Najprej so mi še v salonu narobe montirali avtomat za dnevne luči, je zgorel že na poti od salona do doma, ko je imel avto prevoženih samo 30 km. Èez nekaj dni sem opazil, da ne morem avta ugasniti, če nisem prej ugasnil luči, tudi ko sem izvlekel ključ, je motor še delal... To je bil moj edini avto, za katerega sem moral poklicati asistenco na dom, saj se mi je med prazniki do konca izpraznil akumulator. Na servisu so rekli, da sem sigurno sam nekaj brskal po elektriki in za zamenjavo akumulatorja niso hoteli niti slišati. Prav veselje imam brskati po novem avtu...
   Avtoradio so mi na predlog trgovca montirali v Avtotehni, niso si vzeli niti toliko časa, da bi ga dobro pritrdili, če ni bila čisto gladka cesta, so se pojavile vibracije. V avtu je vse nekaj ropotalo, sploh zjutraj, ko je bilo bolj hladno, še sedež je škripal. Že teden dni po nakupu so mi pod garancijo barvali vrata, nekvalitetna barva. Po treh mesecih je bilo na havbi in vratih več pikic okrušenega laka kot prej na Kangooju v devetih letih, so rekli, naj avto spet pripeljem na servis, da si ga bo ogledal Oplov strokovnjak, a sem rekel, da jim ga ne pripeljem več niti oprat. Po šestih mesecih sem ga prodal za 4000 evrov manj, kot sem zanj plačal in bil sem prezadovoljen, da sem se sploh rešil te kante. Nihče je ni hotel kupiti, pri Avtotehni niso hoteli niti slišati, da bi jo vzeli v račun za kak kvalitetnejši avto. Tudi njihov direktor je mojo pritožbo ignoriral, celo dvakrat...
   Kupil sem Berlinga, po štirih letih in 56000 km sem poleg rednih servisov zamenjal samo metlice brisalcev in tri žarnice (o dostopnosti žarnic pa raje ne bi govoril, sploh tistih pri gumbih za gretje in ventilator). Tudi vožnja je zame dosti prijetnejša, kot z Astro, čeprav je Berlingo tako rekoč dostavno vozilo.

Kar se tiče Opla, zanj ne maram več niti slišati!

Roky

že že, da je Plug&Play, vendar vprašanje če bodo delale obvolanske tipke...

No, da se javim še jaz z Berlingom.
Vzeli smo 90KM HDI (MS Pack). Sprva sem bil skeptičen glede moči (prej imel 140KM turbobencinarja). Po testni vožnji pa sem bil kar presenečen, glede na težo in čelno površino. Sprva smo bili odločeni za 110KM različico, ampak za normalno vožnjo je 90KM dovolj.
Sedaj je šel skozi izpuh komaj prvi rezervoar (poraba 5,9l /100 km, povprečna 44km/h) tako, da glede na prejšnjo porabo avtomobila (7,5 l/100 km) smo prijetno presenečeni.
Oprema? uff, za takšno ceno sem dobil samo nasmešek. Naj omenim, da je bil v igri tudi VW Caddy, ampak za takšno opremo... jah par jurčkov razlike ne zbeži, pa še par jurčkov za dodatno opremo :) Za to razliko pa imam plačano zavarovanje in nafto par let :)

Nekaj me pa le zanima glede displaya oz BC. Na nekaterih slikah (v katalogu) je nekoliko drugačna grafika (kot, da bi imel dve funkciji BC1 in BC2). A je to bilo kot dodatna oprema ali je to bil starejši BC?
Kako so kaj cene servisov (rednih in velikih)?

Aja, omenjen je ESP. Kolikor sem razumel vključuje ASR+ABS+EBD... Kaj pa EDS oz. po naše elektronska zapora diferenciala? Ker tega podatka nisem nikjer zasledil.

Ima kdo dostop do cen originalne opreme (da ne skakam okoli po salonih). Zanimajo me naslednje stvari:
    Longitudinal Transverse Roof Bars (2) Part No.: 9416 CA
    Protective Boot Tray Part No.: 9464 EL

slepec

http://www.ebay.com/itm/6-2-HD-800x480-Car-DVD-GPS-iPOD-DVB-T-Digital-TV-MPEG4-/120737366568?_trksid=m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7730035469523862698obvolanske tipke ne bojo delale prav tako tudi zaslon od radia,mene bolj skrbi,da kupim preko ebaya,pa stvar v celoti ne bo delovala,kakšne karte navigacije pa podpirajo te zadeve
sem uspel naložit

Roky

TeMpL

Citat od: Roky;130153za ta display me zanima: http://cdn1.siol.net/sn/img/09/281/633906032185876153_test_citroen_berlingo_15.jpg

A to je samo v določenih različicah al kako?

ja pri teh kjer (do)kupiš bluetooth paket..

Lahko si pa menjaš samo display. nov je cca 160-170 eur:
pridobiš 2 stopnji/spomin potovalnega računalnika, imena mp3 in audio datotek.. in display parkirnih senzorjev (če so le ti orginilani):...itd.

TeMpL

Citat od: Roky;129954
    Longitudinal Transverse Roof Bars (2) Part No.: 9416 CA
    Protective Boot Tray Part No.: 9464 EL

9416CA =110,21 €*

9464 EL = 43eur *

redni servis cca 160-170E (20k diesel)

slepec

evo naredil servis na 30 ooo km,kaj naj rečem servis zelo drag,menjani vsi filtri,moram povedat da je zračni filter bil zelo umazan,tako da priporočam vmesno čiščenje,kajti po ser. knjigi se menja na 40 000 km,prav tako je imel naftni filter v sebi vodo in umazanijo ,se vidi kaj točimo na SLO črpalkah ,dobil domov tudi pošto od citroena, da morajo pri avtu menjat zadnje steklo pod garancijo,da naj bi imelo napako,skratka garancuje ne bom podaljšal še za 2 leti,in upam da mi bo služil kot do sedaj,lp:BigThumbs:

north

Kako a ni za Hdi motorje predpisan interval na 20.000 km?
Citroën - Creative Technology