Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Radioberlingo

Tesnilo na vijaku na karterju motorja.
Tesnilo je po navadi iz bakra. Baker je mehak ampak, ko ga stisneš, priviješ, postane trd. Ko odviješ vijak pri naslednji menjavi lahko to tesnilo zažariš; postane zopet mehko ter zopet tesni.
Pozdrav.

gregimarko

Živjo. Ali ima kdo elektor načrt (Berlingo III), za priklopit sprednje meglenke? Žal nimam original kabla (glej priloga X1), zato sem instalacijo naredil sam. Uganka mi je modri konektor 3 žice (2 debeli in 1 tanka žica), oz. tanka žica.

TeMpL

modri konektor povežeš s tem črnim iz slike 14

(katerega kabla sedaj nimaš) ? kabla (x1) ?

žice so 3 leva in desna meklenka + "skupna masa"

Kabel iz slike 14 gre na psf1 (pin 13 in 24) in pa maso.

gregimarko

TeMpL, HVALA!
Nimam X1 kabla (stran1): se pravi od modrega konektorja do meglenk, zato sem sam naredil instalacijo. Sem drugi lastnik in ko sem kupil avto mi je bilo povedano, da je bil avto spredaj butnen. Ko so menjali odbijač, so očitno pozabili na kabel.
Glede vezave, mi ni bilo logično, zakaj bi bila skupna masa tanka žica, saj po njej tako teče dvojni tok?!? Bom zvezal, kot si napisal in sporočim.
Lp

AndryAndro

Citat od: Xandrej;140743Aha zdaj smo še pogruntali, da je ročna klima boljša od avtomatske...

definitivno
&REJ

AndryAndro

Citat od: antasi;156330Nimajo vsi uradni servisi samo  drage original dele.
Jasno,da je original del dražji
ko kopija ki je velikokrat v drugi pakngi istega proizvajalca.
Tudi če bi v avto trgovini kupil original del bi bil dosti dražji ko kopija.
Določene stvari, pa je vseeno boljše dat original, npr. bremze tudi olje itd
sicer ma pa tu vsak svojo teorijo.
Je pa sigurno res, da če ti avto dobro služi,
je škoda, da ga sam pokvariš z slabimi deli
ali pa z neservisiranjem.
Pa izgleda da so se ti berlingeci mal popravli,
ko že dolgo ni bilo šinfanja na
Mrtev forum Berlinga MKIII:BigThumbs:

Hahaha, si pomislil, da smo si ga eni znebili :BigThumbs:
Sem pa ponosen, da imam največ prispevkov na forumu
&REJ

funfek

Občasno napišem svoje vtise. Danes sem bil na servisu, 100.000 km, Hdi 110km, letnik 2010. Serviser je menjal stabilizator, ki je začel ropotati, drugače redni servis (olje, filtri,...).
Še največ "težav" sem v tem času imel z usnjenim volanom. Kot sem že pisal, se mi je usnjeni (no, kot takšnega ga dobavi Citroen) volan začel luščiti zgoraj. Po priznani reklamaciji, ga zamenjajo. Pa se tudi ta drugi po podobnem času začne luščiti. Rešitev sem poiskal po nasvetu iz tega foruma pri znanem avtotapetniku v Èrnučah. Njegov izdelek je kvaliteten in ga lahko priporočim vsem s podobno težavo. Je pa imel tapetnik tisti dan na dvorišču tudi BMW X6 in še nek premijski voz s podobnimi težavami, tako da se težave z usnjem pojavljajo pri marsikateri znamki.

Sicer sem z avtom zelo zadovoljen. Na vseh servisih, tudi danes, sem bil na pooblaščenem, kjer sem avto tudi kupil.

Roky

avtomatska klima -  če ročno nastavljate mesto vpiha npr. daš v noge, ali vam še vedno piha skozi druge zračnike (sredinske npr.)?
Ker nisem več pameten. Za moje pojme če nastaviš v noge mora pihat samo in le v noge - nikamor drugam.

slepec

piha povsod najbolj pa v noge,zgleda da se lopute ne zaprejo dovolj
mene to ne moti
jaz imam naštimano na 22st
-ročno
-piha naravnost i noge
-ventilator na 2
če rabim več povečam ventilator
z avtomatiko pa nisem zadovoljen preveč skoz piha enkrat toplo enkrat mrzlo

funfek

V nedeljo mi avto ni hotel vžgati pred trgovino. Za sekundo se prikaže kontakt, potem pa mrkne vse skupaj. Priklopimo na kable kolegov avto, kontakt zasveti, dela radijo, brisalci, luči. Vžge pa še vedno ne. Naslednji dan stari originalni akumulator ven, novi noter in vžge takoj. Ni pa bilo nobenega opozorila, vžgal je vedno takoj.

Avto je Berlingo 1,6 Hdi, letos maja bo 4 leta star, 103.000 km.

zagy.zagy

Pozdravljeni , vozim 120 VTI letnik 2010 , opremljen po željah , kupljen za 12800eur nov.
Prevoženih 87000 km brez težav.
Drugače ob Citrosih vozim tud VOLVO in se strinjam z onim zapisom da je za toliko denarja Bingič najboljši.

Rad bi pa dodal , smola na laku se čisti enostavno z navadnim šnopcom in vato, pa čudn ,da ni kdo probu z Nitro razrečilom to bi bli šele fleki.....

skrt3

smolo spraviš z rok in tudi s karoserije z olivnim oljem... poskusite

garac

šnopec je res odlična zadeva, ponavadi boksnem ene tri štiri šluke, potem pa mi je vseeno za fleke na barvi in drevesno smolo in smoli...

zagy.zagy, dobrodošel na forumu, hvala za nasvet
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TeMpL

http://www.automobilwoche.de/apps/pbcs.dll/article?Date=20140605&Category=Nachrichten&Lopenr=140609975#.U7e57KwRCUl

če bo oz je enako tudi v sloveniji je to zelo dobra novice za uporabnike. in malo manj za servicen delavnice :)

V Slo je je sice za ukini 90% ne samo 30 .. tako da.. Se pa strinjam je je potrebno zadevo urediti in resno dvigniti standarde servisov!!

alesz

Želja se ti bo kmalu uresničila.Od leta 2000 se štejejo vlaganja v avtoservisno dejavnost nedonosna,obstali bodo servisi ,ki se finansirajo iz drugih dejavnosti ,servisiranje pa morajo opravljati po pogodbi..................