Citroen C-ZERO

Začel/a Gox, Oktober 24, 2010, 01:52:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Nope. Nisi nič pozabil.

Samo jaz se moram končno zmigat pa zamenjat dobavitelja. Ker je res kar opazna razlika v ceni :S
OK

LP
Primož

didi

Moram popraviti ceno, ki jo za el. energijo zaračuna Gen-I. Ker je SODO pred časom dvignil omrežnino, je sedaj cena za 1kWh v času MT 0,081€. Primer računa na spletni strani, na katero sem se skliceval, je nekoliko star (leto in pol).

Je pa seveda Gen-I še vedno najcenejši ponudnik, predvsem izstopa pri ceni manjše tarife. Ko gledam cene elektrike drugod v EU, sem kar zadovoljen, da so pri nas take kot so, saj imajo ponekod tudi več kot podvojene številke.
Navelièan smradu po nafti grem na elektriko!

didi

Avto je sicer kar precej v uporabi, saj je v štirih dneh za njim že 566 km.

Doseg se giblje med 140 in 165 km na polnjenje brez uporabe rezerve, kar pomeni še pribl. 15-20 km. To je seveda možno samo z varčnim načinom vožnje po lokalnih in regionalnih cestah brez uporabe klime.

Zaenkrat ZELO zadovoljen. Včeraj sem bil z njim na poroki v Zagorju. Ženin in nevesta sta seveda imela zelo solidna avtomobila (Mercedes in Mazda) pa jima je kljub temu C-zero odvzel vso pozornost svatov. Predvsem Merðo je nekam kislo gledal ;)

didi

Citat od: Zeko124;140243@ Didi, v Sovi ne, sem pa vsepovsod ;)

Da nisi potem tisti, ki vse vidi in vse ve?

Jaz se včasih počutim tako, ker ženka vedno, ko kaj ušpičim, vpije name: O, Bog!

north

Èestitam za nakup c-zera je res užitek se peljat na samo elektriko sam sem peljal Priusa je res, da ni na samo elektriko ampak tam do 50 km/h ob napolnjenji bateriji se lahko pelje tudi na elektriko...
Citroën - Creative Technology

Lovro

Včeraj sem enega Zerojčka videl na vrhniškem rondoju. Pa nekaj zelenega je imel nalimano, nisem dobro videl, kaj. Didi, je bil tvoj?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

didi

Ne, jaz nisem ničesar lepil na avto. Je še nedolžno bel. Bil pa sem na Vrhniki v sredo popoldne kratek čas pri OŠ priklopljen na polnilno postajo.

didi

Jutri, 16. 9. bo na Pogačarjevem trgu v LJ Ekomeet 2012. Večji del dneva bom tam. Èe se bo kdo oglasil, me najde ob belem zerčku s ciframa 99 na koncu reg. številke.

Imeli bodo testne vožnje z raznimi el. vozili, predavanja, predstavitve tehnologije, neko modno revijo (upam, da ne samo avtomobilov), ...

Grem pogledat iz firbca in ker bom morda kaj koristnega izvedel.

didi

V petek, samo nekaj dni od podpisa pogodbe, je bila subvencija Eko sklada že na mojem računu, čeprav so imeli rok za izplačilo 30 dni. Pohvale skladu za prijazno komunikacijo in hitro delo.

north

Sem ga videl na ecomeet-u lep si ga imel na polnenju...
Citroën - Creative Technology

didi

Ekomeet je bil dobro organiziran, žal pa je minil brez prisotnosti Citroena. Peugeot je razstavljal celo paleto "eko" vozil, od hibridov do Iona in z vsemi si lahko šel na testno vožnjo. Se mi zdi, da sem bil edini, ki je bil s Citroenom na prizorišču.

Ljudje so veliko spraševali, z nekaj posamezniki in družinami smo šli na krajšo vožnjo po Ljubljani, vsi so bili navdušeni nad izkušnjo.

Posnel sem nekaj kadrov preko dne. Ko bo posnetek urejen, bom posredoval link za ogled.

didi

Izkušnje in dogodivščine s Citroenom C-zero opisujem v blogu. Vabljeni k ogledu in komentiranju.

garac

Sem malce prečital, odlično, samo tako naprej!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

@didi

kar piši ... lepo se bere kako poteka potovanje z elektro avtom.

A potem parkirnih listkov sploh ne potrebuješ? so vsa mesta s polnilnico free?

Pa še gužve ni .. če seveda ni zasedel parking nekdo, ki si misli itak ne bo noben polnil ...

didi

Rezervirana parkirna mesta so zastonj. Mislim, da to ne velja za parkirne hiše. Bi moral preveriti. Samo predvčerajšnjim se mi je zgodilo, da sta bili obe mesti zasedeni v Preddvoru. Pa je receptor hitro ugotovil, čigava avtomobila sta in enega kar lastnoročno umaknil.

Zdaj na začetku nas še crkljajo, ker nas je malo. Upam, da tako ostane čimdlje.