Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TeMpL

Vidim, da če citroenarju omeniš Audija, postane žaljiv, al pa vsaj napadalen... :)

peter skala

Kako napadalen postane šele citroenar ko se vsede za volan Audija
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

visar

Citat od: TeMpL;140680Najhuje je ko te v nekaj kaj verjameš globoko razočara ..... --> to je citroen :(

to te popolnoma razumem. Isto zadevo sem jaz doživel s firmo HP. Samo s to razliko da sedaj ne kupim niti svinčnika s to oznako
______/\\______
______/\\______

superca13

Citat od: TeMpL;140719Vidim, da če citroenarju omeniš Audija, postane žaljiv, al pa vsaj napadalen... :)

Da je avdi no1 med avti je isto kot če rečeš da je škoda favorit najlepši avto na svetu :)
No1 avto je nov avto. No1 bi lahko bila Kia...7 let garancije, vsemogočni in kvalitetni Avdi samo 4 leta(ali smao 2 leti, sem pozabil). Kakorkoli, bistveno manj kot KIA.
Sem se precej vozil okrog z novim A6... avto je čist ena navadna siva miš. Kul ampak nič posebnega.  PS: A6 za 70.000ojro  ima 4 tipke na volanu kot XM leta 1989. Aja, pa smerne žaromete ima, tolko da veste ;)
Moje mnenje pač :)

gule

Citat od: Roky;140591No, da se še jaz oglasim po dobrih petih mesecih lastništva in slabih 14k km za sabo.
V tem času je bil na morju in kljub pregrinjalu oz. ponjavi dobil par kapljic smole. Pri odstranjevanju pa nočna mora oz. dan po odstranjevanju. Odstranjeval sem kot pri naših nemcih s kurilnim oljem, vendar se je francoska barva odločila, da mi bo naredila sive lase in je na tem mestu postala svetlejša - bolje rečeno meglena :S
Slabosti, ki sem jih še dobil so:
- delovanje klima naprave. Zunaj 30 stopinj, notranja T nastavljena na 26 - hudič ne hladi. Daš na 22 pa se spomni, da ne bi bilo slabo, če bi kaj hladnega prišlo iz zračnikov. Kar me tudi odločno moti je, da ko se približuješ nastavljeni temperaturi, da hladi manj (ne piha več tako hladno), ampak samo obrate poveča. Potem pa prepih v kabini. Da bi kontra logiko uporabili pa očitno ni naneslo (bolj hladen vpih, pa manj vrtljajev ventilatorja).
Moti tudi nenaden preskok iz "hlajenja" v gretje. Èe se temperatura v hipu zniža pod nastavljeno, začne greti, čeprav je v kabini še preveč toplo. Predvsem je to občutno pri kakšnih prelazih.
- Tapete na vratih (na splošno vsa plastika v kabini) so delikatne, da je joj. Vsak delček prahu se pozna na njih, umazanija... Ko obrišeš pa se nabije vse s statiko, tako da je še huje.
- Radio in Traffic Flash... Obvestila so na sporedu, avtoradio pa nič. Folc ima v tem primeru nenormalno bolje poštimano vse skupaj. Da o kakovosti signala niti ne govorim.

Pa da ne bom samo grajal :D
Po slabih 14k km je poraba 6,34 l/100km. Velika večina po AC s tempomatom med 115 in 130. Limitator vedno pogosteje uporabljamo, predvsem čez mejo. Olja ne pije nič, trese ne nič (nek čriček je nekje, ampak ga nisem še našel). Za ta denar smo v družini izredno zadovoljni, čeprav je bilo in kdaj še zmeraj težko obrnit iz nemške na francosko filozofijo :D Predvsem nisem še našel pravega sistema za odlaganje ključev, denarnice, telefona... ampak počasi napredujemo :)

Za klimo lahko rečem samo to, preklopi na manualno, daj na najbolj mrzlo, ventilator naštimaj kako ti paše, po potrebi zmanjšaj "mrzloto"...kaj ima tam neka avtomatika meni pihat za vrat, to je obični marketing...:BigThumbs:

Xandrej

Aha zdaj smo še pogruntali, da je ročna klima boljša od avtomatske...

MSrougeZX

Jaz še v nobenem avtu nisem uporabljavo AVTO...vedno dam na ročno in si sam nastavim mrzloto in moč ventilatorja. Ponavadi je to najbolj hladno kar gre in o,5 ali 1. stopnja pihanja.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Roky

Pri KIA 7 let garancije je tudi hakeljc. Prva tri leta je neomejeno s prevoženimi kilometri, po četrtek letu pa je do 150.000 km. Medtem ko Audi ima 4 leta brez omejitve kilometrine. Pa če gremo pogledat povprečje prevoženih letnih kilometrov z enim in drugim, mislim, da ni potrebno razmišljat, kje se jih več obrne ;)

Pa še on topic malo :) S klimo, ko ne začne hladit, začnem prakticirat ročne nastavitve. Saj drugače ne gre.
Pod + sem pozabil dodat še atermično prednje steklo pa velika vzvratna ogledala :)

Mogoče še eno vprašanje. Kdaj začne delati el. grelec kabine in kdaj ne? Je to povezano samo z zunanjo temperaturo, mogoče z AUTO nastavitvami klime, mogoče z nastavljeno temperaturo?

TeMpL

CitatMogoče še eno vprašanje. Kdaj začne delati el. grelec kabine in kdaj ne? Je to povezano samo z zunanjo temperaturo, mogoče z AUTO nastavitvami klime, mogoče z nastavljeno temperaturo?

Zunaj temperatura pod 15C
Stopnja ventilatorja 3 ali več (lahko tudi "avto" samo pač mora tako močno pihat)
in pa temperatura motorja pod 60C.

antasi

u mater
imam zakompliciran auto

ko kak audi:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Roky

Citat od: TeMpL;140777Zunaj temperatura pod 15C
Stopnja ventilatorja 3 ali več (lahko tudi "avto" samo pač mora tako močno pihat)
in pa temperatura motorja pod 60C.

Kaj pa bi potem obremenilo motor, ko ga zapeljem iz garaže. V garaži je temperatura cca. 22 stopinj, avto hladen, klima pa na AUTO (AC OFF)? Ker podobno obremeni motor, kot da bi grelec startal...
Saj ni moteče, samo noben avto mi tega ni delal, pa me firbec matra :)

TeMpL

Citat od: Roky;140825Kaj pa bi potem obremenilo motor, ko ga zapeljem iz garaže. V garaži je temperatura cca. 22 stopinj, avto hladen, klima pa na AUTO (AC OFF)? Ker podobno obremeni motor, kot da bi grelec startal...
Saj ni moteče, samo noben avto mi tega ni delal, pa me firbec matra :)

Auto + ac off. Pri meni sploh ne gre... ?!
NA nmotorju čutiš obremenitev 1000W grelca ??? Ker ma avto potem cca namesto 68 ...> 67 PS ???
Kako obremeni motor?  Kakšen motor imaš??

Roky

Ja no :) Avtomatske nastavitve brez klime - tako sem mislil. Usmerjanje zraka skozi zračnike in ventilator delujeta avtomatsko, klima pa je izključena.
Èutim ne, da bi obremenilo motor sliši pa se, da nekaj vklopi in vrtljaji zanihajo. Gre pa se za 1,6 HDi 90KM

TeMpL

Xandrej

Šampijon!

Kak tekma ej!

svetovno je blo!