Citroen C-ZERO

Začel/a Gox, Oktober 24, 2010, 01:52:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

north

So mu popravili ABS na blogu sem zasledil da je nekaj štrajkal?
Citroën - Creative Technology

didi

Na poti do servisa sem ugotovil, da ABS dela. Ne vem, zakaj takrat ni prijel. Od takrat ni bilo problema s tem.
Navelièan smradu po nafti grem na elektriko!

north

Kako se pa v teh mrzlih dneh segreje ima to kak elektro grelec oz. se voda elektro motorja  tako segreje?
Citroën - Creative Technology

didi

Za ogrevanje kabine je vgrajen klasičen elektro grelec, ki je velik porabnik v bateriji shranjene energije. Doseg se v casu gretja zmanjša za pribl. 30%. Za dolge relacije je pri zelo nizkih temperaturah pozimi obvezna oprema topla bunda, kapa, rokavice in zimski čevlji. S seboj vzamem tudi manjši kalorifer, s katerim na polnilnih postajah v 10 minutah temeljito segrejem kabino, če je potrebno.

Za običajne zimske temperature okrog ledišča zadostuje ¿e ogrevanje sedeža, ki pa je serijsko ¿al vgrajeno le za voznika.

MaGo5

Zanimiv blog. Glede Kie, a ni bilo rečeno,da je ne bodo prodajali.
Se mi pa zdi, da bo tudi ZOE ok.

didi

Kie še ne bodo prodajali. Je pa že na voljo v tujini. V večini EU držav bo naprodaj od pomladi letos dalje.

Zoe je fajn avto, ampak cenovno ni zanimiv, ker stane najem baterije in cena porabljene elektrike najmanj 8€/100 km, kar je za e-avto izrazito neugodno.

MaGo5

Konec koncev bo , po nekih informacijah, tudi ZOE na voljo tudi brez najema baterij.

didi

To bi bilo super, če ne bo cena previsoka. Sicer pa bo konkurenca naredila svoje. Kia je s Soulom ponudila odličen avto. Citroen pa še vedno, vsaj pri nas, za vsaj dva razreda nižjega c-zera nudi za isto ceno. Popoln nesmisel.

MaGo5

Kio sem imel pred novim letom možnost dvakrat videti ko se je polnila. Moram priznat, da je všečna. Kakšna je cena v tujini?
Pri nas smo pa itak 20 let za leseno žlico :Hammer3:. Sicer pa se tudi jaz z mislimi poigravam že ene dve leti, da bi imel nekaj podobnega. Imel pa sem priložnost se vozit z c zerom in smartom in kangoojem furgon...

didi

V EU sta na voljo dve stopnji opreme, cena se giblje med 27 in 32 tisočaki.

garac

najbrž bo visar prodal svoj C2, to je odlična prilika.
Osebno bi imel en twizzy za v službo, le vrata naj mu dodelajo in gretje uredijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MaGo5

Citat od: garac;196380najbrž bo visar prodal svoj C2, to je odlična prilika.
Osebno bi imel en twizzy za v službo, le vrata naj mu dodelajo in gretje uredijo

Od Visarja je črne barve? Iz Vrhniškega konca?

garac

tako je, mislim, da je že dokončal multiplo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MaGo5

Citat od: garac;196388tako je, mislim, da je že dokončal multiplo

Potem pa mislim,da ga dnevno videvam v Ljubljani med tednom, ko ga polni.

visar

ja to sem jaz in C2 :-)

Multipla je homologirana, sedaj pa pride na vrsto še kleparija in barvanje.
______/\\______
______/\\______