Citroen C-ZERO

Začel/a Gox, Oktober 24, 2010, 01:52:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Tudi pri C5 III svetijo le sprednje pozicijske luči.
Res pa je, da če imaš nastavljeno na "avto" se ob slabi vidljivosti avtomatično prižgejo še zasenčene in seveda zadnje luči.

A C-Zero tega nima?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

didi

Drži, ni fajn po eni strani. Verjetno voznik ni imel luči na auto ampak na off. Problem je delno v tem, da ti prodajalec ne pove skoraj nič o avtu, ko ga dobiš prvič na test. Èe hočeš pravilno in varno uporabljati avto, je najbolje vzeti iz predalčka navodila in si privoščiti eno šolsko uro izobraževanja.

Luči vendarle niso tako velik porabnik, sploh zadnje LED ne, da bi jih imelo smisel ugašati. Zadeva je lahko zelo nevarna. Si kar predstavljam utrujenega romunskega tovornjakarja...
Navelièan smradu po nafti grem na elektriko!

Zeko124

Beli zerček že viden v Stični... ;)

Srečno vožnjo!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

No lih to sem pomislil - da so zadnje gotovo LED ...
OK

LP
Primož

didi

Zeko, a si ti kje v Sovi zaposlen, da ti nič ne uide?

Pridi na Citroenov šampanjec (meni ne gre preveč gladko po grlu), bova kakšno rekla.

didi

Prvo polnjenje:
17,05 kWh = 1,38€ (0,081€/kWh, GENi nočna tarifa) za prevoženih 148km
0,93€/100km

janez

Kako je pa z servisi na zeru ? Kolk to stane... te bo stalo v prihodnosti in kaj se dela - bo delalo na servisu ? Tak mal za info... Iz prve roke, kaj so rekli na citorenu, ko si ga kupil.

didi

Servisi so enkrat letni ali na 20.000 km (kar prej pride). Stane po ceniku 139€. Pregledajo električno napeljavo, predvsem visokonapetostni del. Verjetno priklopijo na tester, malo vizualno prečekirajo kablovje in to je to. Ne več kot za pol ure dela. Seveda, tudi z zerom mora servis nekaj zaslužiti.

Drugega dela ni, razen menjave mehanskih delov (potrošnega materiala kot npr. zav. ploščice) po potrebi. Menjajo se še (na daljše obdobje) tekočine zavornega, hladilnega, ogrevalnega sistema, plin v klimi... Drugega v servisni knjigi skoraj ni.

janez

Kaj pa zavarovanje in te stvari okoli registracije.... Kolk to stane ?

didi

Za prvo registracijo je bil račun 38,05€ skupaj s tablicama. Ne plača se cestnine in letne dajatve za uporabo vozila.

Dodatek: Zavarovanje gre kot pri vseh ostalih vozilih glede na moč. Razlike med zavarovalnicami so precejšnje. Ker sem prejšnji avto (C8) obdržal, mi niso mogli prenesti bonusa na C-zero, zato sem plačal polno ceno z odštetim popustom na zvestobo (kao) v višini 193€.

Xandrej

Daj neke slike pa take pa to...

Zeko124

@ Didi, v Sovi ne, sem pa vsepovsod ;). Se z veseljem oglasim ob priliki, da malo počekiram elektro zadev'co :).

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Citat od: didi;140214Prvo polnjenje:
17,05 kWh = 1,35€ (0,079€/kWh, GENi nočna tarifa) za prevoženih 148km
0,91€/100km

ker ne vem tarif v maloprodaji iz glave - ampak se mi vseeno zdi malo nizka - si ti upošteval še del za omrežnino? Ki je prav tako odvisen od porabe.

no še vedno je v totalu strošek nizek :-)
OK

LP
Primož

didi

Tarifa je OK. Upoštevani so vsi deli računa, ki so odvisni od porabe. Ne pa tisti, ki so vezani na moč priključka. Je pa res, da ima Gen-i precej nižjo cene kWh v času manjše tarife v primerjavi s starimi monopolisti, npr. Elektro Ljubljana.

didi

Tukaj je primer računa na Gen-I. Seštel sem:
0,03149 energija MT
0,03080 omrežnina MT
0,00050 prispevek za povečanje učinkovitosti...
0,00305 trošarina
0,06584 skupaj brez DDV
0,079008 skupaj z DDV

Sem še kaj pozabil?

Ko sem se odločil za ogrevanje s TÈ, sem iskal najboljšega ponudnika el. energije. Gen-I je bil in je še vedno najcenejši za večje gospodinjske porabnike. Zaradi polnjenja baterije pri zeru pa se razlika še bolj pozna.