C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Lovrenèan

Citat od: Bober;95709Fantje, lepo pozdravljeni od novega člana.

Eno vprašanje: za kaj so komande na volanu C4 II, levo spodnji del?? Bolj gledam, manj mi je jasno. Na desni strani spodaj je za telefon. Ker teh komand potem ni v opremi Tendance (no, razen če ima bluetooth).

Spodnji je osvetlitev v kabini, zgornji pa še nisem zagruntal, oz. ne opazim nobene razlike, če ga pritisnem...

garac

@lovrenčan, a ni tako, da vse luči in prikazovalniki razen hitrosti ugasnejo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Daniel_H

Pozdravljeni.
V soboto grem pri nas na Ptuju do citroena, pa do MBja (CITY) skočim in v Mursko do AVTO CIT, pa verjetno ga naročim ta vikend :D
Definitivno bo bencinar 120KS in exclusive, samo verjetno bom dodal še kako dodatno opremo, bom pa ga del odplačal del pa kredit oz. leasing.
Mogoče še kak nasvet do tega vikenda ;)
Hvala in LP

garac

že prej si zamisli kako opremo, da dobiš eno osnovno ceno, potem pa od trgovca do trgovca, kdo bo ta isti avto dal ugodneje.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

MSrougeZX

Po moje v ceni ne bo neke razlike pri nobenem...edino kdo ti kaj šenka zraven...tepihi...itd.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Bober

Midva sva ga naročila dober mesec nazaj, Tendance VTi 120 KM, dodatno dvopodročna klima (v paketu še senzor za dež, regulator in omejevalnik hitrosti, samozatemnitveno notr. ogledalo), parkirni senzorji zadaj in preklop ogledal, temno siva barva, rezervno kolo, z original jeklenimi platišči, vendar dodatno še alu platišča 16'' Oakland (ker so mi lepša).
Baje se je rodil (so ga izdelali) danes, planirano ga prevzameva za recimo 3 tedne.

juhuuuu

Daniel_H

@bober

NICE :D
Kuj malo zavidam, kje pa kupli in končna cena (kaki leasing oz kredit če ni skrivnost?)
LP

Bober

Predvidena cena z upoštevanim komercialnim popustom (-2400€) je 15340. Zraven je dodano še rezervno jekleno kolo (60€). Dodatna alu platišča Oakland so nekje še 140€ po komadu. Kot smo malo računali je ta zadeva nekje 100 -200 € cenejša, kot če bi vzel avto z alu platišči Boston (kot opcija), potem pa dodatno kupoval še jeklena platišča in okrasne pokrove za zimske gume (da imaš zadevo ločeno, pa potem samo previjačiš). Pa še ta so mi bila bolj všeč, kot rečeno.

O plačilnih pogojih še nismo dorekli zadnje besede, ker se zadeva in možnosti / ugodnosti mesečno spreminjajo. Bom videl, kaj bo aprila v zmožnosti. A že kdo kaj ve??? Na lizing je še 500€ cenejši, vendar moraš na lizing vzeti vsaj 1/2 vrednosti avta. Tako da preplačaš nekaj z obrestmi nazaj. Mislim, da bom vzel kredit za 1/4 avta na dve leti, preostalo gotovina. Pa sem nekje na istem na koncu, kot pri lizingu. Najbolj ugodno pa bi recimo bilo, pol zdaj, pol naslednje leto, vendar tega menda nimajo več.

garac

Na otroke se še da neke popuste dobit ane, ampak je določena starostna meja, samo ne vem, če ni to samo za enoprostorce.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

