C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

A gox, saj si izkusil, kako so prijazni, ko prodajajo, če bi pokazal pravi interes, brez skrbi, bi šel z njo lahko tudi na test.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Daniel_H

Citat od: borut1974;92267Jaz sem praktično že lastnik nove štirice. Zaarou sem testno Exclusivko, ker je to povsem drug avto kot nek Tendance z dodatki. Poleg tega je bila cena za tako opremljen avto v tem razredu več kot ugodna. Zdaj že komaj čakam na prevzem, ker je po testni vožnji pustil v meni daleč najboljše občutke (golf6, astra, c4) vizualno in komfortno z edino manjšo pomanjkljivostjo - menjalnikom, ki, roko na srce, ni na ravni germanskih konkurentov. Vse ostalo pa je daleč pred trenutno konkurenco!
Slike sledijo, takoj ko ga dobim!

Zdravo.
Kateri exclusiv maš to (motor in menjalnik?)
Pa kaj še kaj dodatne opreme zraven?
Seveda te kar čisto razumem, da komaj čakaš, da bo avto pri tebi, ker sam sem se tudi zelo ogrel za to novo C4-ko :D

borut1974

1,6 dizel, ročni menjalnik.
Od opreme ima pa praktično vse razen steklene strehe, navigacije in HiFi ozvočenja (ampak to zadnje bom že sam uredil).

Xandrej

Sicer moje mnenje... Danes sem gledal test C5 155 THP imeli so obširen test... seveda z avtomatskim menjalnikom... motor ima vso moč že pri 1400 obratuh (bencinar) in pri 1900 tonski kravi z avtomatskim menjalnikom so avto na testu spravili na reci in piši poraba 8.1 litra!!! Načeloma bi se komot vozil recimo z 6.5 litri ali manj... Èe se po vsem tem splača dizla sem pa jaz picikl!!! Kaj šele pri kaki C4... Pa sicer sem to gledal ker se prijatelj zanima za to vozilo se pravi C5 155 thp avt.

Èe primerjaš dizla recimo pri C4 2.0 HDi pa 1.6 thp... Zmogljivosti so identične s tem, da ima dizel pri 2000 obratih ves navor bencinar pa že pri 1400 obratih... Je pa dizel dražji od bencinca govorim o exlusiv izvedenki okrogla 2000 jurja... Pa oba sta avtomatizirana...

Pa pospešek 8.6s od 0-100... Lepo to!

borut1974

Ne bo držalo.
Povprečja thp-ja ne spraviš pod 8 ali celo 8,5 litra.
Prej se vrti minimalno okoli 9 litrov.
 Je pa seveda pomembno, akkšno vozlio želiš.
Jaz citroena nisem nikoli kupoval zaradi pospeškov.

zlikovski

Tak abom povedo: ko je cigan naučil konja da neje več mu je crknil, se pravi če hočeš konje pa navor, more tud žret. Se spomnite fizike, mehanike, termodinameke, enačbe,... Nič papenzi nič brm brm.

Xandrej

Citat od: borut1974;92660Ne bo držalo.

Poglej si teste C5 s tem motorjem...Poraba na testu (jih ne šparajo) pa je 8.1 litra... C4 pa tehta 1270 kg... C5 pa 1900 skoraj... DS3 ki sem ga ima je bil testni veš, da se testni avti ne šparajo. Povpreček je bil ko sem ga dobil 8 litrov... Seveda je potem bilo liter manj... Pa še manj... Moje trditve kažejo spet pri testih:

Citiram: Copy paste iz Avtomagazina:

Prodaja: Citroën Slovenija
Cena osnovnega modela: 18.300 €
Cena testnega modela: 19.960 €

Moč: 115kW (156KM)
Pospešek (0-100km/h): 7,3s
Največja hitrost: 214km/h
Povprečna poraba: 6,7l/100km

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/citroen-ds3-16-thp-115-kw-sport-chic/

Moj C5 3.0 V6 je žrl 9 litrov tak da...

C4 HDI pa je še skoraj 100 kil težji od bencinskega THP - ja... Pa še na ketno je... ni ga anštajna na svetu ki me prepriča, da kupim dizla iz nobenega razloga... Pa nima ne Fap filtra pa nič.... Pa še cestnina je bolj poceni!!!

Xandrej

Citat od: borut1974;92660Ne bo držalo.

