C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

altair123

Probaj prtisnit.
V mojem grand picassoju ima zelo pomembno funkcijo, ki ji v strokovnih krogih pravijo dummy. Ali na dolgo, ko jo pritisneš se ne zgodi nič.

Xandrej

Moj c5 ima tam glasovno izbiro... Se pravi dvigni, odloži, telefon, poišči, klima vglavnem kar nekaj... C4 pa tam nima nič nobena, nobena izvedba in nobena oprema... Tak, da nevem...

Gox

Mogoče je od navigacije, če bi bila vgrajena?

Pri mojem Ds3 se na tej tipki oglaša teta iz navigacije :)

Èe pritisneš ti ponovi ta zadnje navodilo kam peljat, če pa navigacija ni vključena, pa pove na tej tipki da navigacija ni aktivna ...

borut1974

Zna bit mogoče res za navigacijo, ja.
Na mojem exclusivu tudi samo dummy. (nimam navigacije, pa ne morem preverit)
Smešno, sploh nisem vedel, da obstaja.

Mogoče je zato, da ko nimaš kaj delat z levo roko pritiskaš na njo, ker tud če jo zjebeš, pa kaj pol, sej nima funkcije.

Daniel_H

Pozdravljeni. Kar dolgo se nisem javljal, bil malce preveč zaposlen  :)
Tudi sam sem sedaj že 2 tedna ponosen lastnik novega C4, exclusive 120vti :)
Po prevoženih 710km lahko avtomobil samo pohvalim, mislim, sem presenečen. Kvaliteta izdelave, sama vožnja, udobje, malenkosti ...
Kupil ga v AVTO PLUS v MB, odnos trgovcev na maksimumu, "moram malo reklame naredit", ljudje tak se prodaja !!!

Kake dodatne izkušnje pa sledijo, ker ko bo dopust ga malce bolj stestiram :)
Aja, me pa zanima glede neke dodatne opreme, dobil sedaj neko knjižico pa me zanimajo tele stranske okrasno zaščitne letvice - montaža itd.. aja pa tista bas tuba, kao neki hi-fi modul, kako se tole sploh zmontira v avto, je kje kak konektor puščen v prtljažniku ? Je tu kje kak mehanik oz oseba, ki ima dostop do servisnih PDF-ov?
LP

truman

Zdravo mojstri, tole je moj prvi post tule pa tudi v citroenovem svetu sploh :) Sem novopečeni lastnik C4 in imam par trapastih vprašanj.

Med vožnjo z novim C4 se mi vrata zaklepajo in odklepajo, kar je povsem fajn. Ampak rad bi izklopil nadležen zvok pa mi ne uspe. Sem prebral priložena navodila, pod poglavjem "protivlomna zaščita" (str 86) piše, da se funkcija lahko izklopi ampak nimam pojma kje. V menijih je nisem našel :S Èe se ne da izklopit zvoka, bi izklopil kar funkcijo, ker mi gre v mestnem prometu rahlo na živce, heheh

Druga stvar je opozarjanje na mrtvi kot na ogledalih. Na desnem mi lučke še ni uspelo videti... in zdaj študiram - se morda vklopi le takrat, ko te po desni vozilo dohiteva in prehiteva? Ker podobno deluje na levi strani. Èe nekoga dohitim jaz, potem lučke ni. Kar je precej logično, saj sem vozilo opazil sam.

hvala vam & lp

Daniel_H

Citat od: truman;103153Zdravo mojstri, tole je moj prvi post tule pa tudi v citroenovem svetu sploh :) Sem novopečeni lastnik C4 in imam par trapastih vprašanj.

Med vožnjo z novim C4 se mi vrata zaklepajo in odklepajo, kar je povsem fajn. Ampak rad bi izklopil nadležen zvok pa mi ne uspe. Sem prebral priložena navodila, pod poglavjem "protivlomna zaščita" (str 86) piše, da se funkcija lahko izklopi ampak nimam pojma kje. V menijih je nisem našel :S Èe se ne da izklopit zvoka, bi izklopil kar funkcijo, ker mi gre v mestnem prometu rahlo na živce, heheh

Druga stvar je opozarjanje na mrtvi kot na ogledalih. Na desnem mi lučke še ni uspelo videti... in zdaj študiram - se morda vklopi le takrat, ko te po desni vozilo dohiteva in prehiteva? Ker podobno deluje na levi strani. Èe nekoga dohitim jaz, potem lučke ni. Kar je precej logično, saj sem vozilo opazil sam.

hvala vam & lp

Dobro jutro
Èestitam za nakup, pa upam, da zadovoljni kot jaz :)

Za cirka 2 sekundi se pridrži gumb za odklepanje in zaklepanje vozila v samem avtomobilu (gumb je na sredini konzole pod gumbi za avtoradio in nad gumbi za klimo - na njem je narisana ključavnica) Ko se zadeva izklopi se izpiše na displeju, ker enako se potem tudi vklopi nazaj - 2sek ...
Za nadzor pa nebi mel pojma, ampak je logična vaša razlaga.

