C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Bober

Citat od: garac;95962Na otroke se še da neke popuste dobit ane, ampak je določena starostna meja, samo ne vem, če ni to samo za enoprostorce.

Tole mislim, da pa ne bo še  šlo, ker je otrok ravno "na poti". :emot112:

pmesar1

Citat od: Bober;96507Moj C4 je že prišel v salon. Počakam še plačo (da bo lažje z zavarovanjem; štartam iz začetka, ker bova stari avto še obdržala, :((), za 2 tedna bo že moj, juhuuuu.

A v enem tednu so ga pripeljali?
Moj bi naj bil narejen 18.04. pa mi pridajalec ni upal obljubit prevzema pred 25.05.
No zdaj je nekaj upanja da ga dobim do konec aprila :)

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pmesar1

Citat od: Bober;95847Midva sva ga naročila dober mesec nazaj, Tendance VTi 120 KM, dodatno dvopodročna klima (v paketu še senzor za dež, regulator in omejevalnik hitrosti, samozatemnitveno notr. ogledalo), parkirni senzorji zadaj in preklop ogledal, temno siva barva, rezervno kolo, z original jeklenimi platišči, vendar dodatno še alu platišča 16'' Oakland (ker so mi lepša).
Baje se je rodil (so ga izdelali) danes, planirano ga prevzameva za recimo 3 tedne.

juhuuuu

Mislim da ne, če je bil izdelan 23.03.

garac

to pa res najbrž ne, torej je upanje zate
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Daniel_H

Hello.
Torej po parih obiskih salonov, tehtnem razmisleku tudi sam naročil C4 EXCLUSIVE VTI 120, s 17 platišči phoenix, barva SHARK GREY. Pri barvi kolebal med babylon red pa tole, že mel rdečega skoraj naročenega, a po ponovnem pogledu na greya sem si premislil :)
Sedaj pa čakajmo :S   (škoda da nimam time machina da bi prevrtel cajt naprej :D )
CIAO

Daniel_H

Aha pa še to, hotel prvo dokupti še paket xenona, opozorilnika za vozila v mrtvem kotu in nadzor tlaka v pnevmatikah, a sem si premisli, ker avto ponuja v verziji exclusive več kot rabiš za normalen vsakdan.
CIAO

dvorjan

@Daniel_H:
Kar posrecena izbira. Eno vprasanje - si bil na testni voznji? Se ti 120 KM atmosferski bencinar ne zdi podhranjen v tem relativno tezkem avtomobilu?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Daniel_H

Zdravo, priznam da atmosferca nisem vozil, vozil sem 110 dizla. Glej avta ne kupujem za neke pospeške, očetov megan 1.6 (116 konjev) mi gre čisto OK. Pa glede dizla delam premalo KM, (max 10000 letno).
Bi takoj vzel bencinarja 155, samo če bi mel ročni menjalnik, avtomatika me malo pusti skeptičnega, pa še cena bi bla kar višja, jaz osebno mislim, da bo tale bencinar 120 dovolj (če so enim dovolj že VTI 95) :D
CIAO

Sine64

Kar sem vozil testnega 120 bencinca, me moti edino to da po pritisku na gas dejansko nimaš filinga da avto kam potegne, to kar si dizelca probal bo razlika kar očitna po mojem mnenju, predvsem pri tem začetnem pospeševanju ko boš hotel kakšen tovornjak prehitet, ampak zdaj je kar je....

MSrougeZX

S tem zadnjim postom se popolnoma strinjam.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Citat od: Sine64;96799Kar sem vozil testnega 120 bencinca, me moti edino to da po pritisku na gas dejansko nimaš filinga da avto kam potegne, to kar si dizelca probal bo razlika kar očitna po mojem mnenju, predvsem pri tem začetnem pospeševanju ko boš hotel kakšen tovornjak prehitet, ampak zdaj je kar je....

To se pozna tudi pri 120 Vti v DS3-ki ... motor pokaže moč šele v višjih vrtljajih ...

Se pa da čisto lepo vozit tudi pri nizkih obratih (2000-3000), avto vleče, samo če pohodiš in hočeš hitro moč na razpolago je ni takoj, pol pa daš nižjo prestavo, pa gas ... pol pa gre.

Kaka hitra prehitevanja na regionalki se ne greš glih s 5 prestavo in 60km/h :)
V tretji pa je kar v redu in si potem hitro preko 100km/h in naprej.

Predvidevam, da se ta motor v C4-ki podobno obnaša kot v Ds3.

Jaz sem zadovoljen z mašinco in mi zadostuje :BigThumbs:

Daniel_H

Saj kot sem napisal, meni se ne gre za neke pospeške, mislim pa , da mi bo 120vti popolnoma zadostoval. Sicer pa kot povedano v prejšnjem postu, pač menjaš v nižjo prestavo in pohodiš - pač malo večja poraba pol  :)
CIAO

Lovrenèan

Citat od: garac;95757@lovrenčan, a ni tako, da vse luči in prikazovalniki razen hitrosti ugasnejo?

Z zgornjim gumbom ja.

Bober

Citat od: pmesar1;96610A v enem tednu so ga pripeljali?
Moj bi naj bil narejen 18.04. pa mi pridajalec ni upal obljubit prevzema pred 25.05.
No zdaj je nekaj upanja da ga dobim do konec aprila :)

evo, odgovor mogoče kakšen dan kasneje, kot bi bil lahko, ker sva imela testnega (še 1x) na preizkušnji.

Avto je bil že naročen 14.2., po prvotnem načrtu naj bil prišel v Slovenijo sredino aprila, vendar je šlo očitno hitreje in je že tukaj. Je bil pa dejansko naročen po meri. Èe bi se še enkrat odločil, bi najbrž izbral opremo exclusive, bi že spraskal tistega jurja evrov še nakako skupaj. Vsaj kolikor sem imel možnost videti in občutiti s testnim modelom. Ampak, ko bomo avto imeli, bo tole najbrž pozabljeno in se bomo prilagodili na takratno udobje.

Mi je pa trgovec v petek omenil (pa ni bila prvoaprilska), da naj bi se dizli občutno podražili (110 konjski za 1400€), to pa zato, ker dobijo en del iz Japonske (potres, cunami in te zadeve), zakar bo sedaj prišlo do zamud. Kar jih je bilo naročenih že vnaprej ali bo izdanih do konca aprila, bo menda obdržalo ceno, ostali pa navzgor. Bencinarji ostajajo enako.

Slikica pa pravi: "čakajoč, da me Bober odpelje"

Ko ga bomo pa imeli in preobuli v "bolj sijoče" čevlje, ga bomo pa še enkrat poslikali.