Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lenko

tresenje bi lahko bila sklopka ali pa dvomasni vztrajnik. Nisem pa siguren če ta motor ima dvomasni vztrajnik. Bo verjetno še kdo povedal.

TeMpL

tresenje je posledica "prepočasne" vožnje oz varčevanja z gorivom oz malo vožne po avtocestah ... kaj je razvidno iz porabe 6.4...

rezultat:

Glede na tuje forume nastane težava z prekomernimi oblogami na izpušnih ventilih, le ti ne zapirajo več 100%. Dosti komu je pomagal daljša vožnja v kosu (300km) z vsaj 130km/h minimalno 3000 obratov. (5 prestava)..
Vožnja tu "osveži" prečisti filter trdih delcev.

Torej Berlingo potrebuje pot do "Splita"... Èas je primeren... ;)

Je pa treba dodti, da je samo prebrana zadeva, sam takšnih težav nisem imel! (vsaj nekaj)

Roky

Dvomim, da je kriva počasna (varčna) vožnja, saj je avto večino časa prav na AC s tempomatom med 120 in 130, ko se mudi pa marsikdaj tudi več.
Poraba, ki sem jo navedel je od dneva nakupa avta. Ko sem na AC pa se poraba vrti od 6,8 pa do 7,6 l/100 km (vsaj tako imam zabeleženo, ko sem bil celoten tank samo na AC - popolnoma nič regionalk ali mestne vožnje)
Zanimivo mi je to, da se to dogaja le v 2. prestavi in ob polnem plinu. V drugih se tega ne čuti, pa tudi ko normalno pospešuješ tega pojava ni zaznat.

Dvo/enomasni vztrajnik pa dvomim, da bi bil, ker se nič ne čuti ob speljevanju, pa tudi ko je avto naložen nič ne trese pri speljevanju - tako naprej kot v "rikverc".

Naj se matrajo na servisu, če bodo kaj ugotovili

alan30

Citat od: Lenko;162686tresenje bi lahko bila sklopka ali pa dvomasni vztrajnik. Nisem pa siguren če ta motor ima dvomasni vztrajnik. Bo verjetno še kdo povedal.

Nima dvomasnega vstrajnika, preverjeno že pred leti.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

slepec

da mal zbudim temo
naredil servis pri 45000 km,delam na 15.000,preventiva,pri jenko,s storitvijo zelo zadovoljen
glede avta pa ,z njim nimam problemov,deluje vse,poraba 6,5l,letos bo treba nove gume in brisalce,drugače pa tankamo in vozimo

TeMpL

jaz sem ravnokar menjal strgano manšeto menjalne ročke...., pač plastika namesto usnja.

Zamenjal z usnjeno..... (seveda NE Citroenovo)

51K

pa 2k nazaj diske na garacijo ----4tič? oz 6tič če štejem 2x brušenje (nažalost zadnjič free...)

Roky

nova prigoda z Berlingom.
Ker mi original USB polnilec za v avto ni delal, sem preko e-baya naročil druge (kitajska roba). Vstavim prvega notr - ne dela (prvi sum je padel na kitajsko robo), vstavim drugega - isto.  Tu pa nekaj ni klapalo.
Zanimivo, potem probam v VWju - dela, probam v Škodi - dela, probam na motorju, kjer imam 4in1 polnilec - tudi dela. Probam na Renaultu in glej ga zlomka - spet ne dela.
Torej, kaj za en hudič od 12V vtičnic imajo tejle francozi? Zanimivo, da pri vseh kjer dela, lahko 12V USB polnilec vtaknem do konca v vtičnico, pri francozih pa enostavno ne pusti. Sedaj se pojavlja vprašanje, kakšen polnilec sploh nabavit, da bi polnil preko USBja? Original za dobrih €20, kateri nisem siguren, da bo v Berlingu delal? Ali še 20 komadov kitajske robe, ki tudi vprašanje da bo delala?

Aja, a se je že komu, pri prtljažnih vratih (točneje na dvižnem steklu) odlepila tista plastika, ki deluje kot distančnik?

frantoluci

Jaz imam napajalnik od garmina in dela OK.
Bom probal še univerzalni polnilec mobitela, pa sporočim.

Roky

Jap od garmina dela od tomtoma pa ne. Zdaj ko sem bolje pogledal vticnico, zgleda da imajo francozi ozje dno in ravno zaradi dna ne pasejo polnilci z ravnim dnem. :-S

TeMpL

Citat od: Roky;166927Aja, a se je že komu, pri prtljažnih vratih (točneje na dvižnem steklu) odlepila tista plastika, ki deluje kot distančnik?

seveda VSEM.. če ne drugače se je prestavila iz prvotnega mesta :)

off topic: Berlingo ni višji kot 130cm nad prvo osjo :) = 110 eur ;)

Roky

Zdaj sem malo natančneje pogledal kje je hakeljc. In sem ga tudi dobil.

Dva različna polnilca (zgoraj kitajski [Tomtom-ov ima podoben konec] in spodaj Garminov)

"Nemška" vtičnica (glej distančnik na dnu kako je postavljen):

in "Francoska" vtičnica (spet glej obliko distančnika na dnu):

Skratka, problem je v "francoskih" vtičnicah, saj "kitajski" polnilec nasede na rob distančnika. Garminov polnilec dela vredu samo zaro, ker ima konico "ošiljeno" in ne zadane ob distančnik.

Se pravi, da moram sedaj skakat po trgovinah in dobit polnilec/adapter/karkoli, da je ošiljen :argue1:

bom

Zdravo,

mene pa zanima ali pri vsaki menjavi olja menjate tisto kovinsko dihtungo na vijaku za izpust olja na kileru ? Imam Berlingo MKIII, 1.6 HDI .

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

Citat od: bom;169827Zdravo,

mene pa zanima ali pri vsaki menjavi olja menjate tisto kovinsko dihtungo na vijaku za izpust olja na kileru ? Imam Berlingo MKIII, 1.6 HDI .

Odvisno, če je tista, ki se stisne jo seveda menjaš, če je pa tista debeljša, ki se ne pa ni potrebe. 1.6 HDi ima tisto, ki se stisne, če se prav spomnim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bom

Sem jo zamenjal. Berlingo MKIII 1.6HDI90 ima tisto dihtungo, ki se ne stisne.
hvala