Homologacija in/ali certifikat

Začel/a LuCit, Avgust 16, 2010, 10:12:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Dobro, torej zadeve so sedaj jasne.
Popust samo s homologacijo, ki pa je ni brez certifikata. Sledijo še nove tablice, s tem pa se po moje tudi zadeva razreši, saj najbrž nebo vsak golfI dobil homologacije.
Ostanejo le še starodobniki in to je to.
Vseeno pa ni treba zaradi treh citroenov, ki se vozijo pozimi govorit, o tem, da se mi vozimo celo leto. 90% lastnikov stavim, da ne naredi 5000km leto s svojim starodobnim citroenom.
@vidoBbb, dvomim, da boš užival z dy vsak dan, ker moraš odštet deževne dni, ko bo tvoja lady orange v garaži.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Verjetno pri uvozu vozila iz tujine ne rabiš mnenja SVAMZ ali SVS?

Ko sem jaz uvozil žabo, je bil pogoj za uvoz homologacija starodobnik, vendar niso zahtevali nobenega mnenja. Mogoče se zahteva mnenje omenjenih zvez, če avto naknadno homologiraš v starodobnika?
Je pa res, da sem žabo uvozil v letu 2009, zato lahko, da je sedaj drugače.

Itak pa je to le debata, če bo kdo kaj rabil, bo itak takrat moral zavrteti kak telefon, saj se zgleda zadeve stalno spreminjajo oz. so nedorečene.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Mislim, da pri uvozu nima zveza kaj iskat zraven. Zakon je 25 let starosti, plačaš davek in narediš homologacijo. Vem za par primerov, vmes je tudi moj Hymer. Kaj je dejansko homologacija ko uvoziš avto? Pogledajo dokumente in če številke štimajo. Ostalo jih ne zanima. Ostalo je stvar tehničnega pregleda .

Da jaz pripeljem spačka in mi potem en tip od zveze soli pamet? Hvala lepa. Kaj pa imajo oni pojma o spačkih. Vsak spaček s pretolčenimi številkami in podvozjem od dijane dobi certifikat. Nimajo šans pri meni. Isto imam naštudiranga Hymerja in da mi bo potem negdo bluzu da to ni tak? Beži, beži...

A ve kdo od zveze kako zgledajo številke na podvozju od spačka, amija, dijane ? Tomos - cimos ? S katerimi številkami se začnejo določeni modeli YU A serije ?

Pravzaprav, nikogar to ni brigalo, glavno da so dobili popuste. Pa še to. Fantje spačkarji, če bi imeli avte registrirane celo leto brez da jih odjavljate, bi imeli sedaj že vsi svoje popuste in poceni registracije. In če bi se vozili čez celo leto bi imeli manj problemov z mehaniko in predvsem z ispušnimi sistemi. Nihče spačka ne konzervira ko ga parkira, poem pa se še najdejo pamene glavce, ki priporočajo občasno vžiganje avta čez zimo...Da ne govorim, da nihče ne maže avtov. Kaj, sej so novi bolcni??...Tak pa avto čez pol leta ven potegnete in rabi še dva meseca ,da pride k sebi . Kar se tiče pa rjavenja... Ja spačka treba dobro zrihtat pa bo rjavel ravno tolko kot  nov avto. Edino kar je pri strarih avtih slabo je to da se vse vidi, pri novih pa plastika pokriva. Jaz bi priporočal vsem da gredo malo k kakšnemu avtokleparju - ličarju pogledat v delavnico kako zgledajo novi avti, ko se jim sname odbijač, spojler, plastičen prag. Kaj je spodaj ? Kup rje in lukenj. Sam tega normalen človek ne vidi. Pri spačku pa se vidijo vsi robovi, ki začnejo rjavet in edina pomoč je , da se sproti popravlja . Malo brusnega papirja in čopič.

dvorjan

Janez, to si pa prav lepo in posteno napisal. Se podpisem pod prav vsak stavek. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

vidobbb

SVAMZ dobi še licenco pa gremo mi kot ovce, namesto veseli veteranarji, z vedno več grenkobe na izlet ali druženje.

vinotoc

Fantje,
mi lahko kdo pove kako izgleda homologacija oz. kaj in kje potem piše da je starodobnik?
Sam nisem delal homologacije, ker jaz vem da imam starodobnika!
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

vinotoc

Pa še to: ima kdo lansko revijo Avto motor classic, kjer je članek o tem kar sedaj debatiramo. Tam je SVAMZ vse razložil oz. smo imeli celo možnost glasovati za obliko reg.tablice starodobnika.
LP vinotoc.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Seveda Aleš, ampak se sploh ne spomnim kaj je potem bilo sprejeto. Pa še to: sedaj sem spet gledal zakone in pravilnike. Ma je sranje, bi rekli Primorci. Nič mi ni jasno, ker ta pravilnik, po katerem ste homologirali (42. člen praviknika) z veljavo novega zakona preneha veljatiin spet beri zakon in čakaj pravilnike :(
Šel sem na spletne strani:
Spletna stran SVS je groza od groze in s starimi informacijami. Le kaj dela Jani? Poznam ga kot pedatnega moža. Spletna stran SVAMZ isto. Le kaj dela g. predsednik, pa generalni sekretar z vsemi pooblastili in ostali in zakaj nam vodja pravne službe in odgovorna za stike z javnostjo nič ne napiše na spletne strani? Moramo res vse vprašati in moledovati? Za to članarino in glede na število članov, bi nam informacije morali dati direkt na ta forum, ne samo na uradne spletne strani zveze in to ob vsaki spremembi, kajšele ob spremebi zakona.
(Pa še to: lani sem dobil "stalen" certifikat zveze SVAMZ. Oblikovanje certifikata g. Oskar Kogoj, res lepo delo, a kaj, ko je notranji del in fotografija vozila vpeta z navadnimi klanfami za papir. Halo!)

