Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TeMpL

Citat od: Slk;140551V službo se res ne vozim po avtocesti, vendar kadar grem, ga občasno malo prediham tja do 160 in takrat res malo več kuri, trese pa ne, drugače vozim po avtocesti okrog 120, da imam porabo okrog 6l.

ok.... 6.0 pri 120 je brez oz z izklopljeno klimo?

ker pri meni je seveda s klimo na avto poraba  cca 6.4-6.6 pri 120km/h po revnem seveda.
gume 215 ?
kak tlak voziš? (spredaj/zadaj?)

Roky

No, da se še jaz oglasim po dobrih petih mesecih lastništva in slabih 14k km za sabo.
V tem času je bil na morju in kljub pregrinjalu oz. ponjavi dobil par kapljic smole. Pri odstranjevanju pa nočna mora oz. dan po odstranjevanju. Odstranjeval sem kot pri naših nemcih s kurilnim oljem, vendar se je francoska barva odločila, da mi bo naredila sive lase in je na tem mestu postala svetlejša - bolje rečeno meglena :S
Slabosti, ki sem jih še dobil so:
- delovanje klima naprave. Zunaj 30 stopinj, notranja T nastavljena na 26 - hudič ne hladi. Daš na 22 pa se spomni, da ne bi bilo slabo, če bi kaj hladnega prišlo iz zračnikov. Kar me tudi odločno moti je, da ko se približuješ nastavljeni temperaturi, da hladi manj (ne piha več tako hladno), ampak samo obrate poveča. Potem pa prepih v kabini. Da bi kontra logiko uporabili pa očitno ni naneslo (bolj hladen vpih, pa manj vrtljajev ventilatorja).
Moti tudi nenaden preskok iz "hlajenja" v gretje. Èe se temperatura v hipu zniža pod nastavljeno, začne greti, čeprav je v kabini še preveč toplo. Predvsem je to občutno pri kakšnih prelazih.
- Tapete na vratih (na splošno vsa plastika v kabini) so delikatne, da je joj. Vsak delček prahu se pozna na njih, umazanija... Ko obrišeš pa se nabije vse s statiko, tako da je še huje.
- Radio in Traffic Flash... Obvestila so na sporedu, avtoradio pa nič. Folc ima v tem primeru nenormalno bolje poštimano vse skupaj. Da o kakovosti signala niti ne govorim.

Pa da ne bom samo grajal :D
Po slabih 14k km je poraba 6,34 l/100km. Velika večina po AC s tempomatom med 115 in 130. Limitator vedno pogosteje uporabljamo, predvsem čez mejo. Olja ne pije nič, trese ne nič (nek čriček je nekje, ampak ga nisem še našel). Za ta denar smo v družini izredno zadovoljni, čeprav je bilo in kdaj še zmeraj težko obrnit iz nemške na francosko filozofijo :D Predvsem nisem še našel pravega sistema za odlaganje ključev, denarnice, telefona... ampak počasi napredujemo :)

antasi

roky

končno en zelo realen post

preskok iz wv v francijo je včasih kr boleč
 ko motijo drobne stvari, ampak kaj češ, to so francozi,
se pa odkupijo z drugimi posladki.

Za mobi je men idealno tiste dve luknje pod zračnikom
sploh ko imam dva mobitela
po moje boljš ko vsi mobi nosilci skupaj,
za ključe in ostalo sem se pa navadil sredinsko konzolo
dokupljivo sicer-mislim predal med zicema
ki ima pa to dobro lastnost, da ko menjam avto,
vzamem kr cel predal s seboj in ne študiram kaj sem pozabil:BigThumbs:
slabosti,
podvozje za moje pojme pretrdo požira luknje sploh ker sem bil navajen binga2
se pa tolažim, da ne bo torzija crknila..
meni trese samo ko zaviram iz 160 na hitro na 100
ajd pa me spomni da imam tak že preveč pik :Hammer3:
poraba ok spljoh za velikost škatle
olje poraba o.o
notranje plastike kr za silo spljoh ker sem prišel iz binga2 ki jih je imel zanič,
še danes pogrešam bingo 1 ki je imel
najbolj trpežne plastike znotraj
kaj češ kvaliteta vozil je bla včasih boljša:AngelPray:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

TeMpL

Klima mode se lahko prestavi  (BSI iz standard v Favored) Potem hladi oz greje malo bolj "napadalno".

Problem je da so prišparali notranji senzor temperature v kabini in se temperatura računa pač iz tabel, po katerih se predvidi temperatura v kabini (na podlagi zunanje temperature, osončenosti armaturne plošče, temperature izstopnega zraka, časa od zadnjega postanka...)

Zato tudi ne začne bolj hladit če maš avto parkiran in odprta zadnja vrata kake pol ure in je v avtu spet 38. avto pa je mnenja da je 22 :)
Potem mu pač moraš znižat temperaturo, da začne spet kaj delat = hladit... itd...
Samo je vse eno bolje, kote brez avtomatike. To je treba priznati. Ni pa ravno to, TO. Pač "S-BuDGET" varjanta, kot v bistvu vse pri tem avtu.

