Citroen C-ZERO

Začel/a Gox, Oktober 24, 2010, 01:52:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

frodo1

Èestitke, to je prava odločitev :BigThumbs:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

didi

Hvala vsem za vzpodbudne besede!
Navelièan smradu po nafti grem na elektriko!

Lovro

Zdaj bo pa lahko že kako mini srečanje štrom citroenov ratalo (C-zero, C2, AX).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

didi

Odlična ideja! Za naslednje leto se javim za gostitelja, ko bo bajta dokončana in okolica urejena!

didi

V Avtomerkurju so pripravili lep prevzem vozila, celo s šampanjcem so se potrudili, le očistili so ga bolj slabo. Problem pa je, da mi ga nikakor ni uspelo pripeljati do doma (35km), čeprav je bil do konca napolnjen;)

didi

Pa ni bil kriv Citroen, tudi ne Avtomerkur, še manj Eli...
Kriv je, ne boš verjel AvtoMoste s svojo Ampero. Z njo naj bi ravno danes šel na test, dobim jo z izpraznjeno baterijo. Vprašam, kako si predstavljajo test s prazno baterijo. Mi predlagajo, da se vrnem čez 6 ur :emot112:

Se vrnem ob šestih zvečer, avto poln, ampak, doseg je bil premajhen, da bi prišel do doma in z ženko nazaj po C-Zera. Tako sva ostala doma, da se Ampera preko noči napolni. Nisem ravno divje vozil, pa sem naredil komaj slabih 60km. Na srečo je test dogovorjen do jutri zvečer.

Drugače pa je Ampera res odličen avto, dobro opremljen, z odličnimi voznimi lastnostmi, žal pa s premajhnim dosegom na štrom (za moje potrebe) in seveda za nekaj evrov predraga. Morda mi bo zanimivejša v kateri od naslednjih različic, ko se bo doseg podaljšal, cena pa skrajšala ;)

dvorjan

Ja ti si pa tudi ... Mar nisi znal Ampere peljati naprej na bencin, za tiste tri evre te ne bi bilo konec?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

didi

Štos! Da se malo pohecam na njen račun. Že od začetka je bilo v načrtu, da jo odpeljem domov in prespi pri nas in jo jutri čez dan uporabim za opravke po LJ. Slučajno je naneslo, da sem C-Zero dobil isti dan.

Malo drame ne škodi ;)

didi

Imam občutek, da sem za Ampero že malo prestar. Sedi se skoraj na tleh, športno, tako da rabim razgibalne vaje pred vstopom in izstopom iz avta. Za mlade, s športno žilico, pa je res dober avto. Po drugi strani pa manj praktičen. Dolžina avta je večinoma neizkoriščena zaradi kupejevske oblike, podrti naslonjali zadnjih sedežev niso v ravnini s prtljažnikom, nalaganje večjih predmetov je precej težje kot v C-Zero.

Verjetno se praktičnost in dizajn težko združita v istem avtu.

superca13

Citat od: didi;140112Pa ni bil kriv Citroen, tudi ne Avtomerkur, še manj Eli...
Kriv je, ne boš verjel AvtoMoste s svojo Ampero. Z njo naj bi ravno danes šel na test, dobim jo z izpraznjeno baterijo. Vprašam, kako si predstavljajo test s prazno baterijo. Mi predlagajo, da se vrnem čez 6 ur :emot112:

Se vrnem ob šestih zvečer, avto poln, ampak, doseg je bil premajhen, da bi prišel do doma in z ženko nazaj po C-Zera. Tako sva ostala doma, da se Ampera preko noči napolni. Nisem ravno divje vozil, pa sem naredil komaj slabih 60km. Na srečo je test dogovorjen do jutri zvečer.

