C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Bober

Po 10 dneh in prevoženih malce čez 700 km vsestranske vožnje, mojih 120 konjev spije 7,8 litra bencina za 100 km. S tem, da so se na avtocesti pognali do max 170 km/h, gred motorja zavrteli preko 5000 obratov, nekajkrat zahrumeli in potegnili (do konca) v tretji in četrti prestavi, mestno vožnjo pa večinoma preživeli po predpisih. Kot sem dejal nisem pristaš polnjenja proračuna. Torej malo manj kot poln rezervoar (55 l); s tem narediš malce čez 700 km za ceno 70€. Upam, da bom držal porabo nekje na 8-ih litrih tudi v nadaljevanje ob podobno raznoliki vožnji. Koliko kilometrov več za manjšo ceno naredi človek pri dizlu, si mora seveda izračunati sam. Ko sem sam obračal številke za svoj nakup in sem k tovarniškim številkam dodal še 1 do 1,5 l porabe več, bi se mi glede na moje prevožene kilometre dizel "izplačal" po 5 do 6- ih letih. K temu je treba seveda dodati še način vožnje in osebno željo vsakega posameznika. Kaj želiš imeti in kakšen način vožnje gojiti? Si rad prvi v koloni, v sredini, zadaj ali daleč spredaj? Na svoji poti do službe (hobijev, nakupov,..) imam recimo 2/3 poti omejitev 50, kjer mi nobena turbina ne pride prav. Ne dizelska in tudi ne bencinska. Dodatek za turbinski motor bi bil cirka 4500€. Zaenkrat ga ne potrebujem. Pač, tista mladostna razigranost je za mano in ko začneš "furat" umirjeno družinsko življenje ti avto pred tabo (ali tesno za tabo) ne predstavlja več "sovražnika", katerega moraš za vsako ceno prehiteti ali mu ubežati.

Moje mnenje seveda, ga ne želim vsiljevati nikomur. Prav rad pa slišim še mnenja ostalih.

@dejc, računaj, da pri 120KM bencincu ne boš prišel pod 7,5 litrov, od tvoje noge pa je seveda odvisno, koliko preko 8 litrov boš presegel. Računaj na okroglo 8 litrov, pa ne boš naredil velike napake.

Gox

Koliko kg ima C4-ka?

Ta Vti120 ima 5 prestav?

Jaz s tako mašino v 1150kg težkem DS3 imam porabo v zadnjih 5.000km 7,7L/100km. In se mi zdi čisto normalna :) Pa mi ni problem prit na 5000obratov :) Pa še večinoma se skoraj vozim po mestu in bližnji okolici.

dejc

Bober lepo povzeto. Ravno to je bil moj pomislek, da je realna precej višja kot jo navaja proizvajalec.

Pri dizlu enostavno vem, da lahko pridem na nižjo porabo kot pri bencinarju. Je pa vprašanje v razliki nakupne cene, stroških servisiranja in število kilometrov, ki bi jih prevozil z vozilom, da bi imelo smisel poseči po dizlu. Seveda, če ob vsem tem odštejem kakšne morebitne okvare turbine ali injektorjev.

Bober

Prazen avto (po homologaciji): 1280 kg; kar pomeni s polnim tankom in voznikom malo čez 1400 kg, s sopotnikom pa recimo na okroglo tono in pol.  

ja, 5 prestav, šesta prav gotovo ne bi bila napaka

Bober

Zdaj bom pa padel iz tiste slike "umirjenega in družinskega človeka". Je kdo tukaj iz servisa?

Koliko stanejo kromirane stranske zaščitne letvice? Kat.št. 9423.04 (mal ga je pa treba našminkati) :take_picture:

MSrougeZX

Pomoje stanejo toliko da si boš hitro premislil.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Verjetno ne bodo poceni ... samo za info .. 2 obročka, krom plastika za okoli meglenk DS3 je bilo s popustom 35€ ...

Pokliči kar na prvi servis pa vprašaj, boš najbolj točno ceno zvedu.

MSrougeZX

Za C5 je krom lajšna obstrani na prednjem odbijaču taka kratka, stane pa približno 120eur.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Bober

eh, fantje, moram it jezen spat, mogoče bo dopoldanska izmena bolj poceni in ugodna.