LP vinotoc.

PS
Sicer pa moja precednika, kako je s tem? V petek imam seanso z vama in pričakujem odgovore. A moram napisati na info?

amipick

Anže-ne jezi se,boš ratal grd:Red-Wink:.Se opravičujem,moral bi napisat,da so verjetno pomagali pri osnutku zakona.Saj je blo tudi v njihovi reviji lani dano na vpogled,kakšne naj bi bile tablice.In to samo v njihovi reviji,torej...
Ko sem napisal,da smo mi njihovi člani samo zaradi popusta-spet popravljam-večina nas je ali je blo njihovih članov,samo zaradi popusta-to mi je precej ljudi omenilo.
In kaj je tle narobe,se včlaniš,pokoristiš kar ti imajo ponudit in greš.Isto se dela po trgovinah-imaš kaj za kupit,se na hitro včlaniš v njihov klub,dobiš popust in čez par dni ne veš več,kako se je trgovina imenovala.
Politika,lobiji-pusti to daleč stran od mene.

Kaj sem se sploh šel mešat,naslednjič ,ko me  pokliče kak novinar in vpraša za mnenje,bom lepo tiho,pa naj si misli kar hoče,bom imel vsaj mir!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Vinotoč-homologacija;pelješ avto na pregled(npr.LPP),nek mojster ti pregleda,če je vse tako,kot mora bit(številke okvirja,motorja),plačaš 70eur.Po enem mescu dobiš na dom homologacijski kartonček(kot ga imajo vsi novi avti),in na naslednjem teh. pregledu ti v prometno dovoljenje napišejo pod oblika karoserije:STARODOBNIK.
S tem istim kartončkom,dobiš popust na zavarovanje(90%) in na cestnino(80%).
Danes sem klical na LPP,pa smo se zmenli,da se čujemo čez en teden,da preštudirajo zakon.
Na začetku bo itak mišmaš,bomo vidli sproti kaj in kako!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Mike666

do aprila še naj serjejo kak bodo. bom še nekak skoz pihnil pol pa ko je.. njihovo homolomo pa certifikat. pa grem pod normalo. Me pa zanima kak bodo oni meni tablice prelimali ko mam napis in ker so moje in ne od drževe.
Pesjani samo bi radi služili.

deuche

Citat od: amipick;89884Anže-ne jezi se,boš ratal grd:Red-Wink:.Se opravičujem,moral bi napisat,da so verjetno pomagali pri osnutku zakona.Saj je blo tudi v njihovi reviji lani dano na vpogled,kakšne naj bi bile tablice.In to samo v njihovi reviji,torej...
Ko sem napisal,da smo mi njihovi člani samo zaradi popusta-spet popravljam-večina nas je ali je blo njihovih članov,samo zaradi popusta-to mi je precej ljudi omenilo.
In kaj je tle narobe,se včlaniš,pokoristiš kar ti imajo ponudit in greš.Isto se dela po trgovinah-imaš kaj za kupit,se na hitro včlaniš v njihov klub,dobiš popust in čez par dni ne veš več,kako se je trgovina imenovala.
Politika,lobiji-pusti to daleč stran od mene.

Kaj sem se sploh šel mešat,naslednjič ,ko me  pokliče kak novinar in vpraša za mnenje,bom lepo tiho,pa naj si misli kar hoče,bom imel vsaj mir!

Ma ti res ne razumeš kaj ti hočem dopovedati?

Imaš neko pozicijo kateri primerno bi se moral obnašati in pazit, da z izjavami ne škoduješ sebi in ostalim oz. corporate image-u (ne vem kako se po naše reče).

Pljuvaš in težiš o zvezi katere podljšana roka, hočeš ali pa nočeš si.

Pa tisti predzadnji stavek? Jebi ga, tudi to ti/vam je del posla. Pizdiš čez zvezo. Kaj ste kot CKS naredili, da bi bil osnutek, ki ga je zveza pripravila po godu članom CKSja??? Èe ste se matrali in ni uspelo potem OK, jebemti zvezo. Èe si pa v njej zaradi popusta in se ne zavedaš, da ti je to pot do ministra oz. zakonodajalca in nisi/niste naredili nič v tej smeri potem pa jebi sebe in ne krivi vseh drugih za svoje/naše probleme.

garac

Dajta se raje na 4 oči zmenit.
Najlažje je nekomu očitat takole preko tipkovnice.
Kot sem rekel, novinarji vzamejo iz konteksta, napišejo, kot jim paše, potem pa izpadeš mona.
Kako se temu reče v dramatiki? Tragična osebnost. V želji po tem, da bi storil nekaj dobrega, izpade za slabo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

@Vojko: hvala.
@Mitch: obdržal boš svoj del tablice, namesto oznake MS bo pa oznaka, da je starodobnik. Èe nimaš ali ne boš imel homolomo pa tak ni vpisan v državnih evidencahkot kot starodobnik.
@ ostali: a je kdo našel revijo Avto moto classic? Prosil bi za skenirano sliko.
@ za člane CKS: Predsednik se pripravlja na vprašanja v tej zvezi.
@ glede zavarovalnic, pa je treba vprašati svojih agentov nadrejene, kdaj so menjali splošne pogoje?
LP jernej.