_Kathy_

Živjo,
še ena sveže pridružena vašemu forumu :) sicer voznica citroena saxo, ki je še prvi avto in sem navdušena..pa je prišel počasi čas da ga zamenjam in moram rečt da je tudi meni ta c4 zeellloooo všeč. Edino kar me zmoti je to, da me trgovci povsod obravnavajo lej smrkljo hoče probno vožnjo na koncu pa avta tudi kupila ne bo :( ja žal še vedno obstaja tako obnašanje.. Èe bi kupovala samo lepoto avta niti nebi želela na probno vožnjo. Na mojo srečo pa mi več pomeni dobra vidljivost in uporabnost kot pa izgled. Pomembno je da lahko brez večjih naporov spremljam promet okoli ter vsa ogledala. Kako je kaj s tem pri novem ali starem c4? Nisem še imela te priložnosti sprobat, zato sprašujem vas za info iz prve roke..
Trenutno se mi kaže priložnost kupit c4 letnik 2006 1.6V 5vrat..sicer je redno servisiran 100.000km, so prijatelji od staršev avto je baje res ohranjen..edino kar me skrbi je to ker mu je prodajalec rekel da ima neko napako z računalnikom..pa saj če se resetira in odpravi kar je narobe naj bi potem delal normalno? Kako je kaj s porabo? Baje je kar požrešen..nisem pa ga še videla "v živo"..

Že vnaprej hvala za odgovore, bom zelo vesela :))

Lp

garac

@kathy, kolikor ga priganjaš, toliko pije, do 3000 obratov je poraba ok, potem pa pač naraste.
Kar se prodajalcev tiče imaš najbrž zelo prav, ampak, če imaš vozniško več, kot 2 leti, nisi mladi voznik, potem bi ti morali dat avto za en krog.
Novi c4 je sicer kar pregleden, mislim, pa da se ga sicer hitro privadiš, tako novega, kot starega C4, sigurno pa je tvoj saxo bolj pregleden.
Prodajalec naj odpravi napako, če je res samo malenkost, potem pa srečno vožnjo!
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Sine64

Citat od: Daniel_H;95787Pozdravljeni.
V soboto grem pri nas na Ptuju do citroena, pa do MBja (CITY) skočim in v Mursko do AVTO CIT, pa verjetno ga naročim ta vikend :D
Definitivno bo bencinar 120KS in exclusive, samo verjetno bom dodal še kako dodatno opremo, bom pa ga del odplačal del pa kredit oz. leasing.
Mogoče še kak nasvet do tega vikenda ;)
Hvala in LP

v Kopru imaš testnega črnega 120km bencinca Exclusive oprema, ki je v bistvu uporabljen za službene namene...sem ga vozil in je kar ok...mene osebno sicer moti da ima premalo navora (bi bil boljši dizel).

_Kathy_

Iz C4 sem prešla na C3, ki mi bo cenovno vsaj bližje kot C4..seveda bo treba na testno vožnjo da vidimo kako zadeva teče ampak nekako kaže da bo to moj naslednji avto v kratkem..najprej je treba na servise po ponudbe in potem izbrati :) upam da se čimbolje izteče :)

Bober

No, nekako je C3 tudi malce bližje dekletom in ženkicam, kot pa recimo C4. Posebej še tudi, če še nimaš družine. Posledično bo to ravno dovolj velik avto, če recimo ne boš pretiravala s prtljago, pa tudi poraba bo zmerna. Malce preglej avto.net (vpiši registracija 2011), da vidiš kakšno je stanje z novimi avtomobili, predvsem da dobiš občutek kakšen je avto "v paketu": motor, oprema, barva = cena. Potem se zapelji do trgovca, vzami kakšen katalog, cenik dodatne opreme, zmeni se za testno vožnjo. Naj ti naredijo še imitacijo plačevanja s kreditom ali leasingom, da boš videla kje približno finančno stojiš. Nato boš že vedela bolje, kaj od avta želiš in pričakuješ. Èe si boš izbrala svojo verzijo po naročilu, čakaš kakšen mesec, dva, če boš pa vzela že "avto iz salona", dobiš pa mogoče še kakšen evro popusta več. Ob registraciji računaj še na cca 600 - 800€ stroškov z zavarovanjem (najbrž kasko, ker bo nov / odvisno od tvoje bonitete) ter še cca 100 € za prvo registracijo. Vsekakor želimo,da dobro izbereš.

Moj C4 je že prišel v salon. Počakam še plačo (da bo lažje z zavarovanjem; štartam iz začetka, ker bova stari avto še obdržala, :((), za 2 tedna bo že moj, juhuuuu.