Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kuncci

Mene pa zanima kako izklopim pomoč meglenk pri zavijanju...sem bral pa ne razumem najbolj. Sem zeloooo zadovoljen z novim Berlingom exclusive 1.6hdi 90 in vesel,da sem prodal VWja. Prevoženo imam 812kilometrov in še 1/3 tanka...ne morem verjeti svojim očem

antasi

pomoč pri zavijujanju izklopiš tako, da vzameš ven žarnice:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

kuncci

Citat od: antasi;142192pomoč pri zavijujanju izklopiš tako, da vzameš ven žarnice:Hammer3:

Ha,ha,ha, ti bi se moral logirati na //www.bibaleze.si

alesz

CitatMene pa zanima kako izklopim pomoč meglenk pri zavijanju...
kar se mene tiče je to en boljših dodatkov ki so jih naredili v zadnjam času.Učinkovitost se pokaže sedaj ko bo skoraj cel dan noč in zadeva ti lepo razsvetli rob pločnika kamor zavijaš......če drugače ne se sigurno da izključit z testerjem....:emot20:

funfek

Občasno javim svoje vtise: od maja 2010 sem naredil 73.000 km, nobenih večjih težav. Sem pa že enkrat v garanciji menjal usnjen volan (gubanje "usnja" na vrhu volana), zadeva se je spet ponovila. Bom videl kako bodo reagirali na servisu zdaj po preteku garancije. So pa to neki čudni usnjeni volani, oz. je usnje tako, da je bolj podobno kakšni umetni masi.

Lp

gule

Prekleto, še zdaj ne znajo volana narediti

TeMpL

Ja volan je pač iz umetnega usnja :) BRAVO CITROEN

Stane pičlih 370 eur :)

Me ni se je začel lupit prvič pri 30.000..-..

MSrougeZX

Kupiš BMWja za 40€ pa je ista pesem...saj obstajajo mostri v SLO, ki ti ga preoblečejo v PRAVO usnje za normalen denar...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

alan30

Evo strokovnjaka ŠETINA Aleš: 041/632-960 tam okoli 100€ volan in bunka prestavne ročice, lahko pa pogledaš na moji temi kjer so tudi slike kako to zgleda.

lp
Alan:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

slepec

da malo ubodim temo
bliža se mi 3 servis na 45oookm,avtu je letos potekla 2 letna garancija podaljšal jo nisem ker so hoteli 500eu za 3 leta,pa še to samo za motor,skratka
avto dela brez problemov poraba je med 5,5 in 6,5 ,drugače zelo zadovoljen
nadaljne servise bom delal pri bližnjem mehaniku, material bom sam nabavljal,  on bo samo zamenjal dele, dal bo tudi štempilko v servisno
ali je kdo probal, da je na pooblaščen servis pripeljal seboj vse stvari za servis, oni so samo zamenjali- računali delo in dali štempel v servisno in kateri servis?
kajti dele imajo 100% dražje kot v avto trgovinah

antasi

Nimajo vsi uradni servisi samo  drage original dele.
Jasno,da je original del dražji
ko kopija ki je velikokrat v drugi pakngi istega proizvajalca.
Tudi če bi v avto trgovini kupil original del bi bil dosti dražji ko kopija.
Določene stvari, pa je vseeno boljše dat original, npr. bremze tudi olje itd
sicer ma pa tu vsak svojo teorijo.
Je pa sigurno res, da če ti avto dobro služi,
je škoda, da ga sam pokvariš z slabimi deli
ali pa z neservisiranjem.
Pa izgleda da so se ti berlingeci mal popravli,
ko že dolgo ni bilo šinfanja na
Mrtev forum Berlinga MKIII:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xpuser

Citat od: slepec;156322da malo ubodim temo
bliža se mi 3 servis na 45oookm,avtu je letos potekla 2 letna garancija podaljšal jo nisem ker so hoteli 500eu za 3 leta,pa še to samo za motor,skratka
avto dela brez problemov poraba je med 5,5 in 6,5 ,drugače zelo zadovoljen
nadaljne servise bom delal pri bližnjem mehaniku, material bom sam nabavljal,  on bo samo zamenjal dele, dal bo tudi štempilko v servisno
ali je kdo probal, da je na pooblaščen servis pripeljal seboj vse stvari za servis, oni so samo zamenjali- računali delo in dali štempel v servisno in kateri servis?
kajti dele imajo 100% dražje kot v avto trgovinah

Vprašaš na servisu? Kar sem imel opravka imajo tudi "ponaredke" oz. sami vejo kaj se splača vgradit original ker ponaredek ne zdrži.

AndryAndro

Citat od: kuncci;142184Sem zeloooo zadovoljen z novim Berlingom exclusive 1.6hdi 90 in vesel,da sem prodal VWja. Prevoženo imam 812kilometrov in še 1/3 tanka...ne morem verjeti svojim očem

Samo pazi, da ne boš spregledal  :emot112:
&REJ

AndryAndro

Citat od: antasi;156330Nimajo vsi uradni servisi samo  drage original dele.
Jasno,da je original del dražji
ko kopija ki je velikokrat v drugi pakngi istega proizvajalca.
Tudi če bi v avto trgovini kupil original del bi bil dosti dražji ko kopija.
Določene stvari, pa je vseeno boljše dat original, npr. bremze tudi olje itd
sicer ma pa tu vsak svojo teorijo.
Je pa sigurno res, da če ti avto dobro služi,
je škoda, da ga sam pokvariš z slabimi deli
ali pa z neservisiranjem.
Pa izgleda da so se ti berlingeci mal popravli,
ko že dolgo ni bilo šinfanja na
Mrtev forum Berlinga MKIII:BigThumbs:

Js sm nehal pisati :BigThumbs:
&REJ

Roky

Eno vprašanje oz. me bolj zanima, če ima kdo podoben "problem".
Avto dela normalno, nič ne trese (no, razen če imam  uro na roki, potem ropota pašček :P), je pa zato druga težava.
Ko pohodiš 2. prestavo, se avto začne trest, enako tudi obratomer pokaže, da vrtljaji "trzajo". Pri drugih prestavah nisem opazil, da bi kaj treslo. Dogaja se le, ko plin pohodiš do konca (od recimo 1500 RPM do slabih 3000 RPM, ko prestaviš).
Ima kdo podobno težavo?

A na servisih je možna koorigirat prikaz porabe? Namreč BC laže za dober liter na 100.

Stanje po dobrem letu?
- Pregorela ena žarnica (nisem še imel francoza, da ne bi po letu menjal žarnice - no, boljš kot Renault je že),
- po čiščenju smole je lak na tistem mestu ostal meglen (kvaliteta barve v totalnem k****). Kaj takega se mi ni še zgodilo, pa sem na vseh na enak način pucal. Da ne omenjam, kako se pozna vsaka najmanjša praskica in pikice od kamenčkov,
- nekje v avtu imam nadležnega hrošča, ki se oglaša podobno kot nekateri avtoradii, ko vrti CDje,
- plastike so začele pokat - predali pod nogami na zadnji klopi, "pepelnik" na sredinski konzoli. Sicer nič drastičnega, ampak zatičev ni več,
+ poraba 6,4 l/100 km. Za 90 KM in večinoma AC niti ni tako slabo,