C4 mkII prvi kilometri

Začel/a Zeko124, Januar 28, 2011, 09:57:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

M_M

Imam še C4 MKI in sem prav tako razočaran nad močjo klimatske naprave. Kakor da v največji vročini klima ne bi utegnila hladiti avta. (pred kratkim sem bil na servisu in klima sicer dela BP).
Prej sem imel Xsaro in imam občutek, da je bila klima tam precej boljša.

dvorjan

Kaj pa ce bi vidva, preden se odpeljeta v vrocem avtu, najprej odprla vsaj dvoja vrata za minuto (da gre najbolj vroc zrak iz njega), potem ga vzgala, zaprla vrata in pustila delovati klimo na notranjem krozenju zraka minuto do dve, sedla v avto in se odpeljala?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gregorijus

Tudi pri mojem C5 mk2 in kolegovem C5 mk1, avtomatika klime ne ohladi tako hitro kot v drugih avtih. Prej sem imal Renault Safran. Avtomatika na klimi je avto ohladila neprimerljivo hitreje kot na C5.

Ventilacijo prestavi max. na 3/4. Kam piha nimam pojma? Malo tu malo tam.
Za najhitrejšo ohlajevanje dam vent. na max, pihanje na sredino.

borut1974

OK, se pravi, da nisem fukjen.
Pa tudi okna znam odpret, ampak ne morem se vozit z odprtimi okni 10 km, če imam zadaj otroke.

dvorjan

Sam sem imel C5 mk1 break, pa je klima delovala odlicno na avtomatskih nastavitvah in tudi hitro ohladila sicer enormno kabino. Zatem sem imel Hondo Accord pa je bila klimatska naprava po svojem delovanju znatno slabsa od Citroenove. Sedaj imam DS3, kjer klima z relativno majhno kabino nima vecjega dela. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Èe pa kaj dobro dela p aje klima na C5 I pa II... Jaz vedno za 3 minute odprem vsa vrata vklopim avto pa kroženje zraka p gremo... Shladi ko satan. Na našem safranu je res bilo prej ker je bil beli. C5 pa je črn tudi odvisno od barve vozila.

gregorijus

Res je, da nimam časa luftat avta ko se odpeljem iz šihta (nekateri imamo mladino v vrtcu).
Safran je bil temno zelen, C5 je siv.
Klima je dela, kot je napisal Borut iz rež piha mrzel zrak.
Sej avto se ohladi, sam avtomatika rabi znatno več časa za ohlajevanje prostora (15min vožnje)

Xandrej

Mene je prav strah otroke imet vedno bolj. Ker ko pa imaš otroke te pa je cela pizdrija v življenju pri vseh vidim... Da nimaš 3 minute, da odpreš vse 4 vrata avto zakurblaš se pretegneš zapreš pa greš po otroke...

gregorijus

Ma sej ni tak hudo kot je izpadl, poanta je, da itak dolg delam, potem pa komi čakam, da mi ostane še kaj časa za preživljanje z družino. Pa še skupine se glih menjavajo v vrtcu, .... pa kaj ti čem še naštevat :)

Grega7

Citat od: visar;105654ja BT tukaj je problem in sicer v telefonu.
Mogoče ali pa skoraj zanesljivo se bom zameril kakšnemu ljubitelju iPhonov vendar do sedaj razen wakabe še nisem videl slabšega telefona.
Saj ima iPhone probleme s signalizacijo in mu ni popolnoma jasno kako se to dela (v večini primerov je pri signalizaciji zelo nestrpen in pošilja veliko količino istih paketov ne da bi čakal na potrditve le teh iz strani omrežja).
Največji problemi so pri vzpostavitvi paketne povezave in handovrih.... (no sicer je to debata ob kakšni osvežilni pijači...)
Predvidevam, glede na vašo pisanje, da so isti problemi tudi pri BT povezavi saj so posledice zelo podobne.

Najpriporočljivejši telefoni za BT so SE (razen xperie baziranih na winCE) in Nokie (razen redkih izjem).
Načeloma pa velja winCE delujejo zelo slabo in verjetno tudi iPhone (predvsem stari HTC-ji)m, dočim android, symian in nativ OS aparati delujejo BP).
Na svoji C5 sem preizkusil cca 20 aparatov in ugotovil to kar pišem. (če so polemike okoli iPhona in vas to zares zanima si bom sposodil še tega )

Visar ce se ti da pa probaj, nevem no hec je da se mi včasih zgodi da sta tako telefoncek v meniju in bluetooth ne dostopna jih ne morem izbrat, telefone pa pravi da se ne more povezat na bt. No zdaj ta teden dela bp. Upam da bo tako naprej.

