C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Grega7

pozdravljen gox,

ja imam iphone 4 star cca 4mesece, do zdaj mi je delal bp.

yogurt

Imam isti problem C4 exclusive, gsm samsung galaxy s , včasih se mi ne poveže . ikonici na displeju ( druga in četrta) sta  prosojni , tako da nevem, če je kriv telefon, glede nato, da sploh ni aktiviran bluetooth v avtu ( sklepam po neaktivnih ikonicah ), zato nemorem ponovno spariti gsmja . Ponavadi pomaga da avto ugasnem in potem ponovno užgem , takrat se mi spet samodejno pove, brez upisovanja kakšnih kod.

drugače pa super avto ni da ni ( prej sem imel 13 let xsaro, zato mi je vsa ta oprema hitech ) , edina "napaka" je omenjen problem .

Še ena smešna prigoda  . Kažem prijatlu nov avto in tiščim sos tipko ( uno rdečo zraven displeya o pripetih potnikih ) , mu  razlagam, da to še ni na voljo v slo, nakar začne avto klicat jaz pa nisem mogel to izklučiti . Se na drugi strani oglasi en ženski glas, nevem ali v nemščini ali angleščini, no potem sva se v angleščini zmenila, da ni nič narobe v avtom , in da je prišlo do pomote, da so se "otroci" igrali

yogurt

v čem, je "fora" teh poceni "exclusivk" že za 13160 € ? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4982499&show=1

lp

garac

to, da niso exl, saj se že na znaj loči od nižjih paketnih oprem. Najprej jo spoznaš po temnih žmigavcih v prednjih lučeh in ne oranžnih...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

visar

ja BT tukaj je problem in sicer v telefonu.
Mogoče ali pa skoraj zanesljivo se bom zameril kakšnemu ljubitelju iPhonov vendar do sedaj razen wakabe še nisem videl slabšega telefona.
Saj ima iPhone probleme s signalizacijo in mu ni popolnoma jasno kako se to dela (v večini primerov je pri signalizaciji zelo nestrpen in pošilja veliko količino istih paketov ne da bi čakal na potrditve le teh iz strani omrežja).
Največji problemi so pri vzpostavitvi paketne povezave in handovrih.... (no sicer je to debata ob kakšni osvežilni pijači...)
Predvidevam, glede na vašo pisanje, da so isti problemi tudi pri BT povezavi saj so posledice zelo podobne.

Najpriporočljivejši telefoni za BT so SE (razen xperie baziranih na winCE) in Nokie (razen redkih izjem).
Načeloma pa velja winCE delujejo zelo slabo in verjetno tudi iPhone (predvsem stari HTC-ji)m, dočim android, symian in nativ OS aparati delujejo BP).
Na svoji C5 sem preizkusil cca 20 aparatov in ugotovil to kar pišem. (če so polemike okoli iPhona in vas to zares zanima si bom sposodil še tega )

LP
______/\\______
______/\\______

ModelJT

Citat od: garac;105648to, da niso exl, saj se že na znaj loči od nižjih paketnih oprem. Najprej jo spoznaš po temnih žmigavcih v prednjih lučeh in ne oranžnih...

Seveda, da je Exclusive. Pa tiste temne žmigavce imajo samo verzije s xsenon. To je bol tista verzija,sam da je Exclusive. Prepoznaš tudi po tem, da ima delno usnjene sedeže,vsaj tiste, ki jih naročijo prodajalci. Pri nižjih opremah usnja na sedežih ni. Pa tudi po feltnah, pa po tem, da ima krom pod meglenko,... Drgač pa zaradi popustov je taka cena, čene bi bila pomoje okoli 16.000€.

Meni je pa tole do zdaj najbolj neumna kombinacija na novi C4-ki. Skoraj vse od opreme, potem pa taka mašina. Ma bi vsaj dali HDi 110, če že ne THP 155.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4844724&show=1
[SIGPIC][/SIGPIC]

yogurt

je exclusivka
ravno tako sem pred enim mesecom kupil . takrat  za ceno 14900€ ( redna cena glede na citroen.si je 20660€ ) . ko sem prišel v salon in glede na cene na avto.net sem pričakoval da bom za tendance opremo dal med 14-15k € . hotel sem temnosivega vendar je bila za to ceno samo rdeča barva. že takrat sem se vprašal zakaj je niska cena za tako opremo ? sedaj se pa pri ceni 13160 sprašujem ali se je trgovec kaj zmotil, ali pa je kej narobe s to serijo, da je tako poceni. ko sem jaz kupoval je trgovka rekla, da je ta serija bila namenjena za nemško tržišče in so naredili neko akcijo ?? čeprav nisem našel smisla pri tem odgovoru, nisem spraševal naprej.

