C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

C 4 ima najnovejši ključ od vseh citroenov(tisti lepi zaobljeni), ta ročna ni prav najboljše dizajnersko uspela, kot, da ne spada zraven...masaža sedežev pri exclusive, je tudi zanimiva zadeva...zanimivo, da c4 ima utičnico 12 v v prtljažniku, kar niti c5 nima(razen tourera seveda...)...zelo uspel in kvaliteten avto...

Citroenovc

@gule - glede na to, da imaš med vožnjo ročno itak spuščeno - mislim, da ne moti kaj preveč ;-)

@bober - čestitke. On z labodom, ko koraka proti avtu. Odlična.
Ej - v katerem meniju pa nastavljaš lahko dolžino osvetlitve kabine?
OK

LP
Primož

pmesar1

@Bober - čestitke še od mene. Veliko srečnih kolometrov!
Jutri ga prevzamem tudi jaz :) sicer brez park senzorjev, ampak zato z bež notranjostjo.

dvorjan

Citat od: Bober;98210Ga pa sedaj res še ne priganjam v visoke obrate, nekako se navajam menjati v višjo prestavo po "navodilu" iz displaya. Prikaz za prestavo navzgor se nariše kmalu po 2500 obratih; na ta način sicer res ne pridobiš moči/zagona za pospešek, pač pa voziš zelo ekonomično.

Jah, ekonomicno in utrujajoce za motor. Je le atmosferski bencinar, ki pac okoli 2000 rpm nima nobene moci. In sam ne vidim prav nobenega smisla, zakaj bi moralo tistih 45 konjicev (ce jih je sploh toliko pri omenjenih obratih) vleci tono in pol. Ti ga lepo sprehajaj do 3500 ali 4000 rpm pa bo tudi vozna dinamika ok, za vzdrzevanje max hitrosti pa pac lahko uporabljas tudi visje prestave. Seveda za voznjo po ravnem ali navzdol. Pri voznji v klanec bo poraba manjsa, ce bos sel prestavo nizje in se ga lotil z nekaj vec obrati (pa se obnemogel ne bos na koncu).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Bober

Hvala za čestitke in lepe želje; ja, bomo spustili počasi konje iz "kasa" v galop in v dir; naj zarezgetajo in pokažejo, zakaj so v mašini. Seveda policistom pa tudi ne bomo dali veselja, da bi jih kaznovali.

@citroenovc: menu: personalisation - configuration : define the vehicle parameters : interior lighting : -follow me home headlamps  in še  -welcome lighting ; obkljukaš in nastavljaš na 15, 30 ali 60sek

@pmesar: no, pa si le dočakal; si videl, hitreje, kot si pričakoval in so ti iz avtohiše obljubljali; srečno in varno tudi tebi

dejc

Ker imam malce preveč časa sem se spravil preračunavat smiselnost nakupa bencinskega ali dizelskega modela. In sedaj me zanimajo morebitne realne izkušnje pri porabi 1.4 in 1.6 bencinskega agregata (95 in 120KS) ter pri 1.6 HDi (90 in 110KS)?

Po tovarniških specifikacijah se kombinirana poraba bencinskega agregata giblje med 6.1 in 6.3L/100km ter dizelskega agregata med 4.2 in 4.7L/100km (odvisno od motorja in dimenzije platišč/pnevmatik) vendar sam temu ne vrjamem najbolje.

garac

bencinar 95 je vsekakor premalo za ta avto, enako dizel 90
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dejc

Za bencinarja si mislim, da je podhranjen in bi sklepal, da bi imel ob neki dinamiki vožnje s porabo prekašal 1.6 VTi-ja. Za 90KS dizla pa nimam ideje.

Xandrej

Citat od: dejc;98821Ker imam malce preveč časa sem se spravil preračunavat smiselnost nakupa bencinskega ali dizelskega modela. In sedaj me zanimajo morebitne realne izkušnje pri porabi 1.4 in 1.6 bencinskega agregata (95 in 120KS) ter pri 1.6 HDi (90 in 110KS)?

Po tovarniških specifikacijah se kombinirana poraba bencinskega agregata giblje med 6.1 in 6.3L/100km ter dizelskega agregata med 4.2 in 4.7L/100km (odvisno od motorja in dimenzije platišč/pnevmatik) vendar sam temu ne vrjamem najbolje.

