Citroen C-ZERO

Začel/a Gox, Oktober 24, 2010, 01:52:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

didi

Pri nas znaša subvencija za povsem električne avtomobile z minimalnim dosegom 100km 5.000€.

Ko bodo cene teh avtomobilov padle, se bo tudi subvencija zmanjševala in kasneje ukinila, kot vidimo npr. pri fotovoltaiki, zato je morda zaradi razprodaje in dobre subvencije države trenutek za nakup primeren.
Navelièan smradu po nafti grem na elektriko!

didi

Ja, pozabil sem še na eno pomembno prednost, ki seveda veliki večini ne bo pomembna. Ena od mojih dejavnosti je tudi ozvočenje manjših prireditev. Včasih se zgodi, da na lokaciji prireditve ni električnega priključka. Baterija vozila je dovolj močna, da brez bistvenega zmanjšanja dosega napaja ozvočenje za do dveurno preriditev. Tako mi C-zero lahko pomeni tudi pomembno tržno prednost.

Preveriti moram še, ali je priključek 12V dovolj močan za stalno napajanje manjšega ozvočenja s pomočjo 12/220 pretvornika. Tudi nalaganje in prevoz pri podrtih zadnjih sedežih ni težko.

didi

Danes sem potestiral še delovanje ozvočenja na 12V "cigaretni" vtičnici. Zadeva deluje brezhibno. 1kWh zadostuje za 16 ur delovanja ozvočenja. V praksi to pomeni, da je akumulator povsem zadosten za delovanje osnovnih aparatov (TV, radio, prenosnik, polnjenje mobija, tablice...) z majhno porabo na vikendu ali npr. v kampu za nekaj dni. Naj spomnim, da ima akumulator kapaciteto 16kWh.

Odločitev je padla: eden od redkih preostalih Zerčkov bo moj.

ModelJT

Èestitike! Glede na to kar sem prebral mi je tale avto sedaj še bolj všeč.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

OffT: Didi, kaj ti si kak moj sosed pod krinko? ;)

Se mi konstantno furaš praktično mim bajte... maš ZS.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

didi

:emot62:Glede na majhnost Stične skoraj ne more biti drugače. :emot62:

Lovro

Èestitke za nakup! Bo "naš" ali francoski?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

didi

Bo kar naš francoski japonec ;)

Razlika v ceni je sicer velika (3000€), vendar pa je tudi precej sitnosti zaradi subvencij, papirologije... Poleg tega ga je malo lažje prodati (ko bo čas za to), če je kupljen v Sloveniji.

Tudi na servisih te lepše gledajo, če je avto pri njih kupljen. Èeprav se mi zdi, da se bom tako kot bencinskih, rešil tudi mehaničnih servisov ;)

didi

Preveril na Ekoskladu. Denarja jim še ni zmanjkalo.

didi

Papirji urejeni, plačilo izvedeno, jutri grem po našega malega Elija. Temeljit pregled v salonu, če je vse OK, potem pa na prvo vožnjo. Upam, da se mi v temi pridruži še kak lastnik, da bo stekla debata o tem in onem.

superca13

Èestitke!! Pravilno si se odločil.

didi

Ja, mislim, da mi je avto kot ekofreaku pisan na kožo.

Zeko124

@ Didi super, si pa danes "pješke" uletel mim mene, pa še preden mi je potegnilo, da bi pozdravil, si že oddrvel do vrtca ;). Bo še kaka prilika, da se srečamo... :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

A bo to prvi C-Zeroo na forumu???

didi

Upam, da ne tudi zadnji, čeprav bolj slabo kaže ;)

Menda je v SLO samo še en nov Zero naprodaj poleg testnega.