Daniel_H

Citat od: Bober;98902Po 10 dneh in prevoženih malce čez 700 km vsestranske vožnje, mojih 120 konjev spije 7,8 litra bencina za 100 km. S tem, da so se na avtocesti pognali do max 170 km/h, gred motorja zavrteli preko 5000 obratov, nekajkrat zahrumeli in potegnili (do konca) v tretji in četrti prestavi, mestno vožnjo pa večinoma preživeli po predpisih. Kot sem dejal nisem pristaš polnjenja proračuna. Torej malo manj kot poln rezervoar (55 l); s tem narediš malce čez 700 km za ceno 70€. Upam, da bom držal porabo nekje na 8-ih litrih tudi v nadaljevanje ob podobno raznoliki vožnji. Koliko kilometrov več za manjšo ceno naredi človek pri dizlu, si mora seveda izračunati sam. Ko sem sam obračal številke za svoj nakup in sem k tovarniškim številkam dodal še 1 do 1,5 l porabe več, bi se mi glede na moje prevožene kilometre dizel "izplačal" po 5 do 6- ih letih. K temu je treba seveda dodati še način vožnje in osebno željo vsakega posameznika. Kaj želiš imeti in kakšen način vožnje gojiti? Si rad prvi v koloni, v sredini, zadaj ali daleč spredaj? Na svoji poti do službe (hobijev, nakupov,..) imam recimo 2/3 poti omejitev 50, kjer mi nobena turbina ne pride prav. Ne dizelska in tudi ne bencinska. Dodatek za turbinski motor bi bil cirka 4500€. Zaenkrat ga ne potrebujem. Pač, tista mladostna razigranost je za mano in ko začneš "furat" umirjeno družinsko življenje ti avto pred tabo (ali tesno za tabo) ne predstavlja več "sovražnika", katerega moraš za vsako ceno prehiteti ali mu ubežati.

Moje mnenje seveda, ga ne želim vsiljevati nikomur. Prav rad pa slišim še mnenja ostalih.

@dejc, računaj, da pri 120KM bencincu ne boš prišel pod 7,5 litrov, od tvoje noge pa je seveda odvisno, koliko preko 8 litrov boš presegel. Računaj na okroglo 8 litrov, pa ne boš naredil velike napake.

To so besede :) Tudi sam mam naročenega VTI 120, sicer exclusiva in komaj čakam. Mislim pa da bom tudi s tem motorjem sposoben kako omejitev prekoračit :) Letno bom delal max 10000km in vglavnem nisem niti razmišjal o dizlu pa tudi divjanje ravno ni zdravo v teh časih - posebno za mojo denarnico, pa enako mam tudi jaz na poti do dela kar nekaj omejitev 50 - 70 :funny34d:
CIAO

pmesar1

Torej C4 II VTI 120, Tendance je zdaj z mano 14 dni, prevozenih 1100 km in sem zenkrat zelo zadovoljen. Z izjemo menjalnika, ampak saj sem vedel da kupujem Citroena :) Le zakaj jim zraven motorja niso nemci naredili še menjalnika, seveda 6-stopenjskega??

No, zanima me pa tipka MEM pri tempomatu. Ne vem če sem slabo prebral navodila, ampak se mi zdi da nima nobene funkcije - razen da pokaže če imam v meniju vklopljene shranjene hitrosti ali ne - sama tipka v bistvu ne naredi ničesar. Še vedno se moraš do shranjene hitroski pomikat z dolgimi pritiski na + ali -. Veliko boljši bi bil sistem da bi MEM vklopi/izklopil shranjene hitrosi in bi se s +/- pomikal samo med prednastavljenimi vrednostmi, ne pa da skače še po vsem vmes.
Je to tudi pri exclusive tako?

lp

borut1974

Ja, pmesar1, tudi pri exclusivu je enako smešno.
Tudi meni je ta sistem preklapljanja zelo čuden.
Veliko bolj logično bi bilo tako kot si opisal.

borut1974

Kaj pa je narobe z menjalnikom?
Moj v dizelci je bil tudi nekoliko čuden prvih 1500 km,
potem pa se je utekel in je postal enkraten.
Sploh ne morem verjet, da ima citroen takšen menjalnik.
Meni se ne zdi nič slabši kot v golfu (petka 2008 letnik).

pmesar1

Glede menjalnika škoda da niso dali 6-stopenjskega.
Se pa tudi precej upira hitremu prestavljanju. Mogoče se bo še utekel, ampak prej sem vozil megane coupe letnik 98 pa se mi je zdel boljši menjalnik. Pa pri prestavljanju v vzratno je treba bit natančen drugače ne prime.
Ampak je avto drugače toliko daleč pred tekmeci, sploh za ta dnar, tako da ne bom več kritiziral :)

pmesar1

Zdravo

Da se spet malo oglasim.
je kdo ugotovil kakšno funcijo ima ta tipka na stranski ročici za smernike in luči?

na desni je potovalni računalnik, na levi pa??