Drugače pa je Ampera res odličen avto, dobro opremljen, z odličnimi voznimi lastnostmi, žal pa s premajhnim dosegom na štrom (za moje potrebe) in seveda za nekaj evrov predraga. Morda mi bo zanimivejša v kateri od naslednjih različic, ko se bo doseg podaljšal, cena pa skrajšala ;)

Se pravi da si Zerota že prvo noč pustil pri Automoste? :) :)
Torej Ampera naredi cca 60km...s tem dosegom bi se lahko jaz vozi 2 tedna v službo in nazaj, brez da polnim. Seveda, če ne zavijem nikamor drugam :)

LP

didi

Citat od: superca13;140134Se pravi da si Zerota že prvo noč pustil pri Automoste? :) :)
Torej Ampera naredi cca 60km...s tem dosegom bi se lahko jaz vozi 2 tedna v službo in nazaj, brez da polnim. Seveda, če ne zavijem nikamor drugam :)

LP

Ja, res je. Danes sem Ampero vrnil na Kajuhovo in se domov vrnil s C-Zerom. Vesel sem, da ima mali Citro kar precej prednosti: > polovico nižja cena, 2x daljši el. doseg, boljšo vidljivost na vse strani, enostavnejše nalaganje in prevoz večjih predmetov v prtljažniku s podrtimi naslonjali zadnjih sedežev, lažje upravljanje prestavne ročice, polovico manjšo porabo elektrike na isto razdaljo, nižji stroški vzdrževanja, registracije, cestnin...

V vsem ostalem (udobje, hitrost, moč, prostornost, varnost, skupni doseg z benc. motorjem, opremljenost...) Ampera prednjači.

Sicer pa je skoraj brez smisla primerjati obe vozili, ker spadata v povsem različna segmenta in ju vozijo ljudje z drugačnimi potrebami, željami in zmožnostmi.

superca13

Citat od: didi;140161Ja, res je. Danes sem Ampero vrnil na Kajuhovo in se domov vrnil s C-Zerom. Vesel sem, da ima mali Citro kar precej prednosti: > polovico nižja cena, 2x daljši el. doseg, boljšo vidljivost na vse strani, enostavnejše nalaganje in prevoz večjih predmetov v prtljažniku s podrtimi naslonjali zadnjih sedežev, lažje upravljanje prestavne ročice, polovico manjšo porabo elektrike na isto razdaljo, nižji stroški vzdrževanja, registracije, cestnin...

V vsem ostalem (udobje, hitrost, moč, prostornost, varnost, skupni doseg z benc. motorjem, opremljenost...) Ampera prednjači.

Sicer pa je skoraj brez smisla primerjati obe vozili, ker spadata v povsem različna segmenta in ju vozijo ljudje z drugačnimi potrebami, željami in zmožnostmi.

Ja, nima smisla primerjat, gre za dve različni vozili.
Imaš pa dober range z Zerotom, ni kaj :)
No, vsekakor uživaj v e- vožnji :)

didi

Maks. doseg po tov. podatkih je 150 km, pri Amperi 80 km, Z Zerom ob varčni vožnji tak doseg ni težko doseči, z Ampero pa je kar nekako težko počasi voziti. Že pri 169 km/h (blokada) imaš občutek, da gre počasi, saj je avto tih, brez tresljajev.

Citroenovc

V petek sem se nekaj časa vozil za rumenim Zerom in nekaj časa se je on za mano - KP rumeni Zero se je pač peljal proti Dolenjski popoldan in šel na Cikavi dol.

In imam eno resno opazko glede njega - luči so zato, da se uporabljajo. Glede na to, da je bilo megleno/deževno - in da je njegov voznik nenadoma skočil na prehitevalni pas - je avto jebeno slabo viden navkljub živi rumeni barvi - potem sem videl, da spredaj mu brlijo neke "dnevne" lučke ... Ampak zadaj pa tema in v kakem resnem dežju se ne bi čudil, da bodo ljudje fasal od zadaj ga ... :S
Pa saj to ne leti samo na Zera - očitno je to zdaj nek nov trend dnevnih luči - da brli samo nekaj spredaj ... Sem opazil še par vzhodnjaških avtomobilov s to, dokaj neprijetno pogruntavščino.

Skratka - tebi, kot lastniku dajem dobronameren nasvet - čim ni idealno svetlo - vžgi luči - pač nekaj, da bodo zadnje luči gorele.
OK

LP
Primož