C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Zaradi cen surovin so se vsi modeli aprila podrazili, ampak podrazitve so v rangu 200 do 400 evrov, ne pa skoraj jurja in pol. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pmesar1

Bober, so bili res hitri pri tvojem :)

Jaz sem naročil točno 14 dni kasneje kot ti, črnega z bež notranjostjo, tudi Tendance, bencinar 120 KM, + paket avtomatska klima.
Exclusive me nekako ni toliko navdušil da bi naredil korak višje, pa še sredinska konzola z električno ročno mi ni bila preveč. Klasika je le klasika, pa še slovenski izdelek :). Cena pa je tudi bila pomemben faktor.

No, komaj čakam.

ModelJT

Citat od: pmesar1;96888Klasika je le klasika, pa še slovenski izdelek :).

Kako to misliš "pa še slovenski izdelek"?
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: modeljt;96889Kako to misliš "pa še slovenski izdelek"?

Verjetno je "Made in Slovenia". CIMOS mogoce?

Bober

Citat od: pmesar1;96888Bober, so bili res hitri pri tvojem :)

Jaz sem naročil točno 14 dni kasneje kot ti, črnega z bež notranjostjo, tudi Tendance, bencinar 120 KM, + paket avtomatska klima.
Exclusive me nekako ni toliko navdušil da bi naredil korak višje, pa še sredinska konzola z električno ročno mi ni bila preveč. Klasika je le klasika, pa še slovenski izdelek :). Cena pa je tudi bila pomemben faktor.

No, komaj čakam.

Gledam še tisti tvoj prejšni post, pa mi nekako ne gre skupaj. Naredijo ga datuma x, dobiš ga pa mesec in teden kasneje??? eh, ta je prehuda. Meni je bilo rečeno, da je nekako v enem tednu po proizvodnji že v Sloveniji. Ker ni razloga, da bi zavlačevali z dobavo. Zapeljejo ga po tesni progi (da izpadejo viška vijaki in matice ven, haha) in gremo dalje ... Nimaš stroškov s skladiščenjem, dodatno logistiko, morebitnimi vremenskimi problemi do prevzema,... skoči še kdaj vmes do trgovca, pa naj preveri zadevo. Saj je sedaj v dobi računalnikov dovolj dobra podprtost s sledenjem.
Ampak avtomatska ročna je pa dobra zadeva: daš v brzino, malce počepne in spelješ ....

pmesar1

Jap, tudi meni se je grozno dolgo zdelo za en prevoz iz Francije v Slo (sploh ker ga prevzamem v Kopru).
Verjetno se je hotel samo zavarovat da mu ne bi stal vsak dan za vratom če bi šlo kaj narobe + verjetno odvisno kako pogosto imajo zbirnike.
Nič, ko pride datum proizvodnje ga pokličem, pa da vidimo.

Bober

V glavnem, C4 imamo že nekaj dni doma, pa smo tako zaposleni, da tudi ne najdem časa, da bi kaj opisal. Zaenkrat ni problemov z njim, se navajamo na vso opremo, udobje in nov način vožnje. V prihodnjih dneh pa kakšna beseda več in seveda še kakšna fotka.
Lp vsem

dvorjan

@bober:
Super. Porocaj, kako skrbis za utekanje vozila. Lepo ga vozi "skozi obrate", na zacetku ni zdravo vklapljati tempomata in voziti dolgo s stalnimi obrati, ampak je fino, da se masina cim bolj raznoliko vrti ...

Bober

No, tega pa nisem ravno vedel. Pa sem se ravno v nedeljo zapeljal malce po avtocesti, da sem pretestiral tempomat in omejevalnik hitrosti. No, od tridesetih Km ga tudi ne bo pobralo menda. Ga pa sedaj res še ne priganjam v visoke obrate, nekako se navajam menjati v višjo prestavo po "navodilu" iz displaya. Prikaz za prestavo navzgor se nariše kmalu po 2500 obratih; na ta način sicer res ne pridobiš moči/zagona za pospešek, pač pa voziš zelo ekonomično.
Glede na testnega 110 konjskega dizla imam občutek, da vleče sicer malo manj močno (prožno), saj je tudi logično, ker ima kar nekaj navora manj. Je pa bencinar zelo tih, v malce višjih obratih pa dobi zelo "zanimiv" zvok. Poraba po cca 265 km se vrti malo čez 8 litrov (kombinirana vožnja), s tem da je bila prvih 100 km kar visoka (čez 9 litrov) - mogoče še neutečena mašinka in računalnik.
Glede opreme (tendence): displayi v oranžni barvi, na armaturi lahko nastaviš intenzivnost barve števcev v 16(!) stopnjah, gumbi so vsi na dosegu roke in prstov, malce privajanja na začetku pa je vsekakor potrebno. Imaš možnost nastavitve štirih različnih tonov (ob recimo vklopljenih smerokazih), nastavitve prižgane dodatne luči v ovinkih (do 40 km/h), vklopa glavnih (kratkih) luči spredaj in zadaj ter osvetljenosti celotne notranjosti ob odklepanju / zaklepanju vozila za 15, 30 ali 60 sek. Zanimiva zadeva je vsekakor indikator neprivezanega potnika na točno pozicijo sedeža zgoraj ter dodatni prikaz na armaturi. Parkirni senzorji (zadaj) dobro služijo svojemu namenu; na moj občutek bi avto ustavil že preden zadeva prvič zapiska. Prtljažnik presenetljivo velik, dobra zadevca je lučka v notranjosti, katero lahko iztakneš in jo uporabiš zunaj. V prtljažniku sveti "bočno", zunaj pa "naravnost". Ob zaklepanju vozila se stranska ogledala pomaknejo k vozilu.

Èe strnem vse skupaj v enem stavku: razočaran prav gotovo nisem, tako glede voznih lastnosti kot tudi vse opreme. Saj če bi človek imel debelejšo denarnico, bi prav gotovo razmišljal najprej o opremi Exclusive nato še o dizlu, vendar mislim, da sem za ta denar dobil pošten, dober, zanimiv, zanesljiv, lep in uporaben avto.Ker se jih res veliko še ne vozi po cestah (razen testnih) ga ljudje radi in z zanimanjem pogledajo - ker izgleda predvsem sprednji konec malce divje. Vsekakor pa je lepši od marsikaterega Renaulta ali Vw-ja.

Še nekaj obljubljenih slikic. Na platiščih sicer še manjka sredinski pokrovček s Citroenovim znakom (sem mislil, da priložijo to zadevco direkt zraven, pa so me razočarali ...). Evo, ob fotoseansi ga je prišel pogledat še lepotec iz bližnje reke, vendar se je po ogledu zamislil in osramočen umaknil....

Èe ima kdo kakšno vprašanje, kar z besedo na dan.

Bober

Bober

in še razočarani (ali ljubosumni) labod:

MSrougeZX

Čakaj malo...kaj je z pokrovčki na platiščih??? Pa to mora bit zraven...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Bober

Platišča so bila naročena dodatno - avto je prišel z jeklenimi platišči. Menda je treba te pokrovčke naročiti še posebej, prav tako kot recimo tudi vijake....

Gox

Srečno vožnjo z novo mašinco :BigThumbs:

garac

si boš pa lahko izbral barvo pokrovčkov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/