Zdaj si se malo sam sabo malo skregal saj bencinar doseže že svojo največjo moč pri 1400 obratih in ima konstantno krivuljo 240 nm do 4000 obratov!!!... To je lagodna vožnja!!! Pa ne gre se tukaj o pospeških govorimo tudi tukaj v prid lagodni vožnji! Saj se pri priganjanju nič več ne zgodi... To je pravi motor. :BigThumbs:

borut1974

Moja pomota. Mislil sem da govoriš o navoru.
Sicer je pa pri meni blo tako.
Èe ga nisem mogel sprobat, ga tudi vzel ne bom in teh se ni dalo sprobat.
Èe pač rabiš tak avto, ga vzameš, drugače ne.

Xandrej

To pa je itak stara pesem pri citroenu slovenija...

Zadnjič smo na C6 čakali par mesecev s tem novim 3.0 HDI motorjem, da bi ga potencijalni kupec lahko sprobal... Ko smo ga dočakali vse lepo pa prav ampak avto ne gre nikamor... OK dajte nam C5 s tem motrjem... Nimamo... Aha... Probali bi 1.6 Thp ... Nimamo... Pa daj idi v luliko kak sploh prodaš še kaki exluziven avto če ga človek ki bi spajtlal 50 000 jurjev sploh probat ne more... Pa daj daj...

borut1974

No, nekaj opažanj o novem C4. Imam ga že 6 dni. Avto se vozi super in zelo dinamično. Nobenega nagibanja v ovinkih (verjetno k temu dodatno pripomorejo nizkopresečne pnevmatike). Motor (1,6 dizel, 112 KM) vleče v vseh šestih prestavah nenormalno. Nobene anemije ni. Občutek imam, kot bi bil pod pokrovom prostorninsko večji motor. Motorja v potniški kabini praktično ni slišati, definitivno pa ne moreš vedeti, da je pod pokrovom dizel. Avto ima kar nekaj "bonbončkov", od nastavljanja barvnih nians (modro belih) osvetlitev merilnikov do izbire različnih opozorilnih zvokov, vso varnostno opremo, od katere je zelo priporočljivo in tudi dobro deluje nadzor mrtvega kota v zunanjih ogledalih. Merilnika prostega parkirnega prostora mi še ni uspelo preizkusiti, baje pa pove celo težavnostno stopnjo parkiranja, glede na to, koliko prostora je na voljo.
Od opreme za udobje je zanimiva masažna funkcija v sedežu, ki ni zoprna, kot je bilo opisano v nekaterih testih. Dejansko povsem nežno masira navzgor in navzdol in bolj in manj v ledvenem predelu hrbta. Stvar deluje prijetno. Sprednji sedeži so odlični (pol usnjeni), z zelo dobro bočno oporo.
Ozvočenje v avtu sicer ni slabo (mogoče radio malo prešibak - nobenih podatkov ni nikjer o lastnostih radia!), manjka basov, kar bo rešil basovski zvočnik, kretnic verjetno tudi ni v prvih zvočnikih. Se bi pa dalo verjetno ozvočenje dobro porihtat, saj ima tudi v zadnjih vratih možnost ločenega sistema zvočnikov (nizko/srednje tonski in visoki zvočnik).
Materiali v notranjosti delujejo v večini dovolj kvalitetno, le predal pred sopotnikom deluje ceneno.
Bluetooth deluje odlično (povezano v nekaj sekundah brez branja navodil), prenaša celo glasbene datoteke iz mobitela. Kvaliteta zvoka je tu potem  odvisna od protokola, ki ga podpira mobitel.
V glavnem, zaenkrat sem zelo zadovoljen. Slike avta pa sledijo najverjetneje danes!

Xandrej

Sprednji sistem ven en dober sprednji sistem zadaj bas pa vseskup na 4 kanalca pa fertik... kaj boš z zadnjimi zvočniki?

Maso77

Ve kdo, kako glasen je bencinski motor? V c4 picasso pri 130km/h doseže 4000 obratov in je enostavno preglasen.

borut1974

Najprej bom preizkusil samo z wooferjem, potem bom videl, tudi zadnje zvočnike bom zaenkrat pustil kot so, čeprav ne razumem,  zakaj niso mogli dati vsaj še ločenih visokotoncev. Vprašanje, če uporablja tisti Denonov sistem kaj drugačne zvočnike. Po mojem je samo ojačevalnik nekje in woofer zadaj.

Kar se pa tiče bencinskega motorja in njegove glasnosti. Vprašanje, koliko ga je resslišati. Tale dizel ima pri 170 km/h šele 3 jurje obratov in dejansko se sliši bolj kolesa kot motor.

Ker sem nov, kam se lepijo slike? V posebne rubrike?

garac

lahko jih odpreš novo temo ala moj C4, lahko jih dodaš tu, lahko jih daš v galerijo in dodaš link sem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/