Nastavljanje temperature na 0.5 stopinje natančno pa je bolj za "okras" kot pa za res :)

Sem pa mnenja da je Klima oz njeno delovanje ena boljših stvari pri Berlingu. S katero sem kljub pomanjkljivostim zadovoljen.

garac

templ, a se ne moreš znebit teh jajc, pa kady kupit, kot je to en član že naredil? vsi bomo srečnejši :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TeMpL

Trenutno se ne izide :) Žal. Èeprav tudi caddy ni biser.

Vidim, da vam ni niti všeč, če se razloži, kako stvari delujejo..
Èe si citroenar, te očitno ne zanima nič :) Pa sej ok.

Na forumu, dejanske pomoči, tako ali tako ni.

Slk

Citat od: TeMpL;140588kak tlak voziš? (spredaj/zadaj?)

2,5 / 2,6

Lovro

Sori, k smetim, ampak ta tema ima pa res zanimiv naslov glede na število postov... ;)

Nisem več mogel zdržati... sej ne bom več, že grem dol s teme. ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

antasi

ja, prosim lovro
ker ta tema je samo za nezadovoljne lastnike
citrončkov, beri berlingecev:BigThumbs:

templ, hvala,ker si nam razložil podrobnosti, ampak ne morem se znebiti občutka, da za tebe ni nič dovolj dobro,
celo caddy ne:Hammer3:

poglej s te strani
kolko para tolko muske:AngelPray:

kateri bi pa bil zate idealen avto, če ne bi bilo omejitev financ?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

TeMpL

Citat od: antasi;140664kateri bi pa bil zate idealen avto, če ne bi bilo omejitev financ?

http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/a6/a6-allroad-quattro.html

Torej A6 Allroad quattro.

garac

Potem pa razumem, zakaj ti bingo ne ustreza, privoščim ti čisto nov A6 za vse poti.
Sicer sem pa tudi o tem modelu lepe zgodbe že slišal :) ampak avdi je pa zakon!

Si morda kdaj zračual koliko berlingov dobiš za en tale vsepoti avdi?
Za ta denar ti lokalni mehanik razstavi berlinga, vanj vgradi kar si boš izmislil, pa leder zice pa odsesevanje za prdce vanje pa vse, pa najbrž bo še kaj ostalo? Pa podvozje dangel 4x4 pa ni da ni, pe še 4 kondome gor na havbo zalima za boljši občutek
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TeMpL

Citat od: garac;140676Potem pa razumem, zakaj ti bingo ne ustreza, privoščim ti čisto nov A6 za vse poti.

Verjam da ima tudi napake. Pa da te tudi pusti na cesti, berlingo me še ni.
Ampak koliko sem imel priložnost voziti ta model, mi je bil zakon.
Po moje mnenju je pač audi no1 za avtomobile, ki se jih še da kupiti če nisi ravno "Jankovičev sin".

TeMpL

Drugače bi pa bil zelo vesel, če mi kdo pomagat, pri predelavi električenga pomika stekel, le temu bi rad dodal komfort funkcijo...

In vgradnja Nomade v2. Èe je že kdo delal kaj v tej smeri, bi bil vesel vsake informacije.

TeMpL

Citat od: garac;140676Potem pa razumem, zakaj ti bingo ne ustreza, privoščim ti čisto nov A6 za vse poti.

Si morda kdaj zračual koliko berlingov dobiš za en tale vsepoti avdi?
Za ta denar ti lokalni mehanik razstavi berlinga, vanj vgradi kar si boš izmislil, pa leder zice pa odsesevanje za prdce vanje pa vse, pa najbrž bo še kaj ostalo? Pa podvozje dangel 4x4 pa ni da ni, pe še 4 kondome gor na havbo zalima za boljši občutek

Bi bil že zelo vsel če bi obstajal kak mehanik, ki mi odpravi tresenje :) Mu kupim tudi kondome :), pa palačam za urco....

Aja.. glede audija... vprašanje je bilo, če denar ne bi bila omejitev!

Sej tudi s kakim XM se še vedno z veseljem peljem, da ne bo pomote. sem bil lastnih dveh. Skupaj več kot 300.000 veselih kilometrov.

Tako da sedaj ko med kolegi pojamram glede Berlinga, mi navadno pod nos vržejo, če nisem ravno jaz tisti ki je Citroena vedno koval v nebo :/

Najhuje je ko te v nekaj kaj verjameš globoko razočara ..... --> to je citroen :(

peter skala

Templ,gledena izbor tvojega no 1 avta,predvidevam ,da sanjariš o sanjski ženski v tvojem primeru je to ziher Urška Èepin.Sicer pa ko prebiram tvoje prispevke mi pride na misel ena stara pa še kako resnična.

Nimaš za burek ,jedel bi pa potico.Pokaz kej fedra pa se boš tudi malo spodobneje vozil.(v Avdiju)
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.