Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Ah, daj. Vsako delo je donosno če si kvaliteten, imaš znanje, si pošten in nisi prelakomen.

Meni je lep primer Merlak,..

Fušar ima uro 15 ali 20 eur, in če ima kvaliteten pooblaščenec 25-30 eur to ni predrago in bo vedno imel dovolj dela, ter dovolj za lepo živet. Maš pa še vedno ene servise z uro 50 ali 60 eur, noter pa par tako levih mehanikov, da ne morejo živeti od fuša.

TeMpL

Da malo obudim zadevo :)

Belnigo sem ugotovil nov trik: (je celo znana napaka)

Èe pri 160km/h "nenadno odpreš okno na zadnjih vratih" .. tisto ki se odpira na "škarje" .. ti zvije streho :) z glasnim "pokom"...

Žal ni prvoaprilska.

Tisti ki ki imate pozane ličarje / kleparje in si upate zadevo poizkusiti, dajte posnet še kak "video".... (ali pa za video uporabite "citroen / testni" avto) ;)

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Citat od: TeMpL;189566Da malo obudim zadevo :)

Belnigo sem ugotovil nov trik: (je celo znana napaka)

Èe pri 160km/h "nenadno odpreš okno na zadnjih vratih" .. tisto ki se odpira na "škarje" .. ti zvije streho :) z glasnim "pokom"...

Žal ni prvoaprilska.

Tisti ki ki imate pozane ličarje / kleparje in si upate zadevo poizkusiti, dajte posnet še kak "video".... (ali pa za video uporabite "citroen / testni" avto) ;)

Uh, Kaj si nor !!

Moj Berlingo gre 160:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

MSrougeZX

Ne vem komu spoh pada na pamet da pri 160 odpira okno...AC hitrosti in odpiranje oken ne gresta skupaj pri nobenem avtu.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

alesz

To ni napaka,ampak fizikalno dejstvo,ki je prisotno pri vseh vozilih,pri katerih se tako nazaj odpirajo stekla,že od 126p naprej...........Ko odpreš okno ti izsesa zrak in znižanje tlaka v vozilu pomeni da ti potegne streho dol kot membrano.....Ne mi reč,da tega ne čutiš na bobenčkih,ušesnih mislim....

xpuser

Zakaj nisem imel teh problemov na avtu z šibedahom.

alesz

CitatZakaj nisem imel teh problemov na avtu z šibedahom
Ali si kdaj videl kako je ojačana streha zaradi strešnega okna.....?

xpuser

antasi

Citat od: xpuser;189593Ni bila tovarniška montaža.

števec laže:argue1:
meni pri 160 na uro po števcu berlingec po gpsu pa samo 149:Hammer3:
jebemtivsecitroeneposebipaberlingotrikrathurazatemplakonajdevsakodlakovjajcu
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

TeMpL

Citat od: alesz;189574To ni napaka,ampak fizikalno dejstvo,ki je prisotno pri vseh vozilih,pri katerih se tako nazaj odpirajo stekla,že od 126p naprej...........Ko odpreš okno ti izsesa zrak in znižanje tlaka v vozilu pomeni da ti potegne streho dol kot membrano.....Ne mi reč,da tega ne čutiš na bobenčkih,ušesnih mislim....

ja čutil sem pri XM ko sem pri 220km/h zapr strešno okno... (pa ni nič zvilo) ;)

126p "ni šel" 160 km/h in bil je z bistveno debeljše sicer nepocinkane počevine narejen...

Kakorkoli.. strhea bi lahko bila toliko ojačana, da bi to dejstvo zdržala.

Ste pa verjetno sami ugitovili, če ste kdaj sami "prali avto", kako "mehka" je streha. oz kak mala sila je potrebna da se upogne...

TeMpL

Citat od: MSrougeZX;189573Ne vem komu spoh pada na pamet da pri 160 odpira okno...AC hitrosti in odpiranje oken ne gresta skupaj pri nobenem avtu.

Kak 6 letnik, ki nima zvezanih rok ? Komot!

Èe bi ž bilo tako, bi moralo biti odpiranje oken "na gumb" = električno  in omejeno do  max 150km/h .... samo misli da bi dodatena prečna ojačitev stehe bila enostavnejša... in poroizvajalčev profit ne bi bil nič manjši...

:bombs:

MSrougeZX

6 letnik, na to pa sploh pomislil nisem, kljub temu da imam doma 5,5 letnika. :) Na srečo noben od avtov nima odpiranja stekel zadaj.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Zeko124

Verjamem da je voznja z Berlingom zelo udobna pri 160 km/h, se posebaj pa je dobro prekoraciti omejitev, ce imas male otroke da lazje zaspijo. ;):Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

antasi

Citat od: TeMpL;189607Kak 6 letnik, ki nima zvezanih rok ? Komot!

Èe bi ž bilo tako, bi moralo biti odpiranje oken "na gumb" = električno  in omejeno do  max 150km/h .... samo misli da bi dodatena prečna ojačitev stehe bila enostavnejša... in poroizvajalčev profit ne bi bil nič manjši...

:bombs:

ne rečem da ni berlingo 3 en klump,
ampak jaz ga imam kljub vsem njegovim slabostim rad
in uživam v vožnji-kaj češ sem čudn citroenar

Ti pa Vseskozi poudarjaš slabe lastnosti tega avta,
pa kako se potem sploh voziš,
saj si vedno slabe volje, ko se vsedeš v avto.
zdaj že vemo ,
-škripanje armature -grelca,
-podvozje ropota,
zadnja šipa v haubi poka,
-glasen odznotraj -ni dovolj izolacije,
pa še kej sem pozabil
zdaj pa še zanič streha..

verjetno si tudi imel smolo z letnikom in šlamparijo s sestavljanjem,
pa saj to smo obdelali že večkrat,
zdaj pa izgleda kot da ti šinfaš berlingota in posredno tudi citroene
mi ga pa branimo,
ampak še enkrat ponavljam,