kot sem že rekel taka oprema za tako ceno je zelo vredu ponudba , edino platišča bi raje 16 col, ker so zimske gume pol ceneje.

drugače pa mi je 120KM 1,6 povsem zadosti . prej sem imel xsaro1,6 90KM pa mi je tud bilo zadosti. letno delam cca7000 km, zato dizla niti nisem gledal .

borut1974

Nama z ženo v excluzivu bluetooth ne dela nobenih problemov. Oba uporabljava Nokiine mobitele. Delata oba hkrati brez problemov. Je pa res, da mora telefon imeti vklopljen bluetooth modem, preden vžgem avto. Èe temu ni tako, avto ne prepozna mobitelov - takrat je potrebna ročna zaznava mobitelov v bližini avta - preprosto tako, da se gre v meni bluetooth. Zanimivost: če telefoniram prek bluetooth inštalacije in ugasnem avto, bo povezava aktivna do konca klica, v nasprotnem se vse povezave prekinejo nemudoma.
Težave torej morajo res biti v vaših mobilnikih, ker stvar v avtu deluje odlično, in tudi ko si na drugi strani telefona, ne slišiš nobenega ropotanja od avtomobila.

borut1974

Jest mam še eno vprašanje za vse vas nove lastnike nove c4.
Ste zadovoljni z delovanjem klime, če ste prej imeli avto na soncu? Vam klima shladi avto???
Jest sem razočaran nad klimatizacijo v tem avtu. Moja ksantija je to shladila k šus, pa vseeno kje je stal avto!

Gox

Ko je avto tako vroč, je najbolje na začetku da zapreš zunanji dotok zraka, oz. nastaviš na notranje kroženje.

Prvih par metrov pa pelji z odprtimi šipami, da spiha ven toploto.

Xandrej

Bo treba malo navodila za uporabo prebrat. Èe se vsedeš v vroč avto pa če imaš na avto itak vse sam naredi fajn pa je da izklopiš zunanje kroženje zraka...

Xandrej

Citat od: ModelJT;105686Seveda, da je Exclusive. Pa tiste temne žmigavce imajo samo verzije s xsenon. To je bol tista verzija,sam da je Exclusive. Prepoznaš tudi po tem, da ima delno usnjene sedeže,vsaj tiste, ki jih naročijo prodajalci. Pri nižjih opremah usnja na sedežih ni. Pa tudi po feltnah, pa po tem, da ima krom pod meglenko,... Drgač pa zaradi popustov je taka cena, čene bi bila pomoje okoli 16.000€.

Meni je pa tole do zdaj najbolj neumna kombinacija na novi C4-ki. Skoraj vse od opreme, potem pa taka mašina. Ma bi vsaj dali HDi 110, če že ne THP 155.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4844724&show=1

In kaj bi bilo če bi dal hdi 110 konjski?

borut1974

Xandrej, govorim o tem, da se avto sploh ne shladi! Še najslabše je na avtomatiki! Pri njej imam vedno občutek,da je v avtu vroče. Tudi po uri vožnje. Shladim se lahko samo z ročnim načinom, ko nastavim hlajenje na vse reže (zgoraj, spodaj, naprej). V avtomatiki pa ves čas piha samo naprej in še to premalo intenzivno, čeprav nastavim intenzivnost na največjo (tri stopnje). xantio pa sem dal za primerjavo, ker mi je res shladila avto v avtomatiki v parih minutah, tako da tega blesavega delovanja v 15 let novejšem avtu res ne razumem. Zato sem spraševal, kako je pri drugih. In me še vedno zanima.

dvorjan

Mogoce je pa s tvojim avtomobilom ozr. njegovo klimatsko napravo kaj narobe. Pelji na servis ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

borut1974

Da ne bo pomote, klima hladi, iz rež prihaja zelo mrzel zrak, le občutek v avtu je, kot da je ves čas vroče, ko imam nastavljen sistem na avtomatiko.
Zato me zanima, kako je pri drugih lastnikih tega avta. je pa zanimivo, da če je avto v senci, potem pa tudi če vozim po žgočem soncu mi ni v njem nič vroče. To se pravi, da le ko je avto vroč s sonca, ga nikakor sistem klime ne more shladiti in sama armatura na zgornjem delu je še dolgo zelo vroča - kar puhti od nje.