Aja katero verzijo ste pa vzeli - avta? Èe ni skrivnost :)
LP

truman

zdravo, najlepša hvala za tale hint glede zaklepanja, glede mrtvega kota bom pa še pozoren.

Vzel sem sivega Citroen C4 II Exclusive HDi 110 BVM6 z nekaj dodatne opreme. Na prvi mah izjemno zadovoljen, upam da bo tako ostalo. Je pa volan mehkejši kot sem navajen in menjalnik manj natačen - vse kar sem že vedel, ko sem ga kupoval in sem stvar vzel v zakup kot del karakterja. Udobje odlično, tišina super. Edino serijski radio je malo... khm khm. Najbrž ga bom zamenjal, ker sem navajen boljšega ranga, samo da vidim kako (oz. če) se ga bo dalo integrirat v vse komande.

Pa ni me treba vikat, na internetu smo kar navajeni tikanja. Vseeno pa zelo prijazno :)

truman

glede mrtvih kotov - očitno res tako dela, kot sem napisal. Ko ti avto prifrči od zadaj, se pokaže indikator-

Buco78

Pozdravljeni
Vidim, da ste tukaj sam "mački" kar se Citroenov tiče, tudi naša družinica je ponosni lastnik Citroena C4 II Tendence 1.6 HDI 68 KW. Prvi vtisi so zelo dobri, avto lepo teče skratka vse ok. Imel bi pa eno vprašanje v zvezi z avtoradiem in sicer v priročniku z navodili piše, da lahko na volanu z vrtenjem kolesca premikaš radijske postaje in sicer 6 radijskih postaj, ki jih imaš shranjenih na FM 1 in FM 2 in ki jih lahko tudi premikaš z gumbi od 1 do 6 na sredinski konzoli , pri meni pa je tako, da ko zavrtim kolesce grejo MhZ kar naprej do naslednje radijske postaje. Tudi ko zadržim tipko LIST za 2 sekundi mi poišče vse razpoložljive postaje in te lahko potem premikam s kolescem. Skratka ali je možno premikati s tipkami na volanu shranjene postaje na FM 1 in FM 2. Upam, da ste razumeli kaj sem hotel vprašati!

Hvala za odgovore in srečno vožnjo

pmesar1

Buco78
Isto pri meni. Med shranjenimi postajami sem se do zdaj uspel pomikat le s številkami na osrednji konzoli. Kolešček deluje kot opisuješ. Tudi v meniju nisem našel nekih možnosti glede tega.

M_M

...samo ugibam... imam še C4 MKI, kjer rolič deluje tako kot želita vidva, a pri podobnih zadevah na radiih je tako, da lahko nastaviš opcijo, ali s koleščkom iščeš po postajah (manual, auto)  ali nastaviš na preset, kar pomeni premikanje med shranjenimi postajami.

Buco78

Hvala za odgovore, še enkrat pregledal menije od radia vendar nisem našel nič uporabnega v zvezi s tem.

Grega7

Pozdravljeni,
Tudi jst bi imel eno morda trapasto vprašanje, kupil sem C4 exsclusive in mi nagaja bluetooh, včasih se mi poveže z radijem včasih pa ne in zdaj nevem kaj bi bilo narobe, je pa komaj par dni star mogoče delam kaj narobe vendar (delam saj mislim tako kot piše v navodilih) se pravi vklopim bluetooth na mobitelu se mi izpiše na radiju dam kodo na radiju jo vpiišem na tel in hop je povezan, ko pa avto zaklenem in ga zelim kasneje zopet uporabiti pa 1x dela 1x pa ne kakor se mu zazdi. Hvala za odgovore in pomoč že vnaprej

Gox

Pozdravljen,

verjetno imaš v nastavitvah tudi možnost, da si avto zapomni tvoj telefon in tako ti ne bo potrebno vsakokrat vpisovat kodo, ampak bo sam našel in se povezal. (tako opcijo imam v DS3)

Mogoče pa te tudi telefon kaj heca, pa ima težave s povezovanjem?

Kateri telefon imaš?

Lp

Goran