Grega7

Citat od: yogurt;105693je exclusivka
ravno tako sem pred enim mesecom kupil . takrat  za ceno 14900€ ( redna cena glede na citroen.si je 20660€ ) . ko sem prišel v salon in glede na cene na avto.net sem pričakoval da bom za tendance opremo dal med 14-15k € . hotel sem temnosivega vendar je bila za to ceno samo rdeča barva. že takrat sem se vprašal zakaj je niska cena za tako opremo ? sedaj se pa pri ceni 13160 sprašujem ali se je trgovec kaj zmotil, ali pa je kej narobe s to serijo, da je tako poceni. ko sem jaz kupoval je trgovka rekla, da je ta serija bila namenjena za nemško tržišče in so naredili neko akcijo ?? čeprav nisem našel smisla pri tem odgovoru, nisem spraševal naprej.

kot sem že rekel taka oprema za tako ceno je zelo vredu ponudba , edino platišča bi raje 16 col, ker so zimske gume pol ceneje.

drugače pa mi je 120KM 1,6 povsem zadosti . prej sem imel xsaro1,6 90KM pa mi je tud bilo zadosti. letno delam cca7000 km, zato dizla niti nisem gledal .

prav takega sem tudi jst kupil, rdečga exs sam mal več evrčkov sem dal ne glih veliko. Prav tako so meni rekli da so te c4-ke bile narejene za nemški trg. Glede gum pa greš na lpp pa narediš homologacijo za zimske 16 col 30eur je doplačilo. kako si kaj zadovoljen z avtom?

loop0710

Pozdravljeni,

tudi jaz sem bil v enaki situaciji kot yogurt. Kupoval sem bencinarja s Tendence opremo, odšel pa z bencinarjem z Exclusive opremo. Bila je pa ista razlaga.....neka akcija za nemški trg. Avto je bil sicer registriran za en dan in odjavljen....ampak dejansko nov.

Sam sem z avtom zelo zadovoljen (prej sem vozil zadnje 3 generacije golfov) in moram priznati, da mi vožnja c4-ke  bolj ustreza. Pred testno vožnjo sem bil malce skeptičen glede voznih lastnostih (pregovorna mehkoba francozov:)), ampak me je prepričal. Se pelje prav fino:) Manjka mu mogoče le 6. prestava na AC, ampak bom preživel. Opreme je drugače čez glavo, sedeži so udobni, prostora je spredaj dovolj (imam 195 cm), zadaj na sedežih pa ni ravno razkošje ampak je OK.

Edini manjši problem, ki ga imam je, da, ko je avto mrzel malce cuka. To traja sicer samo kakšno minuto dve po začetku vožnje, čuti se pa predvsem v prvi in drugi prestavi, ko npr. počasi odpeljem iz parkirišča doma. Po kakšnem kilometru je zadeva OK.

Sam sem z nakupom zelo zadovoljen. Upam da bo vse špilalo tudi naprej:)

Mitja

res je, klima od novega C4 ni najboljša...tega ne pišem iz lastnih izkušenj ampak sem bral priemrjalni test v nemške autobildu, da je delovanje klime pri novem C4 zelo slaba....in sem tudi to dejstvo upošteval, ko sem kupoval avto....sem mislil najprej nov c4 model kupit....pa sem potem vzel C5..pa ne le zaradi klime, da ne bo pomote..

test je dostopen na

http://www.autobild.de/artikel/citroen-c4-im-kaelte-und-klimatest-1309702.html

Citroenovc

Citat od: gregorijus;106074Tudi pri mojem C5 mk2 in kolegovem C5 mk1, avtomatika klime ne ohladi tako hitro kot v drugih avtih. Prej sem imal Renault Safran. Avtomatika na klimi je avto ohladila neprimerljivo hitreje kot na C5.

Hehe - Safrane je imel klimo, ki je DELALA. Bila je sicer malo glasna lahko - ampak hladila je pa u nulo. Sam tu je bil štos po moje tudi v izolaciji. Moj Saf bil črn. Ampak se je "hudič" brez težav po 8h na soncu shladil zelo hitro in brez težav. Ko si ohlajenega parkiral na kratko - pa se ni nazaj pregrel (pre)hitro. Je še kar nekaj časa držal ohlajeno temperaturo.
C5 pa - jaz sem se že navadil, da se vozim po LJ iz službe grede kar s stekli dol. Je najbolj prijetno. Potem ko pridem na AC - jih zaprem in med vožnjo je potem temperatura primerna. Opazil pa sem, da ko narediš kratek postanek - se prav grdo nazaj segreje notranjost.  

Kako?
Hmm - ne vem kako dela C5 - ampak pri Safu si prav slišal, ko si ga ugasnil, ko je po cca kake pol minute zaprl loputo za kroženje zraka in dobesedno "zadihtal" kabino proti vdoru vročega zraka.
Strop - pri Saf si čutil, da je med tekstilom in plehom kar nekaj izolacije - pri C5 prav vidiš (NE samo da čutiš), kje na sredin strehe gre ojačitvena prečka - se pravi sama izolacija je bolj švohotna.
Saj je imel še boljši plin (R12), ki je dejansko odlično hladil, C5 ima novejšega 134a, ki je kao bolj eko. Hladilno gledano pa občutno slabši.
Ipd.

To bi nekako pasalo v kategorijo "takih avtomobilov pač ne delajo več" ... :(
OK

LP
Primož

gule

To bi nekako pasalo v kategorijo "takih avtomobilov pač ne delajo več" ... :(

Safrane je tudi višji automobilski razred, ter je bolj primerljiv z C6, a ne?