Tendance Hdi 110 konjski : 18.940,00 EUR
Tendance 1.6 tvi 120 konjski: 16.640,00 EUR

Razlika je 2300€ poraba je razlika med tema dvema 1 liter največ če mene vprašaš. Zdaj pa si zračunaj kdaj dobiš to razliko 2300€ noter. Seveda če si ljubitelj dizlov je smotrno drugače pa nebom in nikoli nisem razumel takega dejanja.

dvorjan

Ah, ne, Xandrej, bodi realen. Razlika v porabi je vsaj (!) dva litra, se raje vec, seveda v prid dizla. Od povprecni dinamiki torej 9 litrov mesano za bencinarja in 7 za dizla, s tem da ima dizel precej vec rezerve pri doseganju nizjih vrednosti. Tisti ultra sparovci seveda lahko dosezejo tudi 7 in 5l/100km ter se cudijo, zakaj so vsi ostali udelezenci v prometu jezni nanje. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

borut1974

Dizel 1,6 - 112 KM - po 2600 prevoženih kilometrih je poraba mešanega cikla vožnje (kar pomeni v mojem primeru po avtocesti okoli 150 km/h in dinamična vožnja po mestu - 6,1 litra. Kot vidim bencinar še zdaleč ne vidi te porabe. Èe bi ga nekoliko šparal bi zlahka pristal pri 5,5 litra porabe, kar pomeni nekoliko počasnejša vožnja po avtocesti.
Drugo poglavje pa je dinamika v vožnji. Bencinar neturbaš je anemičen, pa naj reče kdorkoli karkoli hoče. Sam sploh ne razumem, kdo kupuje avte s takimi motorji, ker roko na srce, take so vozili naši fotri 20 let nazaj, ko smo prevekslali iz jugotov in podobnih. In še danes so ti motorji enaki, le da so takrat imeli 75 ali 80, morda celo 90 konjev danes pa jih imajo 120, vendar niso danes nič bolj šparovni niti nič bolj ne potegnejo,občutki pa so enako bedni s tistim priganjajanjem v visoke obrate in občutkom kot da avto nikamor ne gre.
Ko pa voziš dizla, ki se ga v kabini novega c4 ne sliši, in ko peljem sopotnike ne morejo verjeti, da je pod pokrovom res dizel, pa je to povsem druga pesem, avto vleče v vseh prestavah. Bolj dinamična izbira bi verjetno bila še 2.0 dizelca z verjetno zelo podobno porabo kot 1,6,dizel.
Za bencinskega turbaša pa takole. Bi ga imel, ampak v ds4, če bi ta avto imel le zase in še to 200 konjsko različico. To je motorček za uživanje, ampak ne za vsakodnevno vožnjo. Sorry. Za vikende pa - za sprostitev.

dejc

Xandrej nisem spraševal o razliki v ceni ampak o porabi goriva v praksi.

borut1974 hvala za info:BigThumbs:

Še kakšen podatek za bencinarja?

Sine64

Citat od: borut1974;98842Dizel 1,6 - 112 KM - po 2600 prevoženih kilometrih je poraba mešanega cikla vožnje (kar pomeni v mojem primeru po avtocesti okoli 150 km/h in dinamična vožnja po mestu - 6,1 litra. Kot vidim bencinar še zdaleč ne vidi te porabe. Èe bi ga nekoliko šparal bi zlahka pristal pri 5,5 litra porabe, kar pomeni nekoliko počasnejša vožnja po avtocesti.
Drugo poglavje pa je dinamika v vožnji. Bencinar neturbaš je anemičen, pa naj reče kdorkoli karkoli hoče. Sam sploh ne razumem, kdo kupuje avte s takimi motorji, ker roko na srce, take so vozili naši fotri 20 let nazaj, ko smo prevekslali iz jugotov in podobnih. In še danes so ti motorji enaki, le da so takrat imeli 75 ali 80, morda celo 90 konjev danes pa jih imajo 120, vendar niso danes nič bolj šparovni niti nič bolj ne potegnejo,občutki pa so enako bedni s tistim priganjajanjem v visoke obrate in občutkom kot da avto nikamor ne gre.
Ko pa voziš dizla, ki se ga v kabini novega c4 ne sliši, in ko peljem sopotnike ne morejo verjeti, da je pod pokrovom res dizel, pa je to povsem druga pesem, avto vleče v vseh prestavah. Bolj dinamična izbira bi verjetno bila še 2.0 dizelca z verjetno zelo podobno porabo kot 1,6,dizel.
Za bencinskega turbaša pa takole. Bi ga imel, ampak v ds4, če bi ta avto imel le zase in še to 200 konjsko različico. To je motorček za uživanje, ampak ne za vsakodnevno vožnjo. Sorry. Za vikende pa - za sprostitev.

se strinjam. Imam C4 mk.1 90km pa se mi zdi da bolje vleče na cesti kakor novi C4 120km bencinar Exclusive, ki sem ga vozil testnega. Predvsem pri prehitevanju, ko avto še nima 3.500 obratov...

aygo

Citat od: dejc;98848Xandrej nisem spraševal o razliki v ceni ampak o porabi goriva v praksi.

borut1974 hvala za info:BigThumbs:

Še kakšen podatek za bencinarja?

Nekaj podatkov z neta:

http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/12-Citroen/594-C4.html?constyear_s=2010&constyear_e=2011&page=2&powerunit=2
[SIGPIC][/SIGPIC]

dejc